Şimdi Ara

Hem akü hem şebeke kullanan inverter yokmuş(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    UPS çözüm arayışından sonra yeterli gelmeyeceğini düşünerek madem 5-6k vereceğim güneç paneli kuralımda faydası olsun diye düşünerek güneş panel sistemi satan yerleri gezdim.


    2 Firma ile görüştüm. İsteğim bir UPS gibi çalışan sistem kurmaktı ama ikiside böyle bir sistem kuran yok dedi şaşırdım kaldım. :S


    Sistemin yapmasını istediğim şey 1000 Watt güç tüketimi (saatlik) olan bir sistemi (ampül, akıllı ev sistemi) 3-4 saat kadar elektirikler gitse dahi ayakta tutabilmesi.Bunun için sistemin akü içinde 3-4 saat 1000W gücü kaldıracak kadar bir enerji kalmalı.


    Ev şebeke elektriğini sürekli kullanacak ancak bu arada aküde biriken elektiriğide kullanacak ancak asla akü 1000 Watt gücü 3-4 saat yetecek enerjiyi harcamayacak ki elektirikler gittiğinde sistemi ayakta tutabilsin. Yani bir UPS gibi çalışsın.


    Şimdi arkadaşlar bu sistem için nasıl bir inverter kullanılmalı? 2 firmada hybrid inverter olmalı ama onlarada izin verilmiyor resmi başvuruda dedi. :S


    Bunu ilk ben düşünmüş olamam heralde. Her ikiside araştırıp dönecekler sözde...








  • gittiğin o yerlere bir daha uğrama.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu firmalar ges filan kurmuş yerler, bir tanesi şimdiye kadar 5000 sistem kurduğundan bahsediyor. Nasıl benim dediğime bir cevap veremiyorlar şaşırdım.


    Bu arkadaşlar ongrid bir akıllı inverterü akü sistemi ile çalıştıracaklar değil mi mantıken?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoyouare -- 9 Şubat 2022; 13:44:50 >
  • whoyouare W kullanıcısına yanıt

    Devletle falan çalışıyorlarsa zaten kayda değer bir beceri bekleme onlardan. Yapmaya çalıştığınız şey pahalıya patlayacaktır ona hazır olun, endüstriyel sistem kuran şirketler vardır mutlaka.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.