Şimdi Ara

Hellblade 2'nin yüz animasyonları MetaHuman teknolojisi ile olağanüstü seviyede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hellblade 2'nin yüz animasyonları MetaHuman teknolojisi ile olağanüstü seviyede
    Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2023) kapsamında Epic Games, gerçekleştirdiği uzun mu uzun State of Unreal sunumu ile Unreal Engine 5.2 ve kapsamlı Unreal Engine teknolojilerini gözler önüne serdi. Sunum sırasında Ninja Theory tarafından geliştirilen Senua's Saga: Hellblade 2’nin olağanüstü animasyonları ise tek kelimeyle büyüledi.



    Ayrıca Bkz.Roblox, yapay zeka araçlarıyla oyun yapmayı mümkün kıldı: Devrim yaklaşıyor



    Hellblade 2, MetaHuman teknolojisini kullanacak



    Senua's Saga: Hellblade 2'nin yüz animasyonları Unreal Engine'in MetaHuman teknolojisi ile açıkça başka bir seviyeye erişmiş. MetaHuman hakkında Epic'in baş teknoloji sorumlusu Kim Librerim, "Bulutta barındırılan bu araç, bir RPG karakter yaratıcısının basitliğiyle ancak daha önce hiç görmediğiniz bir gerçekçilik ve özelleştirme düzeyiyle oyununuz veya deneyiminiz için fotogerçekçi dijital insanlar oluşturmanıza olanak tanıyor" dedi.





    Ninja Theory tarafından geliştirilen Hellblade 2’de Senua'ya can veren Melina Juergens, MetaHuman teknolojisinin nasıl çalıştığını göstermek için etkinlikte sahneye çıktı. Yüz animasyonlarının elde edilmesi için ise sadece bir iPhone kullanılması dikkat çekti. Sonuç ise muazzam seviyede. Unreal Engine'in MetaHuman teknolojisi, bu basit görüntüleri işleyip bir 3D modele ayrıntılı yüz animasyonları uygulayarak korkuyu, öfkeyi ve daha ince mimikleri pek düzenlemeye gerek kalmadan aktarabiliyor. MetaHuman teknolojisinin sunduklarını tam olarak görebilmek için iki videoyu da izlemenizi tavsiye ederim.






    Öte yandan Ninja Theory ve stüdyonun sahibi Microsoft, Hellblade 2'yi Aralık 2019'da The Game Awards'ta duyurmuştu. Ninja Theory kurucu ortağı Tameem Antoniades, Haziran 2021'de yayınlanan bir kamera arkası videosunda "Hellblade bizim için çok özeldi ve düz bir devam oyunu yapmak istemedik, ekstra özel bir şey yapmak istedik” ifadelerini kullanarak uzayan sürece işaret etmişti. Aralık 2021’de ise Hellblade 2'den bir oynanış videosu da paylaşılmıştı. O zamandan beri oyun sessizliğe gömülmüştü fakat Hellblade 2’nin ne zaman çıkacağı halen açıklanmış değil. Windows PC ve Xbox Series X'e çıkacak olan Senua's Saga: Hellblade 2’nin bu yıl içinde piyasaya adım atması bekleniyor.






    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/ninja-theory-has-offered-a-new-look-at-hellblade-2s-facial-animation-tech/







  • Yıllar önce buna benzer bir teknoji ile L.A. Noire oyununda gerçekçi mimikler elde ediliyordu. Karakter yalan mı doğru mu söylüyor mimiklerinden tahmin ediyorduk. Siyahi bir karakteri siyahi karakter canlandırdığı için yüz hareketleri cuk diye oturuyordu. Rockstar pahalı bir teknoloji olduğu için daha sonra kullanmadı.
  • İnanılmaz bir gerçekçilik ortaya konmuş tebrik ederim.
  • Yuh, gerçeğinden ayırt edilemez olmuş. Benim 3060ti videoyu izlerken yanıyordu :D
  • Yıllar önce buna benzer bir teknoji ile L.A. Noire oyununda gerçekçi mimikler elde ediliyordu. Karakter yalan mı doğru mu söylüyor mimiklerinden tahmin ediyorduk. Siyahi bir karakteri siyahi karakter canlandırdığı için yüz hareketleri cuk diye oturuyordu. Rockstar pahalı bir teknoloji olduğu için daha sonra kullanmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BunuAnanaSorsanaDelikanl -- 23 Mart 2023; 18:49:25 >




  • Görüntü iyi de ağız hareketleri uyumsuz, dudak okuyabiliyorum az da olsa
  • BunuAnanaSorsanaDelikanl kullanıcısına yanıt
    Ek bilgi vermek için söyleyeyim, Rockstar pahalı olmasından ziyade dönemi için iyi sonuçlar veren kötü bir teknoloji olduğu için kullanmayı bıraktı. Bu teknolojide tam anlamıyla bir performans yakalama yapılmıyor. Birden fazla kamera ile aktör boynunu kıpırdatmadan rolünü yapıyor ve her bir kare tek tek 3d morph haline getiriliyor. O yüzden buna 3dimsi gerçek video denilebilir. Yüz ayrı, vücut ayrı kaydediliyor vs vs. Pratik değil.
    https://goombastomp.com/happened-facial-capture-technology-behind-la-noire/
  • Gördüğüm en yapmacık mimikler olması dışında sıkıntı yok.
  • Bu mimikleri GTA serisinde görmek isterdim. Anladığım kadarıyla şuan için masraflı bir teknoloji ama birkaç yıla standart hale gelir.

  • Bu oyunda downgrade olacaktır. 4 TF xbox series S konsolunda tahminim 900P veya en fazla 1080p 30 FPS ve xbox series x konsolunda ise 2k 30 FPS değerinde çıkacağını tahmin ediyorum.
  • ağız hareketleri çok sert gibi geldi yumuşatılması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.