Şimdi Ara

Hdd ve Ssd bulunan bilgisayara format atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir bilgisayar aldım. içinde 1 tb hdd + 8 gb ssd var. Freedos aldım ki windows 7 yükleyebileyim. Daha elime ulaşmadı bilgisayar ama aklıma takılan bir nokta oldu. Normalde işletim sistemleri ssd'ye kurulmuyor mu? Daha hızlı olsun diye. Ben bu 8 gb'a 20 gb'lık ultimate'i nasıl kuracağım. Daha önce hiç hdd+ssd olan bir bilgisayara işletim sistemi kurmadım. Biri bana bu konuda yardımcı olabilir mi?



  • Merhaba;

    Anladığım kadarı ile HDD+SSD yani hybrid diskli bilgisayar almışsınız. Ordaki 8 GB SSD önbellekleme içindir işletim sistemi için değil. Dolayısı ile normal bir şekilde kurabilirsiniz. Muhtemelen yanında bir yazılım daha gelecektir. Gerçi yeni tiplerde yazılıma sürücüye gerek yok ama eğer gelirse siz kurun.

    Kolay gelsin.
  • Solid State diskler üzerine işletim sistemi kurabilirsiniz. Daha hızlı çalışırsınız. bilgisayarınız 1 dakikanın altında açılır.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Evet hybrid. Ön bellekleme derken konuyu biraz daha açabilir misiniz? Normal bir şekilde kurulumu yaparım. Yanında gelecek olan yazılım nedir? Bilgisayar bu:
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-405839-notebook-urun11181.html
  • serhatmeric S kullanıcısına yanıt
    ssd'lerde daha hızlı çalışırız da 8gb'a nasıl sistem kurulur ona takıldım ben. Sizden bir önceki cevaplayan arkadaş ön bellekleme için kullanılır o disk dedi...
  • neanderthalden kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar;

    Hibrid disklerin normal disklerden bir farkı yoktur. SSD disk değillerdir. SSD disklerde mekanik sistem bulunmaz. Sizdeki disk ise normal mekanik bir disk icerir ayrica 8 GB SSD cache bellek icerir. Isin dogrusu 8 GB bellek ile sizin hic bir ilginiz yoktur. Sistem otomatik olarak onbellekleme yapar ve dosyalari direk yazmak yerine once SSD ye yazar siz diger islerinizi hallederken de SSD deki bilgileri gercek diske yazar. Bu sayede bilgisayari hizlandirmis olur. Dosya kayit ve okuma esnasindaki beklemelerin onune gecmis olur.

    SSD bolumune de herhangi bir isletim sistemi v.s. kuramazsiniz. O sadece onbellek icin kullanilir.
    @neanderthalden
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu. Sağ olun.
  • Yardimci olabildiysek ne mutlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.