Şimdi Ara

HDD'e Windows kuramıyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler

    Aşağıdaki siteme sahibim. 3 gün önce bilgisayarım durup dururken yavaşlamaya başladı. Bende herhalde bilgisayarı fazla kastığımı düşünerek bilgisayarı restart yapıyım dedim. Fakat ondan sonra tekrar açtığımda windows açılırken takıldı. Gece olduğu için bende kapatıp yattım.

    Ertesi gün bu yavaşlık konusunda birkaç kez daha başıma geldiği için kasayı açtım. İçinin fena halde tozlandığını gördüm. Bütün parçaları söküp iyice temizledim. Ve bilgisayarı tekrar çalıştırdım. Benim SATA HDD 4 parçaya bölümlü. Bunlardan (windows kurulu olmıyan bir parçası) 1 tanesine windows açılmadan checkdisk (yanlış hatırlamıyorsam) yapıyım mı diye sordu. Ben bunun üzerine yapmasını söyledim. 1 kere yaptı ve hata bulmadı. Kendini restart etti. Tekrar açıldığında checkdisk yapıyım mı diye sordu. Tekrar yapmasını söledim. Bu sefer testi bitirdi. Hata bulmadı. Fakat restart yapmadı. Donup kaldı. Bunun üzerine bilgisayarı kapattım.

    Bugün açtığımda güvenli modda ve normal açıyım mı? diye sormaya başladı. Ama hangi modu seçersem seçeyim windowsu açmıyor. Siyah ekranda kalmaya başladı. Bunun üzerine windows bozuldu deyip, yeniden kurmayı düşündüm. XP CD'si ile boot ediyorum. Herşey normal çalışıyor. Fakat F8 basıp kabul dedikten sonra mavi ekran çıkıyor.

    "REGISTRY_ERROR"

    yazısı çkıyor. Ve daha birçok yazı.

    Elimde bir adette PATA HDD var. Onuda taktığım zaman BIOS'ta görmesine rağmen XP kurulurken bir türlü tanımıyor.

    Benim bildiğim her türlü atraksiyonu denedim. Sizlerin tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARPOON -- 6 Haziran 2007; 20:08:12 >







  • dostum ilk önce elindeki xp sini değiştirip denemelisin fazla çizik galiba sisteminide düzgün bi cd ile onarsan yeter bugün aynı sorunlu bi pc yi onardım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enginistrator

    dostum ilk önce elindeki xp sini değiştirip denemelisin fazla çizik galiba sisteminide düzgün bi cd ile onarsan yeter bugün aynı sorunlu bi pc yi onardım


    Bu akşam için bu XP var. Senin dediğini yarın denerim. Teşekkürler.

    Başka fikri olanlar varsa yazarsa sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.