Şimdi Ara

HDD gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar bilgisayarımda ssd ve hdd var. Hdd'yi D sürücü harici olarak kullanıyordum. Şuan D gözükmüyor ne yapabilirim arkadaşlar içindekiler silinmeden düzeltme şansım varmı ?



    HDD gözükmüyor


    HDD gözükmüyor


    HDD gözükmüyor







  • Kablo ya da sata port bozulmuşsa sorun olmaz. HDD yi, varsa başka port ile ve başka sata kablosu ile bağlamayı deneyin.


    Yine olmazsa imkan varsa, hdd'yi başka sisteme takıp deneyin. Yine açılmazsa hdd bozulmuştur.

  • Merhaba, geçmiş olsun forumdaş.


    Öncelikle içindeki veriler çok değerliyse veri kurtarma şirketleriyle görüşmen gerekiyor. Çünkü Atacağın her adımda geri kurtulması imkansız bir sona gelebilirsin. Bu uyarıyı yapayım.


    Öncelikle sistemini tamamen kapat. HDD'i çıkar. Bir süre bekle. Farklı kablo farklı portlarda dene... Kullandığın HDD taşınabilir mi? Eğer taşınabilir ve shuckable ise yani hdd kutusundan çıkabiliyorsa farklı hdd kutusu ile deneme yaptıktan sonra yazılımsal olarak bakmak istiyorsan;


    Diskin ilk bölümündeki MBR / GPT (ki muhemelen MBR eğer Win/Linux kurulumu değilse) kısmı bozulmuş gibi olabilir. Disk Yönetiminde, Disk1 yazan kısma sağ tıklayıp Disk'i başlat dersen kısmen diski görünür yaparsın. Ama çok dikkat et. Göreceğin kısım RAW formatında. Sakın format atma. Ve bundan sonra atacağın adımlara dikkat et. Verilerini kaybetmemek istiyorsan 3. parti bir yazılımla örneğin EaseUS, R-Studio gibi bir araçla ilerle.


    Eğer diski başlat dediğinde I/O yani G/Ç hatası alıyorsan durum biraz daha kritik şurada yapılabilecekler sıralanmış: https://recoverit.wondershare.com/harddrive-recovery/how-to-fix-external-hard-drive-io-error.html





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Hocam içinde fotoğraflarım vardi diğer bilgiler önemsiz. Laptop harddiski 3 sene önce falan ssd alıp, hdd yi cd rom bölümüne takmıştım. Çıkarttım ama üstüne sanırım kola gelmiş bazı yerleri yapış yapış idi. Biraz sildim tekrar taktım düzelmedi. Disk aygitinda dediklerini yaptığım zamanda "var olmayan bir aygıt belirtildi." Yaziyor. Ssd nin olduğu yere takıpta deneme şansım da yok içinde sistem dosyası yok nasıl deneyeceğimi bilmiyorum. Verdiğin araçlar hakkinda da fikrim yok maalesef. Yardımcı olursan sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptal55 -- 19 Mayıs 2024; 2:38:52 >
  • iptal55 kullanıcısına yanıt

    Hocam sıvı temasından dolayı HDD zarar görmüş olabilir.


    Sıvı temasından dolayı HDD kızağı veya CD Rom girişi zarar görmüşse; o zaman SSD olan yere takmak istersen;


    Alıntı

    metni:
    Ssd nin olduğu yere takıpta deneme şansım da yok içinde sistem dosyası yok nasıl deneyeceğimi bilmiyorum.


    Demişsin ama örneğin bir Linux Dağıtımındaki Live versiyonu ile veya Hiren's BootCD gibi harddiske kurulum yapmaksızın, RAM üzerinden çalışan işletim sistemleriyle pekala bakabilirsin için:


    Bu sayfaya git; https://www.hirensbootcd.org/download/


    HBCD_PE_x64.iso dosyasını indir, Rufus veya (YUMI Multiboot USB) gibi bi yazılıma USB'ye yazdır. USB'den başlat bilgisayarı. Umarım HDD göreceksin.


    Eğer burada da göremezsen, HDD ciddi zarar görmüş. Çok dikkatli ilerle. Sakın içini de açmaya çalışma. Verilerin ne kadar önemliyse o kadar dikkatli ilerle, iyice araştır öğren.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.