Şimdi Ara

Hddmin ömrü bitmiş mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bilgisayarımda donma, takılma sorunu var. Donduğunda ancak reset atarak çıkabiliyorum. Bu sorunu -ne hikmetse-kabloları çıkarıp kasayı açıp tekrar kapatınca geçici olarak çözebiliyorum birkaç gün sonra ise tekrar başlıyor. Hddden şüphelendiğimden ona ait verileri paylaşıyorum:
    Hddmin ömrü bitmiş mi?

    Hddmin ömrü bitmiş mi?

    Hddmin ömrü bitmiş mi?

    Hddmin ömrü bitmiş mi?
    Hddmin ömrü bitmiş mi?


    Hd tune'a göre epey hasar var ancak crystal disk info hddnin durumunu "iyi" olarak vermiş. Bu hdd gidik mi değil mi? Ben bu sorunu formatla çözebilir miyim yoksa tek çözüm yeni disk mi? Yardımlarınızı bekliyorum..







  • hiren s boot programını indirip cdden veya usbden çalıştırın burada hddat2 programı var bad sektör taramansı yaptırın diskinizin hasar ve boyutuna göre değişecektir bu işlenm belli bir kısmı düzeltebilir

    sonra low level format yapın o programda hiren s boot içinde mevcut low level format örnek yukarda yaptığınız işlem sonrasında düzeltemediği bozuk sekktörler içindir her bir sektörü yeniden oluşturur bozuk kısımlara gelince atlama yapar geriye sağlam kısımlar kalır bu işlemden sonra ör 500 gb disk 50 gb bozuk kısımlar atılır geriye 450 gb kalır


    not: bu işlemmi diskinizi gözden çıkardıysanız yapın düzelme ihtimalide hiç çalışmama ihtimalide vardır işlemleri yapmadan önce yedekleriniz alın
  • Hocam notunuz gözümü korkuttu açıkçası çünkü şuanda yukarıda bahsettiğim yöntemle kullanabiliyorum bilgisayarı tabi beki bu da geçici bir şeydir yani sonunda hddnin tamamen bozulup hiç açılmama ihtimali vardır(var mı?).

    Bu durumda klasik format bir işe yaramıyor doğru mu? Yaptığım taktirde aynı sorun tekrar başıma gelecek herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mucaht71997

    Hocam notunuz gözümü korkuttu açıkçası çünkü şuanda yukarıda bahsettiğim yöntemle kullanabiliyorum bilgisayarı tabi beki bu da geçici bir şeydir yani sonunda hddnin tamamen bozulup hiç açılmama ihtimali vardır(var mı?).

    Bu durumda klasik format bir işe yaramıyor doğru mu? Yaptığım taktirde aynı sorun tekrar başıma gelecek herhalde.
    klasik format sorununuz çözmez ve takılmalar devam eder bozlulma ihtimali her zaman var siz en iyisi yeni bir disk alın sonra bu işlemleri eski diskinize yapın 2. disk olarak kullanırsınız
  • İşin kötü yanı bu hdd yeni aslında yani 4-5 aylık yahut belki de bilgisayarcı ikinci el takıp gönderdi. İkinci kez hddden sorun yaşıyorum. Ssdye geçmenin vakti gelmiştir belki. 240 gb tavsiye ettiğiniz bir ssd var mı, bu sandiskler iyi midir?
  • Mucaht71997 M kullanıcısına yanıt
    Seagate almışsınız, ne bekliyordunuz... İşin garip kısmı disk öyle uçmuş ki 500GB olan disk 2,5TB görünüyor şuan. Bad sectorleri kamufle eden programlar mevcut fakat hiçbir güvencesi yok. Şu şekilde bu harddisk yarında çalışmayabilir, bir sene sonra da. Bilinmez ne zaman çalışmayacağı... Yalnız bir şey dikkatimi çekti, belli bir kısımdan sonrasını okuyamıyorsunuz, harddisk motoru ile mi yoksa okuyucu kafanın takılmış olmasından mı diye düşündürtüyor insanı. Okuyucu kafa takıldıyorsa o kısımda bunu açıp düzeltenler var fakat bilgilerinizi kurtarma gibi bir derdiniz yoksa hiç zaman harcamayın.

