Şimdi Ara

“HDR kullan”: HDMI için sorunsuzken, DP için açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocalarım merhabalar,


    ViewSonic VX3418-2KPC monitör kullanıyorum. 3440x1440 çözünürlükte, gayet güzel bir cihaz, bu zamana kadar beni yarı yolda bırakmadı. Ekran kartım Sapphire RX 6400.


    Ancak şöyle bir durum var, ben Monitörümün renk seçenekleri ile ilgili olarak daha yeni birkaç derinlemesine incelemeye giriştim. Son zamanlarda okulla ilgili birkaç tasarım yapmam gerekti ve Photoshop, Illustrator gibi uygulamaları kullanmaya başladım. Öte yandan, monitörümün HDR seçeneklerini kullanmasam da çok fark olmayacağını düşünerek, oyun oynuyordum sadece. Monitörü aldığımda da bununla karşılaşmıştım aslında ancak fazla önemsememiştim. Ancak bugün COD: Modern Warfare'de, HDMI kablo ile monitörün HDR10 modunu açık, Windows'da HDR kullan açık ve kalibrasyonlu, ayrıca oyun içi kalibrasyon da gerçekleştirdiğimde gerçekten siyahların SDR'ye göre daha doygun ve daha parlak olduğunu fark ettim.


    Sorunum kısaca şu, elimde UGREEN'in DP 1.4 ve HDMI 2.1 destekleyen kaliteli ve pahalı kablolarından var. Ayrıca ViewSonic ile birlikte gelen DP kablosu var. Ben, HDMI 2.1 8K kabloyu cihazda denediğim zaman, Windows arayüzü için HDR kullan aktif oluyor ve direkt olarak açabiliyorum. Açtığım zaman ekran kapanıp açılıyor ve SDR ile HDR arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyorum. UGREEN'in DisplayPort 1.4 destekli kablosunda ise, HDR kullan aktif olmasına rağmen açtığımda ekran gidip geliyor, ancak herhangi bir değişim olmuyor. SDR modda kalıyor ve kalibre ettiğim HDR renk düzenine geçmiyor. Sorunun UGREEN'den kaynaklanabileceğini düşündüğüm için orijinal kabloyu da denedim, ilginç ama daha önceden orijinal kablo ile DisplayPort'ta HDR aldığımı hatırlıyorum, ancak sonuç aynı oldu. DisplayPort üzerinden ne yazık ki HDR görüntü alamıyorum.


    DisplayPort üzerinden görüntü almak istememin sebebi, HDMI çıkışlar için bu çözünürlükte yenileme hızının 100Hz olması. DisplayPort için 144Hz akıcı bir kullanım olmasına rağmen HDMI 100Hz'de kısıtlıyor. Yani, bu durumda monitörüm hem HDR hem de 144Hz destekli olmasına rağmen birinden feragat etmek durumunda kalıyorum.


    Bu sorunu yaşayan başka bir hocam, eğer bu konunun altında deneyimlerini paylaşırsa; diğer hocalarım, sorunun neden kaynaklandığına dair fikir paylaşırsa çok memnun olurum. Cevaplarınız için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3BKT -- 3 Eylül 2023; 23:28:37 >







  • Sorun renk profilinden kaynaklanıyormuş. 10-bit profile ayarlayınca problem kalmadı.
  • Ben de 144 hertzde 6 bit renk derinliği alıyorum. 144 HZ ve 8 bit alamıyorum. HDR da açamıyorum 144 hertzde. Nasıl çözerim hocam bunu ? Siz nasıl çözdünüz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.