Şimdi Ara

HD7870 yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorunum şu:
    MSİ 89FXA anakart+amd 965 BE işlemci+ 8GB DDR3 1600 mhz ram+ 1 adet 120 GB SSd+1adet 500 GB sata2 harddisk+ POWERCOLOR HD7870 PCS+ EZ EDITION(7950 GPU)
    Busistem Xilence XP600 600W 135MM Fan Psu Gaming Serisi 80+ Bronze Powersupply ile sorunsuz kullanıldı.

    Şimdi sadece anakart ve işlemci değişti. Anakart ASUS M5A78L-M-LX3 işlemci de AMD FX 6300 ..
    Şu anda sistem sorunsuz açılıyor çalışmada herhangi bir sıkıntı yok. Torrent ten saatlerce dosya indiriyor videolarda internette sorun yok. Sadece oyun açtığımda sistem kilitleniyordu. Oyun dediğim de ETS2. Yaklaşık 5-10 saniye çalışıp ekran kapanıyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyordu. Yani monitörün ışığı yeşilden kırmızıya dönüyordu. Bazen de mavi ekran geliyordu. işemci ile fan daha yeni olduğu için kirlenme yüzünden ısınma sorunu yok.Ekran kartı tabi ki öncelikli gibi duruyor. Onunda ısı değerlerine baktım yüksüz 40-45 derecede duruyor.
    FurMark indirip kurdum. Testi çalıştırdım. 5-6 saniye sonra GPU 53-54 derece olunca ekran kitlendi. Donanımsal arıza olsa sistemin hiç çalışmaması gerekmez miydi? Sorun PSU desem sadece işlemci değişmesi ile sistem bukadarzorlanır mı? Çünkü bildiğim kadarı ile 965 BE 125 watt 6300 ise 95 watt . daha az güç ihtiyacı olması gerekmiyor mu? Sorun sanki oyun açıp GPU güç çekmeye çalıştığında güç alamadığı için sistem kilitleniyor gibi.

    Üşenmedim eski anakartı ve işlemciyi taktım. Aynı sorun devam etti. Sonra durduk yere önceki gün sorunsuz çalışmaya başladı.Bende yeni anakart ile işlemciyi taktım. Sistem gene sorunsuz çalıştı. FurMark ı yaklaşık 6-7 dk kadar çalıştırdım. GPU %100 de sıcaklıkta 92 derece de sorunsuz çalıştı. Programı ben kapattım.

    Dün tekrar aynı problem ortaya çıktı. Yalnız bu sefer şöyle:
    Test programını çalıştırdığımda yaklaşık 50-55 sn çalışıyor sonra program kilitleniyor. ALT+D ile masaüstüne dönebiliyorum. Önceden monitör kapanıyordu yada mavi ekran geliyordu ve restart yapmadan bilgisayar açılmıyordu. Bu şekilde bir sorun yaşayan var mı? Ya PSU artık yeteri kadar güç veremiyor yada ekran kartı arızalandı? Ekran kartı arızalansa oyun açılmadığı sürece sistemin sorunsuz çalışması mümkün mü? Fikri olan var mı?







