Şimdi Ara

Helal kripto paralar artıyor: Şimdi de Zemzem coin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
7.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yahu adının ZamZam olması nasıl caiz olması anlamına geliyor, anlamıyorum doğrusu. Kripto paraların temel kaynağında merkeziyetsizlik vardır. İslam fıkıhçıları kaynağı belli olmayan bir para birimine caiz fetvası vermez ki. Zaten caiz olmamasının nedeni budur. Saçmalık !

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt

    Bu kafayla da sen finans sistemini anlamamışsın. Kahvede Necati Dayılarla yap bu muhabbeti. Teknoloji forumunda değil. "İstediğimi yazarım" da diyemezsin. Kafana göre saçmalama hakkı vermiyor kimse sana.

  • c@do kullanıcısına yanıt

    Gayet mantıklı yazmış. Saçma olan bu din denilen masalda, Muhammed'in kafasından uydurduğu sistem. Altın ve gümüşü helal kılmış. Muhammed'e kalsa, kağıt para da haram. Git altınla ekmek al o zaman.

  • Kabe Coin cikaracam ben de. Kabe metaverse dünyasında tavaf et. Kurban kes. İhrama gir oh miss. Kabe cevresinden arazi satışları da yaparım. Daha ne olsun.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Bir sene sonra diyanet caiz fetvası verirse ne olacak? Ne diyeceksin? Şuan makaleler yayınlanıyor zaten çeşitli din uzmanları tarafından. %100 caiz değil saadet zinciri kimse diyemez. Diyen en ufak bilgiye sahip değildir kusura bakmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Nasil olacak?

    1 sene sonra parada olmasi gereken ozelliklere sahip mi olacak?

    1 sene sonra Alin teri ile, istihdam yaratarak, Stokculuk yapmadan, yasalari by pass etmeden ayda 5-6 hakki gecmeden, Dunyaya ve Ulkeye zarar vermeden para mi kazanılacak?

    Sen hem stokculuk yap,hem Devlete yalan beyanla kartlari doldur farkli isim,adres,kart,arkadas vb ile hem az olan enerjiyi bosa harca, tek damla ter dokmeden yattigin yerden komisyonunu al sonra 1 sene sonra caiz olsun.Nasil olacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

    Hacı abi ne yaşıyorsun bilmiyorum iyi kafalar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Tabi bak bakalim Diyanetin aciklamasina neden caiz olmadigini anlatiyor.

    Parada olmasi gereken hiçbir ozellik yok diyor.Karsilik,Guvence,Takas Ozelligi...

    Bu haliyle bir Saadet Zinciri ve Kumardir diyor.

    Mining de bunun parcasi simdi sen madenci olmusam,kaziyorum diyorsun ya obur tarafta belli olacak hersey...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herif öbür tarafa kadar gitmiş coin için. Sanırsın masallarlaislamiyet.yuh sitesi. Bu adamlar teknoloji forumunda dolaşıyorlar bir de.


    He adam BTC aldığı için Allah çok kızacak. Allah ne olacağını bilseydi, ayet indirir, "Zaman gelecek, elinizde tutmadığınız paralarla alışveriş yapacaksınız" derdi. Muhammed'in hangi karısıyla ne zaman yatacağını söyleyen ayet var, para için sadece altın ve gümüş helal kılınmış. Uydurma bu dinler diyince kızıyorlar bir de. Tamamen bir akıl tutulması ve ilkellik bu.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Güzel kardeşim,

    Ben bitcoin caiz mi dedim? Mining mi yapıyorum dedim?


    Yapılan çalışmalar var. Bizatihi iktisat bilimiyle uğraşmış paranın ne olduğunu senin okuduğun küçük bir cümleden daha iyi bildiğime emin olabilirsin. Para her zaman değişmiştir. Kripto varlıklar bir dayanak ile caiz olacak yakında sen merak etme. Yeniden çalışma yapacak diyanet. Yapmak zorunda.


    Haram, günah, cehennem kafasıyla biz geri gittik. Ben bilgisayar bilimciyim. Aynı zamanda ilahiyat tahsiliyle uğraşıyorum. Bu iş böyle gider. Kripto paranın bilimi bambaşka bir şey. Bu değil şu değil caiz değil ile tren kaçtıktan sonra Haaaa caizmiş demekle birşey kazanamayız.


    İktisat uzmanı olarak Necmettin Erbakan beyefendinin zamanında söyledikleriyle alakalı bir çalışma yapılıyor. Kripto paranın İslami olarak uygunluğu ortaya koyulmaya çalışılıyor.


    Ona bakarsan dövizde saadet zinciri, altın da. TL de bir saadet zinciri. Eeee?


