Şimdi Ara

Head First Java Kitabını Tavsiye Eder Misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    En çok bu kitap tavsiye edilmiş. Özellikle de yeni başlayanlar için. Ancak kitabın en son edisyonu 2005 yılında çıkmış. Pek güncel gelmedi bu nedenle. Görüşlerinizi merak ettim.



  • HFJ başlangıçta Java ve genel programcılık öğrenmede zorluk yaşayan kişiler için hazırlanmış. O'Reilly onu 2005 ten beri güncellemiyorsa mantıklı bir sebebi vardır. HFJ yüksek oranda grafik ve görsel içerikli, onları güncellemek beklenen sonucu vermeyebilir.. Bir de Java 11 = Java 5 + fonksiyonel stil + shell + modüller. Yani 2005'teki Java 5 dil ve syntax olarak Java 11 ile aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Onun yerine ne tavsiye edersiniz? Diğer tavsiye edilen kitaplara baktım ancak referans kitap oldukları için ilk öğrenenlere tavsiye edilmemiş.
  • Aşpez kullanıcısına yanıt
    HFJ 'nın Amazon 'daki ürün sayfasına baktınız mı? 670 yorum var ve 2019 'da hala daha satıyor yani artık o bir klasik. Ben Java'yı HFJ ile öğrendim.
    HFJ ile ilg yorumların coğu pozitif. Az sayıdaki negatif yorumlardan en negatif olanlardan birini alıntıladım. Bakın kendiniz karar verin :)



    My background is that I'm a systems engineer for a major IT technology manufacturer. I know a few programing languages, I'm good at algorithmic thinking, I know nothing about java, and i don't code for a living.

    The way information is presented in this book is infuriating. I read the preface about conversational tone and graphics, sounded plausible, so I bought it. The book is almost chaotic in the way things are presented. It feels like there is no flow to the text, and the examples and cutesy pics and graphics spattered throughout detract from my learning instead of helping me. It feels as if a distracted teenager who loves emoticons is texting me about how to program in Java. It's so unusable for me, in fact, that after getting to chapter 10, then rereading from the beginning up to chapter 4, that I'm throwing the book away and starting over with another book.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim.
  • Standin onune gidip bu dondurma guzel mi demek yerine alip denemek daha kolaydir. Al dene. Sevmezsen okumazsin. Konu acip zaman kaybettigine yazik. Ogrenme kisisel bir deneyimdir benim begenmedigimi sen cok sevebilirsin .
  • HFJ sadece java değil çok şey öğretiyor, tabiri caizse mala öğretir gibi öğretiyor. HFJ ile Oracle java tutorialı beraber yürütürsen tadından yenmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Aynen. O'Reilly bir konuda kitap basmaya karar vermişse o konuyu en iyi bilen, en iyi açıklayabilecek kişilerle anlaşır ve hazırladığı kitap coğu kez alanında öncü olur. O'Reilly'den kitap alıyorsanız ödediğiniz parayı son dolarına kadar hak eder. Paran yoksa Internette True PDF'leri bulunur, benim PDF'm Internette dolaşmasın diye çok uğraşmaz. Apple 'ın .epub formatını True PDF gibi düzgün ayarlamak coğu yayıncı için zordur fakat O'Reilly .epub formatını True PDF kadar düzgün ayarlar. Not: HFJ 2005'te çıktığı için epub formatı yok (PDF'den dönüştürülmüş olanlar hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 13 Aralık 2019; 19:15:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @javacıı

    Çok teşekkür ederim.

    @vonderplanitz

    Kitabı Google'da aratınca Balıkesir Üniversitesi'nin resmi sitesinden paylaştığını gördüm ve indirdim. Bir garip geldi ama anlayabilmiş değilim.

    http://ikucukkoc.baun.edu.tr/lectures/EMM3115/Head_First_Java.pdf
  • Aşpez kullanıcısına yanıt
    Hangi kitap olursa olsun konuları anlayabilmek içinbilgisayarında deneyip çalıştırmalısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz kitap ile javayı öğrendim diyebilirim. Klasiktir, alıp gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Çok şey katacaktır size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.