Şimdi Ara

HDD DEĞİŞİM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus N53jf marka laptopum açılırken bios hatası veriyordu.Bunun yanında takılma sesi vardı.Bilgisayarcıya götürdüm.Hdd değişimi gerektiğini hdd kafa atma sorunu olduğunu söyledi .Yeni hdd takarken hdd biçimlendirirken 4 farklı boyutta C,D,E gibi diskler gördüm.Sizce takılan hdd ikinci el midir?Takılan hdd samsung 640gb 5600 rmp.Yardımcı olursanız sevinirim.Eski hddyi yaptırabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Anlamanın ve karşı tarafa ispat etmenin çok kolay bir yolu var; Hdtune programını yükleyip (trial olsada olur) Health sayfasından Power On Hours Count satırındaki Data değerine bakarsan kaç saattir açık olduğu anlarsın. Senin kullandığın süreleri düşüp hesaplama yapabilirsin. Aynı program ile ekran görüntüsünü alıp çıktısını satıcını gözüne sokabilirsin. Bu arada, Win8 yüklemediysen kendiliğinden bölümlerin oluşması zor.

    Eski hdd'nin tamir edilebileceğini sanmıyorum. Genelde denenen tek yöntem kartının değiştirilmesi oluyor ama çoğu zaman da sorun karttan olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 10 Şubat 2013; 2:08:11 >
  • Çok teşekkür ederim hd tune power on state:1455(60 days) görünüyor.Yani kullanılmış

     HDD DEĞİŞİM YARDIM
  • Rica ederim, umarım peşini bırakmazsın.
    Disk biraz sarsılmış görünüyor (G-sense), hdd kutusundan çıkarılmış olabilir.
  • valla kardeş hddler satılırken üretii firma en az 1 gün 2 gün o hdd çalıştırıp test eder bunuda unutmayalım kul hakkı yemeyelim
  • Test ettikten sonra sıfırlayıp veriyorlar, yani bütün değerler sıfır olarak geliyor. Disk sağlıklıysa 1-2 saatin önemi yok ama arkadaşın diski hem 1455 saat kullanılmış hemde sağlıksız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.