Şimdi Ara

HD6970 Temizlikten kaynaklanmayan GPU ısısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç gün öncesinde bilgisayarım ekran kartı ısısından dolayı reset atmaya başladı. Sıcaklık değerleri bilgisayar boştayken de oldukça yüksek durumda olduğundan, tüm bileşenleri söktüm, temizledim ve yeniden monte ettim.

    Temizlemeden önceki ekran kartı sıcaklık değerleri;

    Oda sıcaklığı: 20-25 C
    Kasa sıcaklığı: 35-45 C

    Boşta: 85c
    Fan: %35


    Yüklenme: 105C ve üstü
    Fan: %80 ve üstü


    Burada da sadece Mozilla Firefox açık hali yer alıyor.

     HD6970 Temizlikten kaynaklanmayan GPU ısısı


    Bu değerler varken haliyle bilgisayarı temizlemem gerektiğini düşündüm. Kaliteli bir macun kullanarak gerek CPU gerekse GPU macunlarını yeniledim ve bilgisayarı tüm tozlarından arındırdım.

    Bilgisayarımı tekrardan açtığımda değişen tek şey CPU ısısı oldu diyebilirim. GPU ısısı olduğu gibi kaldı. Uzun zamandır Win8 kurmak istiyordum, bugün gördüğüm tablodan sonra Win8'i de kurdum belki işletim sistemli bir problem olmuştur düşüncesi ile ama o da olmadı. Belki ekran kartının soğutucusunu takarken arada hava boşluğu falan bırakmışımdır diye tekrardan kontrol ettim o da değil.


    Az önce yeni format atılmış haliyle PC'yi açtığımda GPU ısısı değerleri şu şekildeydi

     HD6970 Temizlikten kaynaklanmayan GPU ısısı



    Test ettiğim oyunlar ve sıcaklık değerleri:

    Dota2 - Ultra ayarlar: 95 C Reset Yok 60 FPS Sabit

    WarZ - Ultra ayarlar: 115 C Karakter seçme ekranında ekran donmaları ve sonrasında reset 40-60 FPS

    Önceden Ultra ayarlarda WarZ oynarken misal ekran kartı fanı oldukça yüksek hızlarda çalışırdı fakat oyuna yansımazdı bu. Şu an için oyuna giriş yapamıyorum çünkü ekran donmaları yaşanıyor, ayarları LOW yaptığım zaman 95 C olan ısı değerlerinde oyunu sorunsuz oynayabiliyorum.

    Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var ise yardım beklemekteyim, net üzerinde çok fazla konu var. Bazıları BIOS güncelleyin diyor bazıları tam aksini söylüyor. Direk servise mi yollasam ne yapsam bilemedim.

    Sistem bileşenlerim

    I7 2600
    P8-P67 Deluxe
    Sapphire HD6970







  • kart gerçekten o kadar ısınmıyordur ya.110 küsür derece olan kart elle tutulmaz bile.fena da sıcaklık yayar.kasanın kapağını açın ve yine sıcaklığın yükselmesini bekleyin, elinizi götürün karta.110 derece oluyor mu olmuyor mu anlarız
  • termal macunu değiştirmen gerekebilir ama öncelikli olarak sensörler doğrumu gösteriyor onu anlamak lazım. yükteyken elini ekran kartına yaklaştrı eğer cidden 95-105 derece civarı ise epey bir sıcaklık yaymas lazım.
  • Macunsuz takmissindir dicekten onuda yeniledim demissin. Belki tam oturtamamssindir heatsinki? Birde referans modele benziyor sicakliklar ve fan hizi orani yuksek gozukur biraz daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.