Şimdi Ara

HD Uydu Receiver Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar daha önce Inpax 9100 HD uydu alıcı kullandım. Hem HD hemde SD görüntü kalitesinden memnundum ama daha hızlı ve kaliteli bir cihaz almak için sattım cihazı. Şimdi 200-300 arasına sıfır veya ikinci el kaliteli görüntü veren, hızlı ve stabil bir uydu arıyorum. Server, YouTube, media oynatıcı, hdd bağlama, yayın kaydetme gibi özellikler olmasada olur. TRT HD ve NTV Spor da yayınlanan maçları izleyebilmek için biss girebileyim yeter. Forumda inceledigim alıcılardan bütçeme uyan sunny 14200 ve ikinci el dreambox 800hd klon arasında kaldim. Sizce ihtiyaçlarımı karşılaması açısından hangi HD alıcıyı almalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stinger -- 28 Kasım 2011; 23:27:57 >



  • Soruma cevap veren çıkmadı ama forumdaki konuları 3-4 gün iyice inceledikten sonra Dreambox hd 800 klonu almaya karar verdim, 250 TL ye ikinci el bir cihaz aldım (SIM 2.01) ilk mesajımda yazdığım gibi daha önce inpax 9100 hd kullanmıştım, onunla karşılaştıracak olursam eğer DM çok daha hızlı stabil ve kullanışlı, yalnız inpax'ın görüntü kalitesi biraz daha iyiydi, hareketli sahnelerde hiçbir dağılma olmuyordu, sd yayınlar da daha netti. DM 800 fanlı olmasına rağmen inpax a göre daha fazla ısınıyo, hassas ölçüm yapan kablolu bir derecem var işlemci ve tunerin arasına yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp 1-2 saat kullandım cihazı 56-57 derecede sabitledi sıcaklık daha sonra üzerine bozulan bir psu'mun kaliteli ve sessiz fanını usb den bağladım, sıcaklık 33 derecede sabitledi. Isı sorununuda aştıktan sonra DM 800 gerçekten doğru tercih oldu benim için.
  • öncelikle hayırlı olsun diyelim. konu açmadan önce forumu okuduysan sunny 14100hd, 14200hd nin sd görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu anlayabilmen gerekirdi. diğer özellikleri için yorum yapamam.
  • Sunny'i biraz araştırdım ama DM 800'ün 64mb'lık flash bellek kapasitesiyle geliştirilmeye açık yazılımı beni cezbetti, görüntü ayarlarını da tam olarak yapamadığımı farkettim bugün, alıcının ve televizyonumun ayarlarını tam olarak yaptığımda görüntü çok daha iyi oldu, şu an inpax ile arasında netlik olarak hiçbir farkı yok, renkler ise daha canlı görünüyor. Cihaz resmen bilgisayar gibi, oldukça fonksiyonlu ve kaliteli bence. Sunny henüz kendini ispatlamamış bir cihaz olduğu için güvenemedim açıkcası, aynı chipseti kullanan GM 1050 almayı da düşünüyordum bir ara ilk çıktığında yere göğe sığdıramayanlar sonra nasıl elden çıkaracağını düşünüyordu forumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.