Şimdi Ara

Hearts of Iron IV (2016) [ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
572
Cevap
23
Favori
42.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • salyus66 S kullanıcısına yanıt
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1221499969

    Bu modu paradox alıp direkt oyun aktarmalı çok kaliteli mod.
  • Almanya her seferinde nasıl oluyorsa Sovyetleri mahvediyor. Bu adamlar nerede petrol buluyorlar. Sentetik bile yetmez 7k uçağın var. Gemilerin var tankların araçların var ama ne hikmetse herifler her türlü alıyorlar. Bir kez olsun Sovyetlerin geri atak yapabildiğini görmedim. ABD olarak da İngiltere olarak da oynarken kesin biri işi bozuyor. İngiltere İtalya'ya karşı zayıf düşüyor. Birinde ABD hem komünist hem faşist demagoge atıyor. Meksika da aynısını yapıyor.
    Eee şimdi Rusya'yı da ele geçirirse kazanırım tabi ama ohoo. Çok uzayacak o zaman oyun. Zaten 1941 oldu mu oyun acayip yavaşlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plan-B kullanıcısına yanıt
    turkce yama v3.8 var.Nereden ındırdım hatırlamıyorum ama %90 turkce oluyor.
  • Ben oyuna yeni başladım.

    Hemen hemen tüm askeri gücümü hava kuvvetlerime yatırdım. Savaş açıldı ancak benim hava kuvvetlerim saldırmıyor. Neden böyle? :D

    80k askeri gücü olan Irak, takır tukur şehirlerimizi alıyor benim 360k lık hava kuvvetlerim hala assignment istiyor benden. Seçtiğim araziye saldırmıyorlar bile.
  • Sol üstte gorevler var ordan air supportiy i seç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bemozerd

    Sol üstte gorevler var ordan air supportiy i seç
    Hocam oyunu kurcalaya kurcalaya biraz biraz bir şeyler öğrendim, dediğiniz gibi air superiority naval attack vs vs seçenekler var. Ancak şu olay bana çok saçma geldi. Çoğu uçak sadece bulunduğu air base'in çevresindeki küçük bir alanda iş yapıyor. Ben bir dünya uçak basmışım onlarla gidip saldıramamak üzdü beni. Sanırım uçak basımı hiç yapmayacağım.

    Bir de şöyle bir sorum var, bunu henüz kurcalayarak bulamadım. Ben kendim bastığım garnizonları vs deniz yoluyla nasıl diğer ülkelere götürebilirim. Çıkartma yapacağım diyelim. Sanırım naval base istiyor. Ancak naval base olan yerlerde bile çıkartma yapamıyorum. Neyi eksik/yanlış yapıyorum acaba?
  • Uçak basmak önemli lakin doğru oranda basmak lazım.Air base'in seviyesi ne kadar yüksek ise ve de uçakla alakalı o kadar uzağa gidebilir.

    Çıkartma için, çıkartma yapmak istediğiniz birimi naval base götürüp orda tam ingilizcesini hatırlayamadığım birşey var çıkartmaya hazırlan diye olması lazım.Ona basın size nereye çıkarma yapmak istediğinizi sorucak.Secin ve size hazırlanmak üzere gün vericek o gün dolunca emirleri uygula diyin çıkarma yapılacaktır.Ingiltereye falan yapıcaksaniz yapmayın.bence paratrooper atın ingiltereye çok daha hızlı bir çözüm olucaktir.

    Ayrıca çıkarma yaptığınız denizi koruma altına alın diye bir uyarı verir.Cikarma yapılırken geçilen denizlerde donanmaniz olması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çıkarma yapmadan önce donanmana escord convoy görevi vereceksin. Daha sonra çıkarma için ayırdığın birlikleri seçip çapa işaretine tıklayacaksın. Orada kendi limanından düşman limanına plan çizeceksin yani düşman limanına saldırı emri vereceksin ve planın tamamlanması için bekleyeceksin. Orada ordunun yanında bir hazırlık tüpü var o gösteriyor zaten. Ben genelde çıkarma pek yapmadığım için nedenini bilmiyorum ancak şuna dikkat etmen lazım. Bir limana 10 division birden çıkaramıyorsun. Hani emri vereyim onlar taksit taksit çıksın mantığı olmuyor. Çıkarmada kullanacağın orduda 3 division olması gerekiyor en fazla. Bunun sebebi marine değil de düz piyade kullanman olabilir diye düşünüyorum. Şöyle yap üç birlik ayırıp çıkarma emri ver, onlar karaya çıkınca hemen ardından üç tane daha sal. Bu şekilde oluyor. Ya da deniz piyadesi bas. Ayrıca yeteri kadar convoyun var mı ona dikkat et, yoksa limandan üret. Bu oyunda convoy önemli.


    O uçak olayı da saçma değil. Gerçekte de bir uçağın belli bir uçuş mesafesi olur. Yani uçak havalandığında atıyorum 100 litre benzini varsa bunun 50 sini saldırı için, geri kalan 50 sini de üsse geri dönmek için kullanır. Eğer saldırı için 60 litre yakarsa üsse geri dönüş yolunda varamadan düşer. Ya uçakları upgrade edeceksin ya da savaş bölgelerine yakın baseleri kullanacaksın. Irağa saldırmak için İsanbukdaki baseden kaldırmassın uçağı Diyarbakırdan havalandırırsın ki sorti yapıp dönebilsinler. O hesap.