    Disk alacaksınız WD alın. SSD alacaksanız SLC tipi disk alın, bu yönde tavsiyem Samsung'tur. Sıfır veya bir aylık kullanılmış 860 EVO 250GB'lar LetGo'da 300TL'ye bulunabiliniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Hdat2 taramasını yaptım warnings ve bad sectors 0 olarak çıktı. Bundan sonra low level format mı atmalıyım, low format dariks boot and nuke mu oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mucaht71997

    Hdat2 taramasını yaptım warnings ve bad sectors 0 olarak çıktı. Bundan sonra low level format mı atmalıyım, low format dariks boot and nuke mu oluyor?
    https://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/
  • Hocam peki bu aşamada low format gerekli mi? bad Sector çıkmadı ama donmalar devam ediyor bilgisayarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk olarak içindeki bilgilerini başka bir hdd ye alman gerek, sonrasına low level format tool ile güzelce bi low level format at, uzun sürer, işletim sistemi içerisindeyken atamazsın eger windows bu hdd ye yüklüyse, boot edilebilir olarak çalıştırman gerek low level format aracını. Sonrasında formatı atıp birkaç gün denersin, sorun derin değilse düzelir sıkıntısız devam eder, sorun fiziksel ciddi bir sorunsa zaten yakında hiç açılmama durumunu yaşayacaksın kesin olarak. Crystaldisk iyi diyor ama onu ezbere diyor, baktığı birkaç şey var onlara dayanarak diyor. Senin sonun kaçınılmaz artık yedeklerini acilen almalısın
  • Gerekli dosyaları yedekledim zaten şu an içinde önemli dosyam yok. Boot edilebilir low format nasıl oluyor hocam? Ben hirens boot kullanıyorum bunda low level format sanırım maxtor powermax olarak geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bad Sector taramasından sonra bilgisayar düzgün çalışmıyor masaüstü simgeleri falan gelmedi dolayısıyla hddguru yu kullanamadım. Ben de hirensdan devam edeyim dedim ancak maxtor aracı, low level Current device kısmında yani low level formatı başlatacğım seçenekte "device does not exist, or is not recognized by the program" hatası verdi. Program hddyi görmüyor sanırım. Ne yapacağım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Hayatımda bördüğüm en kırmızı hdtune testi. Ömrü bitmiş mi ne demek ortada hdd kalmamış çalışması mucize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Geçmiş olsun. Hayatımda bördüğüm en kırmızı hdtune testi. Ömrü bitmiş mi ne demek ortada hdd kalmamış çalışması mucize
    10 yillik falan bekliyodum 5 aylikmiş hocam birde bilgisayarci takti diyo :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mucaht71997 M kullanıcısına yanıt
    Ilk önce hdat 2 yi yapın uzun sürmesi normal disk kapasitesine ve arızalı kisima göre değişir sonra löw formatı secebilirdiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya çıldıracam arkadaş . Usbye xp live kurup low level format tool u açtım şu hatayı veriyor "unable to lock advice. Make sure you do not Open files on this device and try Again" başka işletim sistemi ile girdim yine hata veriyor bir el atın arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Programı downloads klasöründen masaüstüne kopyalayıp açınca çalıştı. Şuan ilerliyor hadi hayırlısı. Sonucu paylaşıcam.
    Bundan sonra normal format atılıyor değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Llf %36 da dondu, yanıt vermiyor yaklaşık bir saattir böyle. Hddden geldiğini düşündüğüm CD dönme sesine benzer tekdüze bir ses geliyor kasadan ayrıca.

    Bu normal mi beklemeli miyim? Her ne kadar Hdat2 bad Sector bulamasa da bad Sector denk geldiğinden mi böyle oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu bir sonuca bağlamak adına yazıyorum, low level format yukarıda bahsettiğim gibi işlem sırasında dondu iki saatten fazla bekleyip sonunda pes ettim ve reset attım. Artık biosda hdd gözükmüyor ve usbye kurduğum Xp live da ne hikmetse yavaşlığından açılmak bilmiyordu. Hddden vazgeçtim ve kingston fury 3d ssd siparişini verdim. Format atıp yoluma devam edicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.