Şimdi Ara

HEM ŞARJ HEM OTG WİNDOWS TABLET İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
7
Favori
23.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    Uzun zamandır hem windows tabletimin şarjını koruyacak hem de otg özelliği sağlayacak bir çok kablo deniyordum. En sonunda bir tane buldum. Daha satın almadım şu sıralar yurtdışından alışveriş yapamıyorum. İlgineneler olursa buyursun linki.

    http://tr.aliexpress.com/item/Universal-usb-OTG-Charger-HUB-cable-for-Tablet-PC-thinkpad-8-X98-M80ta-WT-8-Miix2/2038609573.html?recommendVersion=2

    Yazılanlara göre bir çok cihazı destekliyor.

     HEM ŞARJ HEM OTG WİNDOWS TABLET İÇİN




    Bu da örnek bir videosu.. (TECLAST AİR 3G modeli ile)







  • Turkiyede yokmu satan bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 dolar çok para bence. 2-3 dolara bir sürü otg aldım burdan ama bukadar vermem.
  • bir kaç tane şema buldum. tablet gelsin denemelere bağlayacağım. OTG Charger HUB diye aratırsanız çıkıyor.

     HEM ŞARJ HEM OTG WİNDOWS TABLET İÇİN


     HEM ŞARJ HEM OTG WİNDOWS TABLET İÇİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresalvation -- 10 Ocak 2015; 21:55:25 >




  • emresalvation kullanıcısına yanıt
    şemaları inceledim ama intel işlemcili cihazlar da etkisiz olabilir. İntel işlemciler diğer işlemcilere göre özellikle snapdragon a göre daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor diye biliyorum. Bir de windows'un enerji tüketmesi faktörü var. Normal windows ile windows rt arasında bile 3 saatlik pil kullanımı farkı oluyor. İşlemciden ve işletim sisteminden kaynaklı. Umarım başarıyla sonuçlanır ve biz de deneyimlerinizden faydalanabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmsoyle -- 11 Ocak 2015; 14:04:26 >
  • slmsoyle kullanıcısına yanıt
    buna benzer bir kaç şema daha var. hanı hazır almayın yapılabılır bişe diye paylaştım.bu xperia için yapmış. sonuçta mantık aynıdır. belki ara elemanların değerlerı farklıdır. wındows için yapanlarda var. onları bakacağım.
  • Video linkinde bir alıcının bilgisayarını bozduğunu yazmış yorumda. Şarj almıyormuş galiba bilgisayarı. Bence bu şeye güven olmaz, sonuç olarak bağlanan cihazlarında bir enerji tüketimi var eğer ayrı bir adaptör girişi olsaydı daha güvenilir olurdu diye düşünüyorum.

    Örneğin bu üründe ayrı bir besleme girişi var usb cihazları için.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dark-ethernet-girisli-3-port-usb-coklayici-hub-138782766
  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    Evet bu aparatta mantıklı duruyor. Acaba kullanma imkanınız oldu mu? Cihazlari aynı anda otg ve şarj desteği var mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar yazdım kayboldu yazdıklarım.

    Buna benzer bir vaka örneği var
    http://teknoseyir.com/inceleme/windows-tablet-usb-sarj-otg-aparati
  • Codegen quantum 4 adlı bir tabletim var baya güçlü 2gb ram vs. Bu tabletin şarjı farklı bir girişten oluyor ince uçlu nokia şarjı gibi. Şarj cihazı bozulmuştu ta çinden şarj getirtmiştim neden usb girişinden olmuyor keşke olsaydı diyordum şimdi reeder w8ic tabletim içinde ayrı giriş olsaydı diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fati14

    Codegen quantum 4 adlı bir tabletim var baya güçlü 2gb ram vs. Bu tabletin şarjı farklı bir girişten oluyor ince uçlu nokia şarjı gibi. Şarj cihazı bozulmuştu ta çinden şarj getirtmiştim neden usb girişinden olmuyor keşke olsaydı diyordum şimdi reeder w8ic tabletim içinde ayrı giriş olsaydı diyorum

    Ayrı giriş ile bence alakası yoktur, yani bilerek yapılmış. Zaten USB den data aktarımı yapılırken aynı zamanda şarj olmasına imkan verebilirlerdi. Ama bir düşün bu cihaz aynı anda şarj olacak, şarj olan batarya aynı zamanda hem cihazı çalıştıracak hem bağlanan cihazları. Pile ve cihaza zarar gelmemesi için tedbirli olmak adına böyle yapıyorlar tahminim. Zarar kısmını geçelim harici cihazlar bağlandığında bütün gücü çekecek ve cihaz yine şarj olmayacak yani yine sıkıntı doğacak. En iyisi usb hubu ayrı bir adaptör ile çalıştırmak ve cihazdan enerji irtibatını tamamen kesmek, en azından bağlanılan aparatlar cihazın gücünü tüketmez.