  • Şu oyunu çıktıktan sonraki gün oynamaya başlamıştım. Steam'de aldıktan sonra ara ara oynadım. 1.7.3 olunca oynama tekrar başladım.
    Petrol güzel olmuş fakat ben asıl donanma kısmını sevdim. Benim gibi donanmayı gruplandırmayı; ayrı bölgelere ve farklı görevlere atamayı sevenler için Japonya ve İngiltere birer nimet.
    Polonya oynadım en son. 1941'e kadar savununca bıraktım.

    Bu oyunu Steam'den alıp DLC'leri almayanlar varsa DLC'ler bedavaya aktifleştirilebiliyor. Benim gibi DLC sevmeyen biriyseniz Youtube'dan ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. (Başarımlar ve MP çalışmıyor o yöntem varken.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyuna yeni başladım. Çok zevkli ama çok karışık
  • Öğrenebilmek için hep türkiye ile oynuyorum bazı sorularım olacak.

    -Örneğin bir ordu kurduğumuz zaman generalin emrinde 24 tümen oluyor limit olarak. Bunların içindeki tümenler ağırlıklı olarak piyade mi olmalı kaçar tank,mekanize,süvari dağcı vb olmalı?
    - Çıkarma yemeden Yunanistan’ı nasıl ele geçirebilirim. Kıyı bölgelerine asker mi koymalıyım? Orada baya güzel kaynaklar var.
    - Savaş esnasında cephe hattı oluşturup saldırı planıda yapıyorum. Felaket derecede kaybım oluyor. İran’ı aldım ama 200 bin kişi öldü . Birde silah altına alınabilecek nüfusun fazla olması için illa faşik mi olmak gerekli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    öğrenmek için bence almanyayla oynayın
    genelde piyade tümeni yapıyorum, klasik 7 piyade 2 artillary, sonrasında duruma göre
    yunanistan için 10 piyadeyi atinanın yanına çıkarma, diğer 10 sınıra, kalanları da akdeniz egedeki limanlara, adalardan giriş yerlerine dağıtıyorum
    kaybın birçok sebebi olabilir, bir şey diyemem. komünist ağacı da fazladan nüfus veriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayser kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tavsiyeniz yardımınız için. Almanya ile deneyeyim.
  • Çin ile oynaması çok zevkli ama Japonlar bir gece ansızın giriyor 82 pekin 83 nanking. Nasıl savunma yapılabilir bunlara karşı orduyu biraz toparlıyorum direk savaş açıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala tam çözmüş sayılmam ama deli gibi oynuyorum oyunu. İkinci dünya savaşına ayrı bir ilgim olmasının da etkisi büyük sanırım bunda :)
  • oyunu steam dışında nerden indirebilirim?
  • bu oyunu uzun süredir oynamak istiyorum ama çok karışık geliyor. steamde indirime girince aldım. oyunu öğrenebileceğim temiz bir rehber, video vs. var mı çok kafa karıştırmadan anlatan? çok detay var sizce türkçe yama yükleyeyim mi? bir de dlcleri alayım mı sizce çok bir eklentisi var mı dlclerin yoksa düz oyun yeter mi dersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

    bu oyunu uzun süredir oynamak istiyorum ama çok karışık geliyor. steamde indirime girince aldım. oyunu öğrenebileceğim temiz bir rehber, video vs. var mı çok kafa karıştırmadan anlatan? çok detay var sizce türkçe yama yükleyeyim mi? bir de dlcleri alayım mı sizce çok bir eklentisi var mı dlclerin yoksa düz oyun yeter mi dersiniz?
    Youtube'a Türkçe Rehber diye arat bir sürü video var. Paradoxfan adlı forumdan da yazılmış olan rehberleri takip edebilirsin. Türkçe yaması iyiyse indir. Ben denemedim.

    Dlclerden Waking the Tiger'ı mutlaka al. Oyunun dlcsiz hali bile kendini oynatıyor. Önce oyunla birlikte bu dlcyi de alıp bir oyna. Beğenirsen diğer dlc leri de zamanla alırsın. Acelesi yok. Sürekli indirim görüyor zaten. Önümüz cadılar bayramıdır, sonbahardır bir çok indirim var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

    bu oyunu uzun süredir oynamak istiyorum ama çok karışık geliyor. steamde indirime girince aldım. oyunu öğrenebileceğim temiz bir rehber, video vs. var mı çok kafa karıştırmadan anlatan? çok detay var sizce türkçe yama yükleyeyim mi? bir de dlcleri alayım mı sizce çok bir eklentisi var mı dlclerin yoksa düz oyun yeter mi dersiniz?
    İnanır mısın bana da çok karışık geliyor, Euro çok basit ve rahat ama bunu beceremedim. Gerçi pek üzerine düşmedim ama zor geliyor.
  • hepsini geçin hava ve deniz mantığını kavrayın çoğu kişi bilmiyor yok edin direkt
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.