Şimdi Ara

hdd veri koruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Veri Koruma
    --------------------------------------------------------------------------------

    Öncelikle, veri kayıpları ile karşılaşmayı engellemek için alınacak bazı temel önlemlerden bahsedelim.

    1- Farkındalık ve Acil Durum Planı
    Şirketinizin muhasebe bilgisayarı veya evdeki kişisel bilgisayarınızdaki bilgilere erişememeniz halinde Veridisk hizmetleri ile yanındayız. ancak çok karşılaştığımız bir durum, kullanıcıların verilerini kaybettiğinde karşılaşacağı sorun ve kayıpları hesaplamamış olması.

    Sorun ortaya çıkığında panik halinde çözüm aranması nedeniyle, teknik olarak yetersiz kişi veya kurumlarca yapılmış bilinçsiz müdahaleler sonucunda kurtarma ihtimali azalmış verilerle tarafımıza başvurulması. Bu konuda verilebilecek en önemli örnek disk yüzeyini çizen okuma kafasının neden olduğu çiziklerin diskin tekrar tekrar çalıştırılmaya uğraşılarak kurtarılabilecek bilgilerin tamamen erişilemez hale gelmesi.

    Gerekli teknik desteği alıyor olsanız bile en zor durumda doğru adrese başvurmanız sizin için doğru bir adımdır. Veridisk üzerinden bize ulaşarak en kısa zamanda sonuca ulaşabilirsiniz.

    2- Elektriki Koruma,
    Veri kaybı nedenleri arasında önemli nedenlerden biri olan bilgisayarda oluşan elektriki arızalar çoğunlukla önlenebilir. Bildiğiniz gibi elektrik şebekesi 50Hz, 220 Volt AC gerilim ile bilgisayarınızı beslemektedir. Bu gerilim bilgisayar içindeki 'Güç Kaynağı' ile bilgisayarınızın elektronik bileşenlerinin kullanabileceği 5V 12V gibi değerlerde doğru gerilime (DC) çevrilir.

    Öncelikle bilgisayarınızın tükettiği güce uygun bir güç kaynağı (PSU) kullanmak gerekir. Günümüzde, gelişen işlemciler, ekran kartları,artan DVD/CD sürücüleri, büyüyen sabit diskler alışılagelmiş güç tüketimlerinden daha fazlasına ihtiyaç duymaktadır. Bilgisayarınız 350Watt bir güç kaynağı ile sorunsuz çalışırken, yeni ekran kartınız ile bilgisayarınız açılmayabilir veya zarar görebilir. Tagan güç kaynakları ile bilgisayarızın ihtiyaç duyduğu gücü, kaliteli şekilde TÜV ve öncü standartlar çerçevesinde verimli bir şekilde edinebilirsiniz.

    Bilgisayarınız kısa süreli elektrik gidip gelmelerinde zarar görebilir. Bir Kesintisiz Güç Kaynağı (KGK) kullanarak bu olasılığı azaltabilirsiniz. Veridisk APC Kesintisiz Güç Kaynakları ve koruma prizlerini önermektedir.

    2- Veri güvenliği
    Bilgisayarınızda bir RAID çözümü kullanmak düşündüğünüzden çok daha fazla güvenliği size sağlayabilir. Veridisk, Dexonic ve Highpoint RAID kartlarını önermektedir. Bu yöntemde, kullanılacak RAID tekniğine göre disk(ler) ekleyerek disklerden birini tamamen kaybetseniz bile verilerinizi güvenilir şekilde bütün olarak korunmuş olur. Burada dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri, anakart üzerinde gelen RAID olanaklarını kullanmanız durumunda, anakartın değiştirmek zorunda kalırsanız, yeni anakartta farklı bir çip-set kullanılması durumunda verilerin kullanılamaması ve RAID'in çalışmamasıdır. Eğer verileriniz sizin için kritik bir önem taşıyorsa, ek bir RAID kontrol kartı kullanmanızı tavsiye edilir. Bu konuyla ilgili müşteri temsilcilerimizle görüşün size düşük maliyetler ve kaliteli hizmet ile, ihtiyacınıza uygun veri güvenliği sağlayacak olan sistem tasarlayalım.

    Genel olarak veri güvenliğinden uygulayan/uygulaması gereken kişi/kurumlara örnek olarak:
    - bilgilerinin varlığı önemli kullanıcılar,
    - akademisyenler
    - avukatlar
    - doktorlar
    -...

    - küçük ve orta işletmeler,

    özel olarak,
    - Bankalar, kamu kurumları
    - ses / görüntü teknolojileri şirketleri
    - reklam ajansları
    - fotoğraf stüdyoları
    - muhasebe / mali müşavirlik büroları
    - kamuoyu araştırma şirketleri
    - vakıflar
    - ....
    sayılabiliriz.

    daha fazla bilgi içinwww.veridisk.com a bakın bu yazılarda ordan :::ALINTIDIR:::







  • teşekkürler arkadaşım yazılım genelde linkler bölümüne linki ekleyeceğim.
  • önemli değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.