Şimdi Ara

HD 7850 Ekran kartı çizgi problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi forumlar; yaklaşık olarak 1 haftadır bu problem ile boğuşuyorum tam olarak problemin nerede olduğundan da haberdar olamadım ama % 90 ekran kartından şüpheleniyorum. normal onboard ekran kartı ile takılıyorum suan hiçbir problem çizgi şekli oluşmuyor. ama ekran kartını takıp biraz takılınca yukardan aşşağı mavi çizgiler oluşuyo ve PC kitleniyor. bazen 1 gün boyunca hiç yapmıyo bazen üst üste durmadan yapıyor. biraz araştırdım ekran kartının ömrünün tükendiğini söylüyorlar. bu kart çok sağlam ve kaybetmek istemiyorum bunun tamiri yapılabilir mi ? veya sorunu nerede olabilir şimdiden teşekkürler.



  • geçmiş olsun ekran kartınızın ömrü dolmuş aynısı benım hd 6870 başınada geldi fırınlama filan denedim faydası olmadı kalıcı çözüm mevcut yeni mimari kartlardan bütçenize uygun olan birini almak
  • Bellek hızını düşürmeyi denediniz mi? Bunun iki nedeni var: bellek kontrolcü voltajı ve sıcaklığı. Voltaj biraz zor ayarlanıyor ancak sıcaklık rahatlıkla kontrol edilebilen bir durum, bellek saat hızı ve kartın soğutucu fanı sayesinde.
  • hocam cevaplarınız için teşekkürler. öncelikle bellek hızını düşürmeyi denedim fakat bir noktadan sonra PC acılıyor anında mavi çizgiler gelip kitleniyordu, bu sorun daha önce yoktu taki ARK gibi graik kalitesi yüksek oyunlar oynayana dek. (ortalama 12 saat oyun oynardım) çok aşırı ısındığı zaman zannedersem lehimlerde çatlak oluştu ve bundan ötürü bu sorun olmus olabilir.
    veya macununu değiştirirken lehimlerden birine zarar vermiş olabilirim. tam olarak emin değilim..

    ama sorunu çok şükür çözdüm hocam; 200 derecede fırına bıraktım 10 dakika sonra çıkarıp 10 dakika soğumasını bekledim. macununu tekrar sürüp temiz bir şekilde PC taktım. şuan aktif bir şekilde kullanıyorum hemde eskisinden daha performanslı bir şekilde..
    buradan da anlaşılıyor ki; lehimlerde bir sıkıntı varmıs diye düşünüyorum tabiki siz daha iyi anlarsınız..
    en azından benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa bu sıkıntıyı FIRINLAMA yöntemi ile çözebilirler.
    tekrar teşekkürler..




  • kartın ömrü dolmuş ne yapsan işe yaramaz artık
  • aynı sorun bende de meydana gelmisti atmaktan baska bir cozumu yok maalesef
  • fırını ısıtmaya başla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.