    Sen çok kafana takma biz uğraşıyoruz. Heram heram diyerek değil bu teknolojiyi nasıl İslami koşullara göre kullanabiliriz şeklinde uğraşıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkeslere merhaba. yeni katıldım foruma. konuyu hortlatmayayım ama ben de caizcoin almıştım zamanında bekliyorum borsalara çıksın diye. acaba binancede listelenir mi yoksa ne olur fikri olan var mı? takip ediyorum da adamların insta aktif yani...

  • Helal kripto paralar artıyor: Şimdi de Zemzem coin 


    helal mi....


    bogaziniza kadar haram in icindeyken mi


    kitabi okuyun biraz ki


    kandiramasinlar.


    okumadan olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tarz keriz silkeleme coinlere para yatıranınız yoktur umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    dinle ne alakası var demeyiz cünkü dinler zaten milleti kandırmak üzerine olusturulmus seylerdir.. simdi de helal coinle kandırıyorlar kanmayın

  • Black2432 B kullanıcısına yanıt

    Dinle alakası var diyemeyiz kısmını şu sebeple yazdım, kısa kesmek istediğim için islam özelinde yazayım, hayatı düzenleme üzerine durduğundan sıkıntılı işler düstur olarak kendisini belli eder, düstur ise peygamber'den örnek alınabilir , yine bu düstur zamana göre maslahat icabı helal dairesi çizgisi içerisinde kalacak şekilde değişiklik yapılabilir uygulamalarla hayat devam eder/ettirilir hepsi bu.


    helal kripto paralar ise zaten kısmi bilgisi dahi olmayan çoğu inandığını ifade edemeyecek derece de bilgi eksikliği olan insanları kandırma üzerine odaklanmış. en başta temel yapı olarak kripto paranın merkezsiz olmasını kanıtlamadıkları gibi sadece sloganı yüksek sesle ortalarda dolaşan helal kripto paralara daha bir güvenilmemesi lazım. yatırım yapmak isteyen araştırıp destek alarak bu işe girilebilir ama kim böyle yapıyor ki, iki gazete haber küpürü okuduktan 30dk sonra o mevzuda uzman olunan bir ülkede yaşıyoruz, toplarmam gerekirse tüm bunları düşünülüp bakıldığında başında sadece helal kelimesini dahi görünce kesin tokatlama yada bir çapan oğlu var demeden edemiyorum.


    madem okumaya meraklısınız, nacizane önerim şöyle bir düşünün;


    Fatır 37. ayeti kerime Elmalılı (sadeleştirilmiş) meali

    Ve onlar orada şöyle feryad ederler: "Ey Rabbimiz, bizleri çıkar da yaptıklarımızdan başka yararlı bir iş yapalım." (Onlara): "Ya size orada düşünecek olanın düşüneceği kadar ömür vermedik mi ki? Hem size Peygamber de geldi. O halde tadın; çünkü zalimleri kurtaracak yoktur!" (denilecektir.)





  • yani kripto zaten milleti kerizlemek icin icat edilmis sağı solu belli olmayan kolaylıkla manipüle edilebilen bir olay.. aklı olan adam zaten parasını pulunu götürüp de kriptoya yatırmaz.. bunu bilmek icin müslüman olmak gerekmiyor.. he adamın ekstra parası olur zengindir mesela koyar parayı kumar zevkini tatmin eder.. yoksa yok grafikmis, yok analizmis, yok olayı bilen kazanıyormus bunlar dolandırıcıların keriztoları olaya cekmek icin kullandıgı argümanlar.. bir de böyle ahlaksızlar var mesela kendisi biliyor piyasada ütülecegini analiz yapıyorum ayağına milletti tokatlıyor.. bu olay tamamen dolandırıcılık bundan para kazanılmaz sürekli para kaybedilir bunun tek bir istisnası ponziye cok erken girenler kazanabilir.. bunun dısında kriptodan para kazanan yoktur.. kazanıyorsa da sonunda daha fazlasını kaybeder.. cin nasıl yasakladıysa, Türkiye'de bunu yasaklasın..


    ayrıca islam zaten 1400 yıl önce hukukun düzenin olmadıgı yerde cıkmıs bir kurallar bütünüdür.. dinden daha cok arap hukukudur zararlı oldugu bilinen seylerin islam da yasak olması cok dogal.. dolayısıyla islam dininde kumar yasak mı? yasak.. o zaman kriptonun helal olanı da islama göre olmaz.. yani helal kripto islamla bağdasmıyor zaten..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black2432 -- 12 Ağustos 2022; 13:8:44 >




  • diğer kripto paralar haram mıymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasanın nabzı ölçülüyor....


    Yakında Menzil coin, İsmail coin, Soliman coin, Nakhshibend coin de çıkar. Maksat şeyhleri lüks araçlarla gezdirip, beleş hizmetkarlar bulmak... Bu arada da cebinden 5 krş para çıkmaması

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.