Şimdi Ara

HDMI kablo uzunluğu görüntü gelmesini engeller mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Elimde Lenovo marka bir laptop, bir de LG marka tek HDMI girişli bir monitör-TV var. Teledünya ile birlikte gelen 1 metrelik HDMI kablosunu bu iki cihaz arasında gayet güzel bir şekilde kullanabilirken, Çin'den aldığım 5 metrelik kabloyu kullanamaya çalıştığımda görüntü alamıyorum. Önce kablo bozuktur diye düşündüm ve yeni bir kablo sipariş ettim, ancak bunda da aynı sorunu yaşıyorum.

    Kablo uzunluğu görüntü gelmesini engeller mi? TV kalitesi bu kablo uzadıkça verimliliği etkileyen bir faktör müdür? Bunu aşmanın bir yolu var mıdır?

    Bilgi olması açısından, bir tanıdığım iPad ile kendi TV'sini aynı yerden aldığı (Çin'den) aynı özellikteki 5 metrelik kablo ile bağlayabilmekte ve görüntü alabilmekte.

    Şimdiden teşekkürler.



  • kablo uzunlugu bazen sorun olabiliyor ama birde uclari ters dene ..yani tv ye taktigini pcye pcye taktigini tv ye tak..bazi kablolar in ve out ozellikli oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır deneyeceğim, ama uzunluk ve TV'nin uyuşmaması nedeniyle olabilir yani öyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzunluk görüntü kalitesini bazen etkileyebiliyor diye düşünüyorum. Eğer hiç görüntü gelmiyorsa başka bir sorun olabilir
  • Kısa kablo takınca görüntü geliyor, uzun kablo takınca gelmiyor.

    2 uzun kablo ile denedim, ikisinin de arızalı olmalı ihtimali yoktur sanırım. Gerçi başka birinin televizyonunda deneyeceğim yine ama düşük bir ihtimal gibi geliyor bana.
  • Bende 5 metre çin malı dandik bir kablo kullanıyorum bende herhangi bir problem yok
  • Onur NET kullanıcısına yanıt
    Sorununa cevap veremeyebilirim, ama soruna cevap verebilirim.

    Fizikte ohm kanunu diye bir şey var, kim icat etti bilmiyorum ama arada küfür ederim kendisine. tüm iletkenlerin belli bir iletim ve sürtünme katsayısı ve buna bağlı olarak da elektrik akımına karşı bir direnci vardır. kimi iletkenlerin direnci çok yüksek (altın, gümüş vb) kimilerininki de aşırı düşüktür. tabi iletkenin uzunluğu da direncini orantısal olarak etkilemektedir. yani 5 mt lik kablonun iletkenliği 1 mt lik kabloya göre daha azdır. ayrıca 5 mt lik kabloda kullanılan iletkenin iletkenliği de düşükse, hdmi kablosunun iletim görevini yerine getirebilmesi için gerekli olan statik elektriği iletememesi ihtimali de yüksektir.
  • Teşekkürler öncelikle herkese.

    Benim kendi yorumum zaten kablodan öte TV ya da bilgisayar ile ilgili. Yani bilgisayar ile TV arasını kısa kablo ile bağladığımda hiçbir sorun yokken, kablo 5 metre olduğunda sorun çıkıyorsa;

    1 - Bilgisayar, arada 5 metrelik kablo olunca dijital sinyali göndermekte yetersiz kalıyor. (Lenovo Z500)
    2- TV, arada 5 metrelik kablo olunca dijital sinyali almakta yetersiz kalıyor. (LG 22 inch monitör-TV)

    Bu iki durumdan birisinin olma ihtimali var mıdır sizce? Çünkü başka mantıklı bir açıklaması yok bunun. Aynı firmadan aldığı kablo ile bir tanıdığım IPAD ile Samsung marka büyük ekran TV'sini rahatlıkla bağlayabiliyor.
  • Sorun anlaşıldı.

    Uzun kabloda sorun yok (başka TV ve laptop'da denendi). Bilgisayarla TV'yi kısa kabloyla bağlayınca yine sorun yok. Ancak uzun kablo ile her ikisini birbirine bağladığımızda sorun çıkıyor.

    Bu durumda ya laptop ya da TV uzun kabloyu kaldıramıyor. Evdeki bir başka HDMI çıkışı olan cihazla TV'yi uzun kablo ile bağlayacağım. Eğer çalışırsa sorun laptop'un çıkışında demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.