Şimdi Ara

HDD Bozuldu ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bilgisayarı kötü bir şekilde düşürmemin ardından harddisk bozuldu. Tamire götürmeden ve müdahale etmeden önce size bir danışayım dedim. Öncelikle kendim birşeyler deneyip sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştım. Anladığım kadarıyla diskteki bazı bölümlerde hasar oluştu. Önce windows açılmadığı için format atmayı denedim fakat yükleme bittikten sonra yine windows açılmadı. Şu anda format atmaya çalıştığımda harddiski göremiyor. Daha sonra Kali linux ile harddiske eriştiğimde bazı dosyaların eksik ve bozuk olduğunu gördüm yani bu bir nevi calıştığı anlamına geliyor sanırım. Ayrıca garip sesler de çıkarıyor. Harddiskin belli bölümlerinde bad sector oluştuysa bu bölümleri atlayıp sağlam kısmı biçimlendirip kullanabilme şansım varmı ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



  • Eminim ki ubuntu ile ön yükleme sayesinde dosyalara erişirsin ama bilgileri taşıyım deyip usb belleğe kopyalama yaparken yine hata verecektir. Yinede bilgileri yedeklemeyi dene şansın varsa işlem başarılı olur. İlerde o bilgilere de erişim duracaktır. Çözümsüz bir sorun. Sistem destek personeli olarak, bunu sana çok rahat söyleyebilirim. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CappadociaLe -- 14 Ağustos 2017; 11:52:29 >
  • Donanımsal arızalar yazılımlar ile çözümlenemez. Hdd'yi ikiye bölerek, bölümleme tablosunu çoğaltarak, deneyenler var. Hdd regenerator isimli uygulama var ama bununla sadece yazılımsal hasarlı görünen kesimleri tamir edebilirsiniz (Hddye ulaşılabilirse ve bu yöntemleri uygularsanız hdd içindeki veriler silinecektir) Garantisi varsa servise gönderin. Garantisi yoksa ve bütçeniz yeterliyse SSD tavsiye ederim.
  • Düştüğüne göre donanımsal sorun oluşmuş, zaten belirtilerden biri hdd görmeme sorunu. Aynı sorun benimde başıma gelmişti çok denemiştim, tak çıkar-kablo değişimi vs. yaparak arada okutuyordum ama çok ağırlık vardı. Mecburen yeni hdd almıştım.

    Yinede tavsiyem eğer hdd'yi açabilirsen bozulan alanı bulup hdd biçimlendirerek çözülebilir ama ihtimal düşük, geçmiş olsun
  • HDD düşmüş yazılımsal olarak çözülmez bu iş.
  • düzelse bile o hdd'e güvenmeyin. ssd kullanmanızı tavsiye ederim. hem hızlı hem de sarsıntıdan etkilenmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.