Şimdi Ara

Hdd Sıfırlama ( Low level format)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar elimde Samsung R510 dizüstü pc var yakın zamanda satıcam ancak satmadan önce içindeki bütün herşeyin geri getirilemeyecek şekilde silmek istiyorum.
    Googledaki aramalarımla Max Blast ile Active Kill Disk programlarını gördüm Max Blastı cdye yazdırıp boot ettim ancak hata verdi .Arkasından Kill diski cdye yazdırıp denedim yükleniyor şeklinde kaldı yarım saat bekledim değişmedi.Bana boot edilebilen bu yazılımlar dışında kullanabileceğim HDD sıfırlama programı lazım.



  • Bende merak ediyorum ama daha cevap yazan olmamış ilginç
  • sdelete işini görebilir
  • merhaba. benim hdd son günlerde smart sistemi sayesinde devamlı hata veriyordu. bad sector oluşmuştu programlarla düzeltmeye çalıştım ama yarısı kaldı. low level format atıyorum ve disk 500gb lık. usbden taktım ve 14 saattir ancak yüzde 50 si tamamlandı. şu anda iki yerinde format hatası oluştu şeklinde uyarı vermiş durumda ama formata devam ediyor. akşam sekiz dokuz gibi anca bitecek belli.. benim merak ettiğim bu low level format sayesinde bu sektörler kullanılmayacak değil mi? yani her seferinde manyetik uç oraya gelince takır tukur sesler geliyor iyice beter olacak diye korkuyorum.

    bu arada kullandığım program hdd low level format tool



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untouchables221 -- 12 Kasım 2011; 8:12:39 >
  • Degerli arkadaşlar , oncelıkle forumu ınceledım ama sıteye tam alısamadıgım ıcın umarım dogru yere konu acmısımdır.

    LLF atmak ıstedıgım 2 laptopum var bırı toshiba dıgerı casper dogrusu ben pcden ve ozellıklerınden cok fazla anlamıyorum yanı bıldıgınız su cansıkıcı bır suru sorusu olan forum uyelerındenım :( ama yardımınıza gercekden ıhtıyacım var sabırlı ve konu hakkında bılgılı arkadaslardan yardımcı olmalarını rıca edecegım .

    Oncelıkle LLF olayını ve ıslevını kavradım sanırım acıklamalarınızı bır kac kez dıkkatle okudum bunu asama asama mumkunse resımlerle anlatmanız mumkun olabılırmı pcleden bırını LLF yaparken dıger pcden bakarak yardım almak ıstıyorum .

    Bundan once disk wipe v1.5 adlı programı ındırdım ama tam olarak nasıl kullanıldıgını anlayamadım kendı sıtesındekı ıngılızce yazıyı tercume edıp okudum anladıgım kadarıyla yaptım, gutman yontemıyle temızledıgımı sandıgım E bolumunu recouva adlı programın gutman yontemıyle sılınenlerı getır secenegıyle tarattıgımda, bır cok verının oldugu gıbı kaldıgını gordum programı tam anlamadıgım ıcın mı gereken sonucu alamadım yoksa programı ıse yaramadı bılemıyorum . Toshıba markalı pcme evıdence elımınator yuklemeye calısdımher 2 ısletım sıstemım vın7 casperda sorunsuz calısırken toshıbada adını tam bılemedıgım oleac mı ne bır dostanın calısmadıgı hatası alıyorum kullanamıyorum .

    Pclerı elden cıkartmayı ıstiyorum ama bankacılık ıslemlerı ozel sıfreler ozel resımler vb gıbı bılgılerın ısı bılen bırı tarafından ele gecırılmesınden endıselıyım bu yuzden LLF ogrenmeye ıhtıyacım var rısklı bır yontem oldugunu bılıyorum ama baska secenegım yok acemı oldugum ıcınde hard dıskı kaybetmekden korkuyorum bırde LLF ardından bıos guncellemek gerekecek yazıldıgını gordum o nedır nasıl guncellenır ?lutfen bılgı ve yardımızını esırgemeyınız .Şimdiden cok tesekkurler .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.