Şimdi Ara

HDD yere düştü (Yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar WD 4tb harddiskim yaklaşık 1 metre yükseklikten yere düştü hdd kutusundaydı ve zemine çok sert çakılmadı fakat sarsıntıdan dolayı bir sorun oluşabileceğini düşündüm şuanda Hd Tune programı ile detaylı bad sector taraması yapıyorum. Tarama yeterli mi olur mu yoksa ilerde bir sorun çıkartır mı ? İçerisindeki veriler önemli olduğundan dolayı biraz kuruntulu yaklaşıyorum olaya.




  • ben yerinizde olsam önemli verilerimi en az 3 yedekli yaşardım. iş yoğunluğu sebepli şu sıra yedekleme yapamadım ama ayda bir yapardım. bir tane bilgisayarımda güncel dosyalarım, ikincil diskte yedeği, iki tane de harici diskte yedekleri. bulut vs kullanmayı istemiyorum, o sebeple biraz yatırım yapmakta fayda var diye düşünüyorum.


    dipnot; ne bu kadar kıymetli olabilir? 30 yaşını geçkinseniz arşivlerin kıymeti daha da artıyor. özellikle yılların hatırası gidince üzülüyor insan (yaşandı). ayrıca iş güç ciddi bir birikim oluşuyor, eski projeler, bunu yaparım diye yarım kalanlar, yapılacaklar, vs. vs. gerçekten kıymetli, gitmesi ciddi bir emek kaybı (bu da yaşandı)

  • scorn kullanıcısına yanıt

    Hocam çok haklısın günümüzde veriyi kaybetmeden yaşamakta ayrı bir dert bulut bir yere kurtarıyor ayrıca hdd daha güvende ve ait hissettiriyor ama onunda bir ömrü var sonuçta ve gerçekten çok hassas basit sarsılmalarda bile bozulan hddler gördüm .. En azından önemli veriler için ne olur ne olmaz birden fazla yedeğini almakta fayda var bunun için ayrı bir hdd alıcam sanırım

  • taa 2010 yılında aldığım wd elements (en düşük model olduğu için yazıyorum) hala canavar. usb2 hızında ama gram ikiletmedi. ben kullandım, ablama verdim o kullanıyor hala canavar. ama sonrasında benim aldığım daha güncel bir elements modelinde (tb seviesine çıkmıştım) dediğim sorunu yaşadım. öncekini çok kere düşürdüm, bozulana gözüm gibi bakmıştım halbuki...


    sanırım bu geyikler ssdlerin fiyatları düştükçe ortadan kalkacak. çok daha hafif ve yüksek kapasiteli, üstelik darbe dayanımı çok daha yüksek ürünler ile depolama işleri daha güvenli hale gelecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 26 Ocak 2024; 14:18:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.