Şimdi Ara

HDD DAKİKA BASI KİLİTLENİYOR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldıgım 1 TB lık Samsung HDD özellikle CS4 kullanırken ve film izlerken dakika başı kilitleniyor ve 10-15 saniye hersey donduktan sonra tekrar devir yapıyor ve kaldıgı yerden devam ediyor...

    Sorun ne olabilir ?

    Simdiden tesekkur ederim...



  • hd tune ile bir tara derim...ve baska bir pc de harici olarak kullanmayı bir dene...
  • evet hdtune programıyla error scan yap, ancak quick test seçili olmasın.diskin boyutuna göre uzun sürebilir.
  • diskte zamanla bad sector veya darbelere baglıda olusabiliyor hd tune test sonucunuda buraya koyarsan iyi olur...
  • Arkadaslar öncelikle cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Programı kurdum ve "Error Scan" bölümü tararken 6 satır da bir 2 saniye duruyor ve devam ediyordu. Diger HDD lerde yapmadı bunu..

    Ben bu duraksamayı da aynı soruna baglıyorum ne yapmış olabilirim de bu şekilde çalışıyor olabilir ?

     HDD DAKİKA BASI KİLİTLENİYOR YARDIM
  • hdd regenerator programı ile bootable bir cd üzerinden taratmayı dene aynı donma yaşanırsa yine hdd güçle ilgili bi sorunu vardır.
  • Sisteminizin olduğu HDD ile işlem yaparken, ikinci (slave) durumdaki 1 TB.lık HDD bir süre işlem yapmayınca, HDD'nin bir özelliği olarak bekelemeye geçer, yani durur. İkinci HDD'ye tıkladığınızda ise bir süre bu HDD'nin normal hızına ve kontrole geçmesini beklersiniz. C'de işletim sistemi üzerinde çalışırken, çalıştırılan programın isteği doğrultusunda veya tanımlamalar (özellikler) içerisinde geçen bir ek program bu ikinci HDD'de bulunan bir dosyaya ihtiyaç duyduğu anda sistemin tekrar nu HDD'yi hazır duruma getirmesi bir süre alır. Bu mekanik bir ortam olan HDD'nin ilgili devirine çıkması (belirttiğiniz ıslık sesi) ve park etmiş olan HDD kafasının (sonra çıtkkk diye bi ses) haraket etmesi ile bu kasılma (bekleme) sona erer.
    Bu özellik HDD'nin ömrünü uzatmak (aşınmayı ve sürtünmeyi azaltarak), güç tasarrufu (hazırda bekleme) ve ısınmayı azaltmak veya soğumasını sağlamak için düşünülmüştür. HDD'nin bir işlem görmüyorken durması ve hazırda beklemesi aslında çok mantıklıdır. Zaten bu nedenle yüksek önbellek (cache) konulması da bu nedenledir. HDD'ye bir dosya gönderdiğinizde HDD'nin bu dosyayı önbelleğe almaya başlamasıyla bu bekleme süresinin azaltılması vs.. amaçlanmıştır.
    80 GB. HDD'nin 8 MB. olan cache, 1 TB. HDD'nizde 32 MB.tır. Bu cache farklarının kopyalamada (her iksininde 7200rpm olduğunu düşünürsek) veya hız testlerinde (HD tune) farkları görülebilir. Bu farklar göz önüne alındığında 1 TB'lık HDD'nizin üstünlükleri görülebilir.
    Sonuç:
    Mevcut sisteminizle bu sorun azaltılabilirse de (program özellikleri) sorununuz tam olarak çözülmez. Bu şekilde kullanmanızında herhangi bir mahsuru yoktur fakat sisteminizi 1 TB'lık HDD'nize taşıdığınızda bu sorun ortadan kalkacaktır. Eski olan HDD'nizde bu durma (hazırda bekleme) özelliği yoktur diye tahmin ediyorum. 320 GB. ve sonrası yeni çıkan HDD'lerde bu özelliği gördüğüm için bunu tahmin etmekteyim.
    Diğer taraftan konuda bir problem görememekteyim.




  • Öncelikle cevaplarınız icin tesekkur ediyorum.

    Bu HDD' nin kendini kapatma mantığını iyi anlatmışsınız sağolun. Fakat benim CS4 programım ve söz konusu olan dosya, sistemin yüklü olduğu sürücüde. Buna rağmen yeni olan HDD, CS4 te ve video izlerken düzenli olarak donma sorununa neden oluyor. Fakat 1 Tb lık HDD de kayıtlı müziklerde bu donma olmuyor.

    Dediğiniz gibi sistemi yeni HDD ye yüklemem sanırım performans açısından daha iyi verim almamı sağlayacaktır. Fakat adamlar belli bir mantıkla da tasarlamışlar bu kapanma davranışını.

    Ben sistemi taşımadan bu sorunu çözmeyi daha çok isterim.. Program ayarlarından bir sorun olabileceğini sanmıyorum. Ama işletim sistemim 64x vista bunun etkisi olabilir mi ?
  • etkisi yoktur...64 bit 32 bitten daha performanslıdır...zaten kurdugunuz programlar 64 bit işletim sisteminde 32bitlik programlar ise 32 bitlik bir denetim masası açlılır sisteinizde ona yüklenir...aslında 64 bit içinde 32 bitide barındırır..
  • hdd kablolarını değiştirip dene.
  • kasa temizligide yapın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.