Şimdi Ara

HDD Bad Sector Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Elimde 2 adet 1 TB WD Marka bir tanesi Blue diğeri ise yeşil renk HDD mevcut. Bad sector var bu harddisklerde low level format tool ile fabrikasyon ayarlarına geri çevirmeye çalışıyorum fakat blue olan %20 de kalıyor. Diğeri de taramaya başlar başlamaz belli bir yüzde kadar ilerliyor sonra disk bağlantısı kesiliyor. Bu HDD'ler şimdi çöp mü? Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Blue renk HDD'de 322 adet bad sektör çıktı ama fiziksel değil. Fiziksel olmadığı için bu yönteme başvurdum. Bu sorunu nasıl çözeriz?

    HDD Bad Sector Problemi

    Şu an hdd tune ile tarama yapıyorum. 8 saattir tarama işlemi yapıyor. Bu sorunu nasıl çözeriz anlayan varsa yardımcı olabilir mi? Harddiskler hiç fiziksel olarak darbe(düşme, çarpma vs.) yemedi.







  • Çöp hocam ayni sorun bendede olmuştu ayni harddiskten blue olandan vardi ne denediysem düzelmedi garantisi vardida yolladim onlar bile yapamamiş değişim sıfır verdiler yerine 2hafta sonra elime ulaşti
  • Dediğiniz gibi fiziksel bir hasar yok ise Hdd regenerator programının full sürümü ile büyük ihtimal halledebilirsiniz.Ben bu şekilde birçok diski kullanılabilir hale getirdim.En son 2 gün önce bi disk üzerinde kullandım programı 1500 bad sectör vardı.Çok uzun sürdü ama hepsini düzeltti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaç gün sürdü sizin hdd kaç gb öğrenebilir miyim. Bende o program ile deniyorum fakat programı çalıştırır çalıştırmaz 3 tane badsector ile karşılaşıyorum. 2 tanesini temizliyor diğeri için baya bekletiyor. 4 saat 1 tane badsector için. Birde low level format atmayı denedim. %20 ye kadar geliyor işlemi bitiriyor.
  • perfectby P kullanıcısına yanıt
    low level format bende işe yaramıştı sorun fiziksel gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiziksel olması için çarpma düşme vs. gibi şeyler olması gerekmiyor mu? Sürekl kasa içinde muhafaza edildi. Şundan olabilir mi Rstudio ile silinen verileri geri getirmeye çalışıyordum yaklaşık olarak 1 tb 'a yakın veriler sektör taraması yaparken elektrik gitti. Sorun bundan kaynaklanabilir mi?
  • perfectby P kullanıcısına yanıt
    olabilir aynı zamanda o diskin kafası çok kısa süre için diske değmeside fiziksel hatalara sebep olur yazılımsal olsaydı low format %100 çözüyor.Bad sector noktaları nasıl atlanır bunu araştırın tamir yoluna hiç gitmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki teşekkür ederim yorumların için ben biraz uğraşim bakalım belki düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.