Şimdi Ara

HDD yerin SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelik olarak konuyu doğru yere açıp açmadığım konusunda biraz şüpheliyim. Yetkili kişiler doğru yere yönlendirirse sevinirim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x542ur-core-i5-8250u-1-6ghz-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook-34320.html?stk=True

    alacağım laptop bu. İçerisinde windows 10 yüklü şekilde gelecek. Ben 1 TB boyutundaki harddiski çıkartıp yerine 500 gb boyutunda bir SSD takacağım. Haliyle SSD'nin içi boş olacak. Orijinal Windows'u bu SSD'ye nasıl yükleyebilirim. Bilgisayarın orijinal harddiski hiç kullanılmayacak. Direkt olarak 2. elden satacağım.
    https://www.amazon.com.tr/Samsung-Ssd-860-Sata-500Gb/dp/B079FL9YQ6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1543685605&sr=8-1&keywords=samsung+500+gb+ssd

    alacağım SSD ise bu.

    Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.







  • başka notebook seç kendine. bu laptopun bataryası da hdd' si de arka kapağı sökmeden çıkaramazsın görünüyor yanlış incelemediysem. hp' nin buna benzer bir modelini biliyorum gerçi onun pili gömme değil sadece hdd si gömme. kapağıo sökerken tırnaklarla uğraşmak zoruında kalacaksın muhtemelen kenarlarında hassas davransan bile izler kalacak söküm esnasında. hiç uğraşma değmez sökmeye.. uyuz olacağına gıcık kapacağına bire on bahse girerim.
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Bataryasının gömme olması ya da olmaması neyi değiştirir onu anlamadım fakat alt kısımda bir kapağı söküp harddisk değiştiremiyorsam bu sorundur. Gerçi siz benim soruma cevap vermek yerine kendi tavsiyenizi yazmışsınız. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilyaoblomov

    Bataryasının gömme olması ya da olmaması neyi değiştirir onu anlamadım fakat alt kısımda bir kapağı söküp harddisk değiştiremiyorsam bu sorundur. Gerçi siz benim soruma cevap vermek yerine kendi tavsiyenizi yazmışsınız. Teşekkürler.
    aslında evet kendi tavsiyemi yazdım. senin sorunun cevabı basit. acronis kullanarak eski hdd' nin full image' sini al. sonra kurduğun acronis programı üzerinden bootable bir cd oluştur. yeni hdd ni tak. oluşturduğun bootable acronis üzerinden de almış olduğun hdd image' yi geri yükle. işlem basit sadece sana full sürüm bir program gerekli. o da google da var. kullan kaldır ya da sakla sana kalmış. ama bu iş basit iş. notebook' un hdd' sini sökmek o kadar kolay iş olmayacak. kapağı sökmeye başlayınca anlarsın ne demek istediğimi. tavsiyem bu tarz bir modeli almaman yönünde.




  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim tavsiyen için. Kendim monster kullanıyorum ve bu şekilde tamamen arka kapağı sökerek 2. ssd'yi taktım. Bundan çok mu daha zor olur bu işlem?
  • almak istediğin ürünün detayları internetde mutlaka vardır. diyebileceğim sadece incelemeden almaman. kısaca pil' i gömme yapmaları neyse de hdd' yi gömme yapmaları bana samsung' un knox muhabbetini aklıma getiriyor. şahsen ben hiç almazdım. sadece civataları sökmek hdd' ye ulaşılabilir kılsa yine tamam derim de arka kapak muhtemelen tırnaklı olacak üst gösvdeye. çıkarmak için bir tahribata neden olacak bu da. ama mal benim buna razıyım dersen sen bilirsin. ikinci el olarak çıkarırken karşına çıkacaktır bu sorun.

    monsterden sonra asus da yani sanki atdan inip ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 2 Aralık 2018; 18:27:3 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    bu fiyat bandında başka cihaz bulamıyorum. En uygunu bu geldi açıkçası. Hemde birçok ürün bu şekilde üretiliyor sanırım artık. Batarya ve Harddisk gömme olarak. Olmayanları illa vardır fakat fiyat olarak yukarıdalar bayağı. Monster'ı bırakmıyorum yahu. Bu başka bir iş için lazım :)
  • dvd okuyucuyu söküp yerine ssd kızağı kullanarak ssdyi tak.
    daha sonra windowsu ssdye klonla/kopyala.
    hddyi sök ssd tak dvd okuyucuyu da geri yerleştir
  • Asus'un X serisi ince oluyor ve narindir. Sökerken dikkatli olun. Sökme aletleri kullanmanızı tavsiye ederim. Bunda m.2 ssd desteği var mı? Mevcut diski çıkarmadan m.2 ssd takılabilir mi? O zaman bu m.2 ssd mvme mi yoksa sata mı bakmak lazım. Bir de iki disk daha fazla güç tüketimi demektir tabiki.
  • dvd okuyucu kullanmayacaksan direkt ssdyi kızakla tak öyle kullan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidsnake99 -- 2 Aralık 2018; 19:28:33 >
  • Bahsettiğim laptopu 3400 tl'ye satın aldım.

    https://www.amazon.com.tr/Samsung-Ssd-860-Sata-500Gb/dp/B079FL9YQ6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1543685605&sr=8-1&keywords=samsung+500+gb+ssd

    Bu linkte gözüken ssd'yi de satın aldım. Uyumlu olur sanırım. m2 sata girişi yok zaten cihazın. Sata 3 herhangi bir problem çıkartmaz değil mi? Yalnızca HDD'yi çıkartıp SSD'yi takacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.