  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    Tehlikeleri mutlaka var. Zaten sürekli kullanmak için değil bu aparatlar, ihtiyaç duydukça kullanmak için. Eğer sürekli kullanılacaksa şarj yuvasının ayrı, usb girişinin ayrı olduğu cihazlar seçilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç duydukça kullanmak ile sürekli kullanmak arasında teknik olarak fark yoktur, iki şekilde de kullanılıyor. Şarj sorunu çözülür çözülmesine de kullanılan cihaz bunu kaldırır mı, kullanıma uygun olur mu bu noktada meçhul. Dediğim gibi yapan yapmamış demek ki bir bildikleri varmış. Cihaz veri akışı sağlarken aynı zamanda şarj olmayabilir, çünkü bu düşünülerek yapılmamış olabilir devresi. Cihazdan cihaza değişiklik gösterebilir ama cihazın teknik detaylarını bilmeden deneme yanılma yolu ile bunu yapmak tehlike arz edecektir. Mesela bir arkadaş değinmiş, batarya zorlandığı için patlama riski olabilir. Bunun haricinde besleme ünitesi bozulabilir ve cihaz bir daha şarj olmayabilir yada sağlıklı bir şekilde şarj yapılamaz. Bunlar kötü senaryo olmakla birlikte olma ihtimali olmama ihtimali kadardır bence. Yani bir nevi Rus ruleti.
  • Sipariş verdim gelince inceleyeceğim, içini açıp fotoğraflarını paylaşırım.
  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    Merakla bekliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yahobea

    Video linkinde bir alıcının bilgisayarını bozduğunu yazmış yorumda. Şarj almıyormuş galiba bilgisayarı. Bence bu şeye güven olmaz, sonuç olarak bağlanan cihazlarında bir enerji tüketimi var eğer ayrı bir adaptör girişi olsaydı daha güvenilir olurdu diye düşünüyorum.

    Örneğin bu üründe ayrı bir besleme girişi var usb cihazları için.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/dark-ethernet-girisli-3-port-usb-coklayici-hub-138782766

    Hublardaki o besleme girişleri tamamen hikaye elimde usb 3 ve usb 2 kaliteli hublar var lakin beslemenin hiçbir faydası yok devreleri açısından..
    Ayrıca ben aynı anda şarj ederken usb kullanımını engellemelerinin teknik imkansızlıktan ziyade ticari nedenlerle koymadıklarını düşünüyorum sonuçta otg ye klavye mouse yada harici 2,5 hdd bağlanacak ki bunların çektiği güçte ortada tutup ups vs bağlayacak değiliz ki..hepi topu 5 dolarlık harici şarj girişini koysalar bunlar olmaz ayrıca yukarıda paylaşılan 17 dolarlık ürününde hiçbir harici beslemesi yok ve şu anda aliexpresste tabletçilere yok satıyor..ben diğer konuda arkadaşın bahsettiği 3 dolarlık kablodan aldım bakalım gelmedi daha..ayrıca dikkat ederseniz satıştaki tablet modellerinin neredeyse 2 yada 3 tanesinde harici şarj girişi mevcut bu kadar teknik bi konu olsaydı sanırım piyasada ayrı şarj girişi olan tablet bulmak daha kolay olurdu..ayrıca windows tablet alan pek tabiki usbleri kullanacak android tablet değilki oyun için alınsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ticari düşündüklerini sanmıyorum 5 dolar değil 1 dolar bile tutmaz şarj girişi yapmaları, güvenlik açısından koyduklarını düşünüyorum zaten eğer ayrı bir şarj girişi olsaydı güvenmezdim. Teknik olarak biraz araştırdım bundan dolayı böyle yorumluyorum yani delilsiz konuşmuyorum. Usb girişler data kısımları açık olduğunda yada tam tersi pasif olduğunda farklı çalışıyormuş. Eğer data kısmı aktifse şarj almıyormuş çünkü harici cihazlar bağlı olduğu için çekebileceği akımı bilmiyor dengesizlik söz konusu. Pasif olduğunda tamam çekebileceğin akım sınırlı değildir ve sabittir diye algılıyor ve şarj dolumu gösteriliyor. Senin bağlayacağın cihazın ne kadar akım çekeceği ve bunun dengeyi ne kadar bozacağını cihaz bilemez bundan dolayı kullanıcıya da riske atmamak ve birkaç teknik sebepten dolayı engellemişler. Ama bu demek değil ki şarj olmaz, ufak bir kandırma ile yine şarj oluyorlar. Şarj girişlerinin olması bu dediklerimi değiştirmez, ticari nedenden olsaydı zaten yine bir fark olmazdı yani yine usb den rahatça şarj olurdu data aktarımı yapılırken. Bende bu aparatı aldım fakat kontrol ederek kullanacağım harici harddisk kesinlikle bağlamam, en fazla usb bellek veya klavye. Detaylı olarak test edeceğim çektiği akımı ve değişimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yahobea -- 22 Ocak 2015; 13:22:58 >




  • Eski HDD lerin yanında verilen çatal Y kablolar ile 10 saat civarında çalıştırıyorum tableti ayrıca aynı çatal kablonun diğer çıkışına usb hub da bağlıyorum. İşimi görüyor açık kaldığı sürede.

    http://forum.donanimhaber.com/m_101378838/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 28 Şubat 2015; 18:57:01 >
  • İstanbul forum mediamarkt ta hama nın tablet, telefon için usb hub ı var ve ayrıca sarj girişi var. tablette hdd çalıştıramayanlar için çok uygun. denedim çalışmayan hdd çalıştı. ama aynı anda tabletide şarj eder hayallerim suya düştü sarj etmiyor. 34 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 8 Haziran 2015; 13:53:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetalWave

    İstanbul forum mediamarkt ta hama nın tablet telefon için usb hub ı var ve ayrıca sarj girişi var. tablette hdd çalıştıramayanlar için çok uygun. denedim çalışmayan hdd çalıştı. ama aynıda tabletide şarj eder hayallerim suya düştü sarj etmiyor.

    Hangi usb çoklayıcı acaba link alabilirmiyim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.