  • eski sistemi tekrar taktım sorun yoktu deseydiniz yeni anakarttan şüphelenirdik ama eski sistemde de sorun yapmış bu durumda ekran kartı ya da psu şüpheli.arkadaşınız var mı benzer sistemi olan?kartı başka makinede deneyin sorun çıkarsa anlarsınız.yüke girince sorun oluyorsa masaüstü torrent.. gibi kullanmaya devam edebilirsiniz problem çıkmaz yükle ilgili sorun var sıcaklık da değil anladığım kadarıyla sorun.iki anakartın da yeni biosu var mı diye bakın ya da dediğim gibi kartı başka makinede deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 5 Temmuz 2017; 10:44:39 >
  • Yeni anakartın bios unu aldığım gibi güncellemiştim. şimdi bakalım yarın arkadaşım ile kartları değiştiricez onda 6850 var bende 7870. Bakalım ne olacak? Benim kartta 2 adet 6pin güç girişi var acaba biri veya ikisi arıza yapmış olabilir mi merak içindeyim. Sorunu bulsam rahatlayacağım. sistem oyun oynamak dışında sorunsuz çalışıyor.Anlamadım valla.
  • iki güç girişinden biri ya da ikisi arıza yapsa ilk ekranda hata verir güç kablolarını takın diye ya da görüntü gelmez.kartı değiştirecek arkadaşı bulmuşsunuz kısa zamanda çözersiniz.arkadaşınızın psu kötü değildir umarım?öyleyse psuyu da verin.diyelim hem kartı verdiniz hem psuyu verdiniz sorun çıktı.bu durumda psu ya da ekran kartı süpheli.psuyu vermediniz sorun çıktı o zaman kart arızalanmıştır.anakartlar da bazen düzgün çalıştırmıyor kartları.sistemi devreden çıkarmak için başka makinede denemek önemli.ekran kartlarının iki modu var diyeyim 2d 3d.masaüstü kullanımda sorun çıkarmayan kart oyunda çıkarabilir masaüstünde güç bile çekmiyor ama oyunda çok çekiyor ve voltaj saat hızları da 2d 3d olmasına göre değişiyor.masaüstünde sorunsuz olması sizi yanıltmasın.olay güçle de ilgili olduğu için psu da şüpheli.




  • Sistemi arkadaşımın 7850 ekran kartı ile denedim. Sorunsuz bütün testleri yaptı.. yanı benim ekran kartım mefta....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlıktaki yöntemi deneyebilirsiniz ama geçici çözüm olur.siz yeni karta bakın fiyatlar normale dönünce.gtx1050 ti işlemcinize uygun olur.

    https://forum.donanimhaber.com/ekran-karti-firinlama--42907844
  • Keşke o fiyata çıkabilsem..

    Aşağıdakiler şimdilik beni idare etmez mi? R9 280X fazla mı gelir sisteme?

    Seçeneklerim:
    Sapphire R9 280X DUAL-X OC GDDR5 3GB 384Bit Ekran Kartı 600,00 TL (Arkadaşım satıyor.Dolayısıyla sorunsuz kart.) 2.EL

    Sapphire RX460 2GB 128Bit GDDR5 400,00 TL Sıfır

    Gigabyte GV-N1050OC-2GD GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5 128Bit 16x 500,00 TL Sıfır.
  • tahiti çip kart çıkarıp tahiti kart takmak mantıklı değil.bu sebeple 280x yerine diğer iki sıfır modeli düşünün ama o ikisi zayıf derseniz 280x ayarında gtx960 var bilmiyorum piyasasını.
  • Hocam teşekkürler.. Çok fazla oyun düşkünü değilim.Bilgisayarımda hep ETS2 ve American Truck yüklü. Arada bir Fifa veya Tomb Raider son iki oyununu oynuyorum. O yüzden fazla kasmadan 2GB lik Sapphire RX 560 aldım. Umarım sıkıntı yaşamam.

    Birde bilginiz varsa sorayım.

    Benim arızalı kart 7870 ama üzerinde 7950 GPu var. Dün denediğim kart 7850.

    Şimdi FurMARK testinde şu şekilde bir sonuç var. 7850 testi sorunsuz tamamladı ve program sonuç ekranı geldi. Ve neredeyse fandan ses gelmeden %50 fan hızıyla test bitti.GPU da 55-60 dereceye filan çıktı.

    Benim arızalı kart ise test çalışır çalışmaz fan deli gibi dönmeye başlıyor. GPU 92 dereceye çıkıyor fan %100 oluyor ve test bitmeden program sonlanıyor.

    Bu GPU arızası mıdır yoksa bellek filan mı? Yani tamir ettirmeye değer mi? Çünkü tamir ettirip 3-5 e satsam fena olmazdı.
  • hayırlı olsun.1050 alsanız da memnun kalırdınız.7850 az güç çeker bozulan kartınız çok çekiyor kıyaslama yapmak yanlış olur.gpu arızası gpu'nun temelden çok çekmesi olması diyebiliriz ram sorunu değil çok çeken kart çok ısınır.tamir ettiremezsiniz ettirseniz kart parası tutar tutmasa kimse tamir görmüş kart almaz bence uğraşmayın.
  • Tamamdır. bu konuda ki yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.