Şimdi Ara

Hdd'lerin ömrü ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İçine bişey yazsak, kutusunda buzun içine veya toprak altına gömsek kaç yılda bozulur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne kadar sürede bozulur kimse bilemez ama buza toprağa saklamak ne alaka? Bir kere nemin tüm cihazlara zarar verdiği açık, bunu bile bile bunları yapmak zaten baştan kaybetmek olur.



    Kaldıki böyle bir şeye gerek var mı? Yani verini kopyalarsın darbeden ve diğer dış koşullardan korursun durduğu yerde durur. Çok önemli veri var ise atıyorum 250 gb ise veri 1 tb almak yerine iki tane 500 lük alırsın çift kopya yaparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunun cevabı Hard diskin yapıldığı maddelerin kimyasal ömrü ve maruz kaldığı manyetik alan ile etkili.

    Hard Disk plakaları genellikle cam üzerinde birkaç katmandan oluşuyor. Ve bu katmanları nanometre seviyesinde kalınlığa sahip. feromanyetik tabaka verilerin bulunduğu manyetik kısım olup 1 ve 0 şeklinde verilerin oluşturulduğu nanometrik düzeyde küçüktür. Prensip olarak mıknatıs mantığı ile çalışır. Okuyucu kafa bu alanda manyetik olarak 1 ve 0 lari okur. Miknatislanma var veya yok . Varsa 1 yoksa 0 veya tam tersi.



    Netice olarak , hard disk ömrü bu malzemelerin ömrü ile , ilgili. Tabi imalat esnasindaki olası hatalar bu cevabın dışında. Aynı şekilde elektronik devre de düşünülmeli.



    Veri depolama cihazlarının ömrü en fazla optimize edilir. Hiçbir zaman şu kadar dayanır garantisi pratikte inandırıcı gelmiyor bana. Bazen sıfır hard disk hemen bozulabildigi gibi bazen de en ummadığınız hard disk yıllarca dayanabiliyor. En iyisi kıymetli verileri her zaman yedekli tutmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalVeri -- 9 Ocak 2019; 14:18:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.