Şimdi Ara

HD Laptop LCD Panel Yerine Full HD Panel Kullanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell Studio 1555 laptopum var. WXGA 15.6 inç(1366x768) ekranı var. Ekranda ölü piksel oluşmuştu başta minik bi çizgiydi ama ben kurcalayınca sanırım yayıldı hafiften ve leke şeklini aldı. Ben bu lcd paneli değiştirmek istiyorum ve benim hd panel ile full hd paneller arasındaki fark çok az fiyat olarak. Bağlantı şekli, pin sayısı vs. uyduğu sürece ben bu laptopa full hd panel takabilir miyim? Ekran kartım ati hd 4530, kartın özelliklerine baktım 2560x1600'e kadar çözünürlük verilmiş. Desteklememesi gibi bir olay var mı? Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.



  • inventer cikislarina gore ve cikacak olan ekranin girislerine gore bir ekran alirsaniz sıkıntı cikmadan kullanirsiniz diye dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    inventer cikislarina gore ve cikacak olan ekranin girislerine gore bir ekran alirsaniz sıkıntı cikmadan kullanirsiniz diye dusunuyorum.


    şuanki panel led aydınlatmalı ve 40 pin bağlantı yazıyor istediğim full hd panel de aynı. teşekkür ederim yorumunuz için. full hd alayım o zaman
  • bakin inventer cikislarida onemli bu isin. ben hersey tamamsa calisir demek istedim bilginiz olsun.
  • inventer'dan kastınız panelin anakarta bağlandığı zımbırtı değil mi? bunun haricinde hiç bir bağlantı yok çünkü panel ve kart arasında. daha önceden açmıştım içini.

    okla gösterilmiş kısım:
     HD Laptop LCD Panel Yerine Full HD Panel Kullanmak?
  • orasi ekranin data flex kablosunun girdigi yer. lcd nin backlight dedigimiz isiklarina guc verecek devrede cok onemli... ben inventer olarak ondan bahsediyorum siz lcd nin kontrol kartini soylemissiniz zaten pin olayi bu kartta onemli.
    inventer ise alacaginiz lcd nin kendisi ile birlikte inventer ida olmali ve sizin lcd inventer inizla birebir ayni voltaja sahip olmali yoksa calismaz yada yanabilir.
  • şimdi anladım. benim tek bildiğim inverter ayrımı led veya florasan aydınlatmalı olmasıydı o zaman ayrıntılı bir şekilde incelemem gerekecek ya da bir teknik servise danışacağım
  • selam, aynı şekilde benimde böyle bir problemim var. packard bell easynote ts 44 hr model laptobum var 40 pinli 1366 çözünürlüğe sahip

    http://www.alibaba.com/product-detail/15-6-glossy-40pin-1920x1080-led_60181772727.html?spm=a2700.7724857.35.1.FK3N8a

    şunu alsam uygun olur mu?
  • Arkadaşlar bu konu sonuca bağlandı mı? Paneli değiştirdiniz mi?
  • bortecoder kullanıcısına yanıt

    Normal ekran yerine FHD ekran takınca maalesef ya görüntü vermiyor sadece ışıkları yanıyor ya da yatay veya dikey rengarenk ince çizgiler görebiliyorsunuz. Ben daha bugün denedim, oradan biliyorum. 1366x768 olan ekranımın yerine 1920x1080 olan başka bir 40 pin slim ekran taktım ve sadece ledlerinin ışık verdiğini, ama görüntü gelmediğini gördüm. Tersi durumda ise görüntü alabiliyoruz. Yani yine denediğim örnek üzerinden söyleyeyim, 30 pin 1920x1080 bir FHD ekran yerine 1366x768 ekran taktım. Görüntü gayet normal olarak çalıştı. ama FHD değil tabii ki. Ekran çözünürlüğü seçeneğinde en fazla 1366x768 görebiliyorsunuz ve FHD ekranlardaki o canlı görüntü yerine -FHD ile kıyaslarsak_ çamur gibi bir görüntüye razı olmuş oluyorsunuz. Aslında görüntüye çamur gibi demem FHD ile kıyasladığım içindir. Yoksa o ekran ne daha kötü ne de daha iyi çalışıyor, sadece alışılan FHD yerine HD olarak çalışmış oluyor. Durum bu. O yüzden ne üst ne alt çözünürlükle boşu boşuna uğraşmayın, her bozulan ekranın yerine ekranın arkasında yazan ve genelde -15.6 için söylüyorum- 156xxx diye başlayan model bilgisine göre ekran takın. Bu arada bu işte uzman birisi olarak şunu söyleyeyim ekranın çözünürlük değeri, soket yapısı ve soketin yeri uyuyorsa farklı markaların aynı değerlerde ekranları farklı kodlarla satılabiliyor. Ama aynı markanın aynı koda sahip ama son tireden sonraki N41 gibi takıları bile farklı çözünürlüklerde olabiliyor. Mesela Boe'nin bir ekranı var, NV156FHM-N31 ekran 1920x1080 bir FHD ekran. Araştırırken aynı ekranın N31 yerine (sallıyorum N89) modelinin FHD olmadığını gördüm. Yani aynı arabanın aynı modelinin nasıl dizeli veya benzinlisi varsa, nasıl otomatik veya manueli varsa, aynı ekranın da farklı farklı çözünürlükleri olabiliyor. Buna dikkat etmek lazım. O yüzden ben şahsen ekranın tam modelini yazarak aratıyorum ve katalog değerlerine ulaşıyorum. Resminden de soket yerini (bazen sağ veya sol değişebiliyor) kontrol ediyorum. 30 pin veya 40 pin uygun çözünürlükte ve soket sağda veya solda olarak farklı model alabiliyorum. Umarım yardımcı olmuştur...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megamehmet -- 3 Ağustos 2023; 14:38:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.