Şimdi Ara

Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
2
Favori
59.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha zor olur ama daha zevkli olur gerçekçilik artar
  • HOI 2 DD yaklaşık 3.000 bölge içerirken HOI 3 10.000 bölge içericekmiş..EU tarzı bir motor kullanılacakmış, yani scripted bir oyun yerine daha esnek bir akış olucak..yani 1 eylül 1939 diye kesin birşey olmayacak..tabii bu, bende dahil pek çok fanı endişelendirmektedir cünkü HOI fanları tarihi gidişatı yaşamaktan zevk almaktadırlar yani mussolini'ni müttefiklerle birleşmesini görmeyi isteyen pek yoktur..paradox tarihi gidişat bir ölçüde korunacak diyerek bizim yüreğimize biraz su serpmiştir..
  • Yeni Çıkan Videolar izlemeyen izlesin

    INTERVIEW: Hearts of Iron 3 - part 1
    http://www.gamereactor.dk/grtv/?id=3737

    INTERVIEW: Hearts of Iron 3 - Part 2
    http://www.gamereactor.dk/grtv/?id=3749

    PRESENTATION: Hearts of Iron 3
    http://www.gamereactor.dk/grtv/?id=3912



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMUKKS -- 13 Şubat 2009; 17:38:27 >




  • Yeni resimlerle güncelleyelim

    Muharebeler
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
    Genel olarak
    1)Oyunda subaylar olacak
    2)Ordu ne kadar buyuk olursa o kadarda subay olmali
    3)Oyunda sabotaj yada esir alma gibi bir sey olacak
    4)Subayin yetnekleri ordunun gucunu etkileyecek
    5)Sabotaj veya esir alma bilmiyorum tam anlamini olayinda Subaylar basarili olursa experience alacaklar ama esirleri cok tutarlarsa guc ve organizasyon kaybedecekler
    6)Almanya'nin bir kiyagi olacakmis. Subaylarini yonetme gibi ne gibi bir yonetme bilmiyorum sadece oyle yaziyor... Bu sayede savunma yapmalari daha kolay olacakmis.
    7)Buyuk alanda buyuk ordu savastirmak. Kucuk alanda buyuk ordu savastirmaktan daha az dezavantajliymis yani. Buyuk alanda buyuk orduyla savasirken daha az organizasyon ve guc kaybederken.. Kucuk alanda buyuk orduyla daha fazla kaybediyorsun..
    8)Doctrine'ler bu organizasyon azalmasi olaylarinda cok kritik bu durumu azaltabiliyorlar...
    9)Mucadele icin birimler ayarlarken destek birimlerde koyun cok onemli diyor..

    Hava Kuvvetleri
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
    Kısaca;
    1- HOI1 de şehir sistemi vardı HOI2 de bölge bombardımanı vardı. Şehir bombardımanı yönetimi zordu. Bölge sisteminde ise yönetim kolaydı fakat kimi zaman uçaklarımız yanlış birimlere saldırıyordu.
    2-HOI3 te 4 değişik yöntem olacak şehir bombardımanı, bölge bombardımanı, açısal bombardıman(?) ve yarı döngü bombardımanı
    3- Şehir bombardımanını ve bölge bombardımanını HOI1 ve HOI2 den biliyorsunuz. Açısal bombardımanda ise yanlış anlmadıysam menzilin tamamını bombalıyor. Fakat Yarın döngü bombardımanın da örneğin manş denizinde Alman uçakları ile kapışma emri verdiyseniz filonuz gaza gelip Fransaya kadar kovalamıyor. Böylelikle daha ihtiyatlı görevler verebiliyoruz.
    4- Bunun dışında görevlerde yeni eklenti olmamış ama bazı değişikliklikler yapılmış. Örneğin havaalanlarına yapılan taaruz artık uçaklara da zarar verecek böylelikle taaruz ekibinin düşmanını tamamen boğmasının önü açılcak. İkinci olarakta ikmale yapılan saldırılar sadece altyapıya zarar vermeyecek aynı zamanda düşmanın ikmalini kesicek. Fakat bu sistemin ayrıntıları ilerki bir tanıtımda açıklanacak
    5- Son olarak 3 filo kurup birisini yedekte bekletebileceğiz. Yani savaşan 2 filodan birinin gücü kritik seviyeye indiği zaman yedekte ki ile kendiliğinden yer değiştirip dinlenmeye geçicek ve bu sekilde hava sahamızı daha rahat koruyabileceğiz




