Şimdi Ara

Helal Turizm Severler İçin İslami Otelleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İslami Oteller Ne Demektir?


    Bu oteller İslami misafirperverlik standartlarına dayanmaktadır, yani otellerin genel yönelimi, muhafazakar Arap ve İslami gelenek ve görenekleri dikkate alarak Şeriat ve İslami hukuk ilkelerine ve hükümlerine dayanmaktadır.


    Bu nedenle otel, Müslüman aileler için güvenli bir yer olup, onlara mahremiyet ve şeriat kavramlarına uygun uluslararası konukseverlik standartları sunmaktadır.


    İslami otellerin en önemli özelliği, öncelikle muhafazakar Müslüman ailenin mahremiyetini koruyan, İslami gelenek ve göreneklerin sınırlarını aşmadan tüm olanaklar, eğlence ve uluslararası lüks ile keyifli bir tatil geçirmelerini sağlayan aile otelleri olmalarıdır. değerler.


    İslami otellerin, tevazuyu zedeleyen tuhaf sahneleri dışarıda bırakması, otelin koridorlarında, restoranlarında ve hatta odalarında alkol kullanmaması gerekiyor.


    Sadece bu da değil, İslami değerlere ve muhafazakar geleneklere uymayan her şeyi engellemeye yönelik açık taahhüt, bazı otellerin, bankaların ve sigorta şirketlerinin onayladığına benzer meşru bir gözetim komitesi kurmasına neden oldu. doğru yasal çerçeve.


    Bu otellerden bazıları, zekat tahsisleri ve çeşitli sosyal yardımlar için yıllık hesap defterlerine düşen gerekli mali tahsisleri yapmışlardır. Kaynaklarda bahsettiğimiz internet sitesine göre bu oteller sadece İslami bankalarla ilgileniyor.



    Helal Turizm Severler İçin İslami Otelleri



    İslami Otelleri Normal Otellerden Ne Ayırır?


    İslami otel araştırmacıları tarafından aranan temel özellik, alkollü içecekler, diskolar ve genellikle tevazudan uzak, muhafazakar İslami gelenekleri koruyan uygun bir aile ortamı sağlamaktır. Bu oteller, aşağıdakiler gibi çeşitli prosedürler gerçekleştirir:


    Alkol ve sigaranın önlenmesi.

    Restoranlarda helal gıda sağlanması.

    Evlilik sözleşmelerini kanıtlayan resmi belgeler sunulmalıdır.

    Diskoların ve gece kulüplerinin önlenmesi.

    Uydu kanallarını muhafazakar içerik doğrultusunda programlama.

    Fon müziğini kuş sesleri, su, rüzgar vb. ile değiştirme.

    Kadın sağlığı kulüplerinin (yüzme havuzları, spor salonları, saunalar vb.) sağlanması.

    Bazı oteller sadece bayanlara tam kat tahsis etmiştir, böylece servis ve bakım personeli de bayanlara hizmet vermektedir.

    Bazı oteller kadın çalışanların muhafazakar İslami kıyafet giymelerini şart koşuyor.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.