Şimdi Ara

Heavenly Sword

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hafızalarda kaldığı kadarıyla... Yıllar önce bir toplulukta kehanet süregelirdi. Buna göre liderlerinin soyundan gelen biri, onlara cennetin doğru yerini gösterecekti. Ve o zamanlarda Nariko doğdu. Saf, masum ve kırmızı...

    Devam eden yıllarda Nariko'nun babası kanlı mücadelelere kurban gitti. Ve Nariko, babasının intikamını almak için son bir şansı kendisinde gördü. Onun için intikam, soğuk yenen bir yemek değildi. Ve Heavenly Sword'u, cennetin kılıcını kullanmaya karar verdi. Bu çok güçlü silahı kullandıkça ölüme daha da yaklaştı. Nariko'nun amacı her ne kadar intikam olsa da o, farklı bir şeyler hissetmeye başlamıştı. Artık öldürmenin ve kılıcın esiri olmuştu. Ve kılıcın ona söylediklerini yerine getirmeye başladı: "Yalnız ol, yaşamını lanetle ve kaderini tamamla!" Nariko'da değişmeyen bir şey varsa o da kızıl güzelliğiydi. Ama bu kızıllık, kandan sebepti.
    PS3'ün en çok beklenilen oyunlardan olan Heavenly Sword, işte böyle bir temaya oturuyor. Oyun her ne kadar "saf aksiyon" olarak lanse edildiyse de bunun pek doğru olmadığını baştan belirtelim. Heavenly Sword'ta aksiyonun dozundan düşük olsa da drama da bulunacak.

    E3'lerde herkesi büyüleyen, TGS ve Gamer's Day'de oyunseverlerin dibini düşüren Heavenly Sword'un çekiciliği, oyunun neresindeydi? Biliyorum, çok kolay bir soru sordum. Cevap hiç şüphesiz ki çevresindeki tüm düşmanlarını, oldukça güzel kombolarla perişan eden güzel bir kadındı. Ninja Theory, oyuncuların zayıf yönünü iyi bulmuş ve bunun üzerine yayılarak çok geniş bir oyuna imza atmaya başlamıştı. Ve işte bu, Heavenly Sword'un bu kadar çok beklenilmesine neden oldu.

    1, 2, 3, 4, ... 23 Ee, sen kaçıncıydın? Olmadı hadi baştan.


    Heavenly Sword'da şu ana kadar meydana çıkan üç silah çeşidi ve aynı sayıda dövüş stili var. Yani her silahın kendine ait stili var. Bunlara değinecek olursak, sanırım en başta anlatılması gereken, oyuna da adını veren Heavenly Sword'dur. Nariko'nun iki eliyle kullandığı bu silah oldukça güçlü ve düşmanlarının bir iki vuruşta sigortalarını attırabiliyor. Ve daha çok az sayıda düşman karşısında yıkıcı gücü meydanda çıkıyor. Bu stilin oyundaki adı Power Stance. Diğer dövüş stilinin adı ise Speed Stance. Bu modda elimize iki kılıç alıyor ve seri bir şekilde düşmanları biçme işlemlerine başlıyoruz. Kalabalık düşman gruplarında etkisi yüksek olacaktır. En azından zaman kazandırabilir. Bilinen en son stil ise Rage Stance. Burada ise PoP The Two Thrones'ta Dark Prince'in kullandığı silaha benzer bir silahı kullanabiliyoruz. Geniş alanda adeta bir tornado etkisi yapan bu silah, düşmanların yerçekimini daha iyi kavrayabilmesine neden oluyor. Bu kadar mı? Hayır, kesinlikle değil. İlla ki keskin olan nesneleri silah olarak kullancağız diye bir kaide yok. Etrafta gördüğümüz her türlü obje ile etkileşime girip, bunları lehimize kullanabileceğiz. Bunlar da yetmediyse canlarına kıydığımız düşmanlarımızın kemiklerini sızlatarak, yine düşmanlarımıza karşı kullanabileceğiz. Ayrıca bu üç stil arasında sürekli geçiş yaparak komboları çok rahat birbirine bağlayabileceğiz. Ve bu sayede herkesi tatmin edecek sayıda hareket ortaya çıkmış olacak. Dikkat ettiyseniz oyunda genellikle "melee" (yakın dövüş) silahları kullanıyor olacağız. Ancak yapımcıların söylediğine göre oyunda bazuka tarzı silahlar da ara videolarda kullanılabilecek.


     Heavenly Sword







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.