  • Hearts of Iron III (PC) Ön İnceleme

    Devlet yönetimini elinize almanın zamanı geldi
    Çağımızda artık savaşlar meydanlarda değil masalarda kazanılıyor. Çoğu ülke; güçlü, kaslı ve yetenekli askerler yetiştirmek yerine akıllı diplomatları tercih ediyor. Hearts of Iron serisi de böyle bir yapım. Alışılagelmiş strateji oyunlarının arasından sıyrılmayı başaran seri, üçüncüsü ile birlikte yine farkını ortaya koyabilecek gibi görünüyor.

    II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası Avrupa

    Serinin ilk iki oyununda olduğu gibi Hearts of Iron 3 de (HOI3) İkinci Dünya Savaşı öncesinde başlıyor. Yapımda 1936-1948 seneleri arasında gerçekleşen önemli olaylara yer verilmiş. Yani 1936’da Hitler’in Almanya’nın başına geçmesiyle başlayan yapım, savaş bittikten sonra, 1948’de Federal Almanya’nın kurulmasıyla sona eriyor. Serinin eski oyunlarına nazaran HOI3’de, hem önemli hem de fazla duyulmamış olaylara yer veriliyor. Ayrıca savaşın gidişatını değiştiren kritik kararlar da yapıma eklenmiş.

    HOI3, eski oyunlardan ziyade daha karmaşık bir hal almış gibi görünüyor. Avrupa’da savaş öncesi kaos ortamında, yönettiğiniz ülkeyi ayakta tutabilmek için gerçekten kritik kararlar almanız gerekebiliyor. Ülkenin içişleri ile ilgili bir karar almadan önce “Halk” ve “Ordu” unsurlarını göz ardı ederseniz, daha savaş başlamadan yenik düşmüş olursunuz.

    En iyi General mi? En iyi politikacı mı?

    Oyunda serinin eski yapımlarına göre politika ve askeri strateji öğelerine daha fazla önem verilmiş. Sonuç olarak artık ekonominizin daha iyi olması veya askeri teknolojinizin en yüksek seviyede olması size savaşı kazandırmıyor. Eski HOI yapımlarını oynayan oyuncular bunun bilincinde olabilir, fakat HOI3’e yeni başlayanlar için farklı bir yapıya sahip.

    Hangi ülkeyi seçerseniz seçin, savaş öncesi devletinizi hazır hale getirmelisiniz. Yani halkı bilinçlendirerek onları duruma hazır tutup, ordunuza gönüllü askerler alabilir, ordu giderlerinde büyük bir tasarruf elde edebilirsiniz. Zaten savaşa doğru giden Avrupa, karışık durumda olduğu için ülke halkları panik halinde. Aranızı halkla iyi tutarsanız, mücadeleye en sağlıklı giren ülkelerden biri olabilir hatta savaşı en başından kazanabilirsiniz. Ülke içi politikalar haricinde, dışişleriniz de çok önemli. Oyunda içişlerinizden çok dışişlerinize de önem vermeniz gerekecek. Yapımda ülkeler savaş öncesi taraf olmaya başlayacak. Bu taraflar Müttefikler, Mihver Devletler ve Tarafsız kalan ülkelerden oluşuyor. İlk başlarda tarafsız kalsanız bile eninde sonunda bir yöne çekiliyorsunuz. Bir nevi zorla savaşa dahil oluyorsunuz. Bu sebep ile aranızı diğer ülkeler ile iyi tutmazsanız, savaş başladığında yağmalanan bir dükkan gibi darmadağın olabilirsiniz.

    Politikadan sonra gelen en önemli unsur ise Generaller. Oyunda bir General kadromuz olsa bile, politikada olduğu gibi savaş ve ordu kararlarında da sizin sözünüz geçecek. Doğru birimleri, doğru zamanda, doğru hareket ettirmek hayat kurtaracak. Askeri strateji ve ordu yönetmede de bir yığın ayrıntıya giren yapım, size asker çıkarmak ve tabur kurmakta bir çok seçenek sunuyor. Yapabileceğiniz en iyi stratejiyi kurup en sağlıklı politikayı yapıp, savaşın başlamasını bekleyebilirsiniz.

