Şimdi Ara

hd4850 ve dvi ve hdmi çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  hd4850 ve dvi ve hdmi çıkışı



    arkadaşlar bikaç sorum olacak, resmimde 1-2-3 diye işaretledim 2 ve 3 sırasıyla hdmi ve dvi çıkışı sanırım doğrumu?

    bu dvi ve hdmi lcd tv ye falan bağlamak görüntü ve ses kalitesinin daha iyi olmasını sağlamak amacıyla kullanıyoruz sanırım. ben 19" lcd monitor kullanıyorum ve 1 nıumaraya takıyorum. ama 3 e takmak için ara aparat var onu kullansam görüntü kalitem de artış olurmu? yada 2 numaraya dönüştüren bişi varmı? yoksa onlar monitörle hiç alakalı değil sahadece hd tvlerde izlemek içinmi? bilmem derdimi anlatabildimmi? yani monitörümü hdmi çıkışına takıp daha kaliteli bi görüntü elde etmem gibi bişey sözkonusumu?

    belkide sacmaladım kusura bakmayın ama cevaplarsanız sevinirim...







  • HDMI kullandıgın monitörün veya LCD TV nin görüntü ve çözünürlük kalitesine göre degişiklik gösterir.Eger monitöründe HDMI girşi yoksa kullanamazsın.DVI arabirimi VGA ya göre daha kaliteli görüntü saglar.Ama dönüştürücü ile bu kaliteyi sağlayamazsın.Anlıcan monitörün özelliklerine göre değişiklik gösterir bu işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 15 Eylül 2009; 18:32:48 >
  • hmm kartta olması yeterli değil monitöründe destekliyo olması gerekiyor yani...

    dvi ise monitor kablosunun ucuna takılan dönüştürücüyle kullanılmasının hiç bi avantajı yok o zaman. eski usule devam. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım...
  • HDMI'ın bilgisayar monitörü olarak pek getirisi yok. Çok az daha güzel görüntü kalitesi ve ses. Fakat asıl olay, TV'dan izlemek isteyenler için HDMI ilaç gibi geldi.
  • 1- Analog (VGA)
    2- HDMI
    3- DVI

    Analog'un görüntü kalitesi DVI ve HDMI'a göre düşük iken, DVI ve HDMI'ın görüntü kalitesi aynıdır. HDMI'ın özelliği sesi de taşıyabilmesidir, DVI sadece görüntü taşır.

    Eğer monitörünün arkasında VGA'dan başka DVI veya HDMI çıkışı varsa ekran kartından direk veya dönüştürücüyle monitöre bağlayabilirsin. Eğer monitörde sadece VGA girişi varsa DVI veya HDMI dönüştürücüyle de bağlasan görüntüyü alan giriş VGA olduğu için görüntü de VGA kalitesinde olur, yani bir işe yaramaz.

    Saygılar...
  • kardeşim görüntü kalitesini artırmak istiosan monitöründe DVI veya HDMI bağlantısı olması lazım
    monitör VGA bir monitör ise ister DVI a bağla ister HDMI bağla görüntü kalitesinde bir değişiklik olmas yani sen aynı tarz devam et
    ileriye doğru DVI bağlantısı olan bir monitör alırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.