Şimdi Ara

HDD Sorunu veya Değil ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ,

    Bundan 6 ay kadar önce kadar Segate in 320gb boyutlu -16MB 7200rpm SATA II ST3320620AS- bir HDD sini aldım-sorunu yazmadan şunu söyliyeyim sorunun tam olarak HDD kaynaklı olduğundan emin değilim-.Yaşadığım problemin ilk orataya çıkışı şöyle oldu , İnternetten 'Equilibrium' adlı filmi indirdim ve downloaddan bir gün sonra filmi izledim.Ertesi gün filmi,filmleri arşivlediğim yer olan 'D' sürücüsüne atmak istediğimde bilgisayar dondu ve yanıt vermedi.Reset atıp attığım klasöre ulaşmaya çalışınca Pc yeniden kilitlendi ve yine hiçbirşey yapamaz oldum reset atıp bu sefer dosyayı sistemeden kaldırdım.

    Bu olaydan sonra dosyanın bozuk olabileceğini düşündüm ve pek sorun etmedim.Fakat sonraları bu vakalar sıklaştı ve sinir bozucu hale geldi.En son olan ve en çok canımı yakan olay da şu ,

    'Felon' ve 'Madagascar' adlı filmlerin HD sürümlerini edindim.Fimler 'C' sürücüsüne indi daha sonra sürücüde yer kalmadığı için bu filmleri 'E' sürücüsüne attım sorunsuz bir şekilde.Önce ki gün bu filmleri DVD yazmak isterken yine aynı sorunla karşılaştım.Filmin belli bir yerinde takılıyor Pc ve yanıt vermiyor bir süre sonra Mavi ekran hatası alıyorum.

    Sizce sorun nerede ,düzletilebilir mi? Zira 'Felon' ve 'Madagacar' filmlerini silmedim bir çözüm olabilir diye 1Mbit kullancısı olduğum için tekrar indirmek çok zor ...


    Evet sorunum bu ,bu yüzden bir çok DVD den ve tekrar edinemeyeceğim filmden oldum yardım ederseniz memnun olurum ...







  • Genelde kopyala sorunları yaşadığım zamanlarda hardiskin ide kablosundan kaynaklı bir sorun olduğunu gördüm. Kabloyu yenilemeyi dene aksi halde sorun donanımsaldır.
  • Teşekürler, deneyeceğim.
  • Biraz önce HDD yi HDTune ile taramaya başladım şu anda test henüz yarıya gelmedi fakat bir tane 'Damage' li alan buldu bile.Bunun anlamı nedir? Sorunun sebebi bu olabilir mi?
  • bad sector olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.