Şimdi Ara

HDD'den SSD'ye geçme hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 6 yıldır ASUS-K53SD notebook kullanıyorum. Bilgisayarda i5 2.nesil işlemci , 8 gb ram mevcut. İşletim sistemim windows 7 home premium.

    Bilgisayarı genel olarak ders materyali hazırlama , ders videoları çekme , soru yazma gibi işlemler için kullanıyorum,neredeyse hiç oyun oynamıyorum bu yüzden elimdeki sistem bana fazlasıyla yetiyor. Adobe,bandicam,smart notebook , word , power point gibi uygulamaları çoğu zaman birlikte açmak zorunda kalıyorum. Son zamanlarda özellikle bu programları açtığımda bilgisayarımda hafif bir kasma mevcut. Uygulamalar geç açılıyor , takılmalardan dolayı zaman kaybediyorum. Her şeyden önce bilgisayar da çok geç açılıyor.

    Arkadaşımın önerisi üzerine 120 gb ssd aldım . Bu SSD'nin yanında , bilgisayarımda şuan takılı olan HDD'yi de kullanmak istiyorum. Şu videodaki arkadaşın bilgisayarı benimle aynı ;https://www.youtube.com/watch?v=JFwt7sEKsr0 Kısacası bu arkadaşın yaptığı işlemin aynısını yapacağım.

    SSD ve videodaki kızaktan sipariş ettim. Fakat bunları monte ettikten sonra sistemi nasıl SSD'ye taşıyacağımı bilmiyorum. Videodaki arkadaş sanırım önceden yedekleme v.s bir işlem yapmış , montajı yaptığı gibi sistem hazır bir şekilde önüne geliyor.

    Söz konusu aktarma işlemini nasıl yapabilirim? SSD ile birlikte HDD'yi kullanırsam , SSD performansında bir düşüş olur mu ? Bununla birlikte ben bilgisayarıma gerektiğinde recovery kullanarak çok rahat bir şekilde 1-2 tuşla format atabiliyorum. Taşıma yaptığım zaman bu özellik kaybolur mu ?Yedekleme için işe yarar mı bilmiyorum ama elimde bir adet 500 gb usb harici disk var.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • pcdeki ssdyi ve hddyi söküp baska bir pcye sata aracılıgı ilebaglayıp clon alırsan bir problem yasamazsın birebir her sey ssdye gecer ama boyuta dikkat et 120 gb geçmesin ikisini bir arada kullanmam ssdnın performansını dusurmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hrstcrt

    pcdeki ssdyi ve hddyi söküp baska bir pcye sata aracılıgı ilebaglayıp clon alırsan bir problem yasamazsın birebir her sey ssdye gecer ama boyuta dikkat et 120 gb geçmesin ikisini bir arada kullanmam ssdnın performansını dusurmez.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bu klonlamayı arkadaşımın masaüstü bilgisayarında yapabilir miyim ? Biraz araştırdığımda birçok program olduğunu gördüm , hangisini tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben acronis kullanıyorum ama ücretsiz ne var bilemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hrstcrt kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırdıktan sonra Casper programını kullanmaya karar verdim. Dediğiniz şekilde bir masaüstü bilgisayara iki diski birden bağlayıp klonlayabilirim; burada bir sıkıntı yok. Fakat evde 2. bir bilgisayar olmadığından bu işlem için farklı bir bilgisayar bulmam gerekiyor.

    Yukarıda paylaştığım videodaki işlemleri gerçekleştirip ; direk kendi laptopumda bir klonlama yapabilir miyim acaba ? Yani şuanki mevcut hddyi kızak yardımı ile cdrw yuvasına takıp ; ssdyi ise direk anakart yuvasına monte etsem ; bilgisayarı başlatıp klonlama işlemi yapabilir miyim ? Yoksa anakarta bağladığım SSD boş olduğu için sistem açılmaz mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Klonlama sırasında okumada yapıcağı için aksilik çıkabilir işi sağlama almakta fayda var bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.