Şimdi Ara

HDD Biçimlendirmek faydalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 TB'lık WD Harici Hard diskim, bozulmuştu garantiye gönderdim ve ürün değişimi yapmışlar yeni ürün göndermişler. Bu harddiskin de içerisini verilerle doldurduktan sonra bozulmasını yüreğim kaldıramayacağı için, öncelikle hızlı biçimlendir yöntemiyle 30 saniyede biçimlendirdikten, sonra biçimlendirmenin ilk kullanımda hdd açısından daha sağlıklı olduğu hakkında söylentiler olduğu için ("telefonları, laptopları -lityum pilli cihazları- ilk kullanımda 12 saat şarj edin" efsanesinde olduğu gibi) 2-2.5 saattir yavaş biçimlendirme yöntemiyle biçimlendiriyorum. ancak henüz %15 civarlarında biçimlendirme tamamlandı. size sorum biçimlendirmek ilk kullanımda sağlıklımıdır yoksa aksine zarar mı verir. çünkü 2.5 saattir sürekli çalışıyor harddisk(biçimlendirme işlemi sırasında) ve hafif bir ısı artışı bile var? cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.







  • Asıl önemlisi bu işlemi sakın yarıda kesmeyin elektrik kesilmez ise zarar görmez.

    Biçimlendirme işlemi diğer tabiri ile Formatlama işlemi iki çeşittir: Birincisi soft format yani sizin de şu an yapmış olduğunuz işlem, bu işlem fiziksel olarak zarar vermez. Formatlı bir diske de durduk yere format atmamak daha iyi olur.
    İkincisi ise hard format; eskiden bilgisayarların biosunda bir seçenek vardı ve ordan dahi yapılabiliyordu. ( hey gidi günler hey :) ) şimdi ise sadece utility programlarının yardımı ile yapılabilen HDD üzerinden bad sektörleri azaltmaya yönelik tam gerçek bir formatlama işlemidir. Çok gerekmedikçe yapılması önerilmez.
    HDD nin uzun süreler sağlıklı kullanılabilmesi için benim tavsiyem; her zaman HDD yi güvenli çıkarma işlemi ile çıkarın, çalışırken elektrik bağlantısını kesmeyin. Mümkünse elektrik kesilmelerine karşı UPS ile beraber kullanın.

    Bilmem bu açıklamalar yeterli oldu mu? İyi günlerde kullanmanız dileğimle.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.