    Oyun değil devlet yönetimi

    Serinin eski oyunları bilindiği gibi inanılmaz derecede ayrıntıya sahipti. Hiçbir stratejide göremediğimiz ayrıntıları bu seride görebilmiştik. HOI3 ise bunu ikiye katlıyor. 150’den fazla seçebileceğiniz ülke ve 4.500 tane yönetiminden sorumlu tutulacağınız kara vilayeti ve 1.500 adet deniz vilayeti yapımda yer alacak. Günümüz devlet yönetimlerinden farkı olmayan yapımda, serinin eski yapımlarını oynamamış kişilerin oyundan hayli zorlanacakları kesin. Bu özellikler ile bile göz doldurmayı başarabilen HOI3, daha çıkmadan heyecanla beklemenize sebep olabilecek niteliklere sahip. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

    Alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMUKKS -- 27 Şubat 2009; 11:59:41 >




  • DMUKKS ellerine gözlerine sağlık.. (Senin yazın değilmi ? )

    Yazını yarin dinç kafayla tekrar okuyacağım.

    Saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tom006

    DMUKKS ellerine gözlerine sağlık.. (Senin yazın değilmi ? )

    Yazını yarin dinç kafayla tekrar okuyacağım.

    Saygılar

    Benim değil hocam ön inceleme alıntı ben sadece buldum koydumkaynak
  • bu oyunda amimasyon görüntü yok diyen arkdaşalr öle demeyin bende fm 2006 ilk bi arkdaşım bana gösterdiginde bu ne leynn
    top topu kovalıyor böyle oyunmu olur dedim hala oynuyorum

    bence 3 merak edenler 2 bir yerlerden edinsin ve oynasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyM3GTR -- 27 Şubat 2009; 12:15:55 >
  • yine başlıyor, sovyet ve nazi yönetimlerinin muazzam baskısı altında topraklarını genişletmek isteyen genç Türkiye Cumhuriyetinin tutkulu genişlemek yolu.. Haydi Ankara , şimdi büyüme zamanı, haydi!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertayd

    yine başlıyor, sovyet ve nazi yönetimlerinin muazzam baskısı altında topraklarını genişletmek isteyen genç Türkiye Cumhuriyetinin tutkulu genişlemek yolu.. Haydi Ankara , şimdi büyüme zamanı, haydi!

    Oyun daha ağustos-eylül gibi çıkıcak hocam sen şimdiden coşmussun
  • ne yapayım DMUKKS , empire tw yok hoi3 yok , yokluk içinde adrenalin söyletiyor herhalde
  • iyi iyi össden sonra
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertayd

    yine başlıyor, sovyet ve nazi yönetimlerinin muazzam baskısı altında topraklarını genişletmek isteyen genç Türkiye Cumhuriyetinin tutkulu genişlemek yolu.. Haydi Ankara , şimdi büyüme zamanı, haydi!


    Hoi 2'nin Türkçe yamasında 1936 seneryosunda Türkiye süper güç yapılmış,onu oynuyorum bu aralar,baya bir zevkli oluyor.
  • İron değil, Iron
  • Çok sinir olurdum teknolojilerin isimleri eksik diye.

    Mesela Türkiye'de "Advanced Medium Tank" "Panzer IV" olarak geçmiyor direk "Advanced Medium Tank" olarak geçiyordu.

    UMARIM hepsini eklemişlerdir çok gözüme batıyordu.
  • Bilgileri, resimleri yenileyelim

    Gemi Üretimi

     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]

    Konvoy Sistemi

     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]

    Bunlarda yeni resimler
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]Menü arka planı benim çok hoşuma gitti.

     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]Haritaya bakmak bile insanın iştahını kabartıyor.Bu arada gerçekten ülkelerin renkleri müthiş olmuş.

     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]
     Hearts of Iron III (2009) [ANA KONU]

    Bu arada oyun Beta duruma geçmiştir.Test edilicek kişiler seçilmiştir.Oyun ağustos sonu eylül başı gibi çıkıcaktı ama belki daha erken de çıkabilir.




  • şunun surasında ağustosa ne kaldı canım
  • Resimler harika sağol DMUKKS.
  • bence ülke renkleri iğrenç olmuş...

    renk yok sanki... aynı renkte 10 tane ülke oluyo haritada... uyuz oluyorum yaw
  • bu nasıl bir oyun ya ilk defa görüyorum sıkmazmı savaşta yapılmıyormuş(manual)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.