Şimdi Ara

Hepsiburada ile olan sancılı dizüstü bilgisayar sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Macera şöyle başladı:

    26 mayıs Pazar günü uygun fiyata düşürdükleri için bir süredir almayı düşündüğüm satıcısı hepsiburada olan dell vostro 5481 dizüstü bilgisayarı gece 02 civarı sipariş verdim. Hepsiexpress ile ertesi gün aldım ve ubuntu ile geldiği için orijinal lisanslı aldığım win10 pro yu yüklemeye başladım.

    Aslında ürünü, hepsiexpresden gelen elemanın önünde açmış ve tamam sıkıntı yok demiştim ama sonrasında win10 yüklerken touchpad in asimetrik olduğunu fark ettim. Biraz daha inceleyince touchpad klavye arasındaki bölgenin bombe olduğunu fark ettim. Sonrasında o bölgeye bir cetvel koyduğumda ortadaki bombelikten ötürü cetvelin bir kenardan 1 cm kadar yukarıda kaldığını da görünce cihazı iade etmeye karar verdim.

    Hepsiburada yı aradığımda telefonda konuştuğum kişi cihazı açtıysam belki iade de sıkıntı olabileceğini söyledi ama ne yazık ki net olarak bir şey söylemedi ve neticede ben cihazı 27 mayıs pazartesi günü iade başlığı açarak aldığım sürat kargo takip numarası ile hepsiburada ya geri kargoladım.

    Kargo 2 gün sonra yani 29 mayıs Çarşamba HB ye ulaştı. Bundan 2 gün sonra yani 9 günlük ramazan bayramı tatili öncesi 31 mayıs Cuma günü HB dedi ki; cihazı açmışsınız program yüklemişsiniz iade alamayız, ayrıca cihazınızda fiziksel bir arıza görmedik cihazı geri gönderiyoruz. (gayet ayrıntılı tarif etmiştim, zaten iade almayacağız diye hiç bakmadıklarını düşünüyorum.)
    Tabi ben küplere binip netten biraz araştırınca HB nin tavrının yıllardır böyle olduğun öğrendim.

    Neyse devam edeyim. HB geri gönderiyoruz dedi ama ne Cuma ne cumartesi ne de yarım gün mesai olan arefe pazartesi günü cihazı kargoya vermedi. Ben Bayram ertesi Cuma günü kargoya verilmesini beklerken ve bu arada sürekli müşteri hizmetlerini arar dururken cihaz ancak 10 haziran günü gebze HB den sürat kargo ile yola çıktı ve ne yazık ki muhteşem sürat kargo ile üsküdara kadar olan 40 km yi beş günde gelebildi ve 14 haziranda elime ulaştı.

    Neticede 27 mayısta iade talebi ile gönderdiğim cihaz 19 gün sonra bana geri geldi.

    Ne yazık ki HB nin call centerındaki arkadaşlar baştan net olarak iade edemezsiniz ancak arıza var diyorsanız dell den değişim raporu alın deselerdi bu 19 günlük sıkıntılı süreci yaşamayacaktım ama daha sıkıntılı süreç bitti sanmayın.

    Olayın Dell tarafı muhteşemdi. 14 haziran Cuma günü 11 civarı cihazı alır almaz Dell i aradım. Benden sadece mail ile e-faturayı ve cihazın resimlerini istediler. 2 saat sonra da cihaz arızalı haklısınız deyip değişim raporunu gönderdiler ve tabi ben kaybettiğim 19 gün için bir daha kahroldum.

    Gelelim HB ile olan 2. Raunda;

    Aynı gün HB den ikinci bir iade takip numarası alıp ne yazık ki yine sürat kargo ile HB ye cihazı 2. Defa kargolamış oldum. Yalnız bu aşamada şöyle sıkıntılar yaşadım. Birincisi HB hesabım bölümünde elimdeki değişim raporu pdf sini yükleme ekranı problemli sadece jpg resim kabul ediyordu. Tekrar müşteri hizmetleri ile konuşup durumu izah ettim ve neticede hem iade başlığı altında değişim raporunun jpg halini yükledim, hem müşteri hizmetlerinin tavsiyesi üzerine whatsapp hattına pdf yi attım, hem de pdf yi basıp cihazın kutusuna koydum. Neticede kargo 17 haziranda HB ye ulaştı ve 18 i Salı gününde HB den cihaz elimizde maili aldım. Fakat 21 haziran Cuma günü olduğu halde hiç ses çıkmayınca HB call center aramalarım tekrar başladı. En büyük sıkıntı call center da her seferinde farklı kişilere durumu izah etmek her çalışanın aynı hassasiyette olmaması ve ne yazık ki tamam dosyaya not düştük yaptık ettik deyip süreci iyileştirmek adına bir şey yapmamaları.

    İş bu raddeye gelince mevzuyu özetler şekilde twitter dan şikayet var dan yazdım. Bütün bu mücadele sonrasında sosyal ağlar müşteri temsilcisi bir bayan 24 haziran pazartesi günü (sanırım Büşra hanım idi) bana ulaştı. Dosyayı devraldığını çözeceğini söyledi ve net olarak söylemese de incelemenin unutulduğu için aksama olduğunu söyledi (cihaz 1 hafta boşa bir köşede beklemiş yani). Ayrıca bütün bu sıkıntılı sürece dair özür mahiyetinde 100 tl hediye çeki tanımladı.

    Fakat o da ne 26 haziran Çarşamba sabah HB den gelen mesaj evlere şenlik niteliğindeydi: Cihazın kutusunda değişim raporu bulunamadığı için tarafınıza tekrar kargolanmıştır. Kimse kusura bakmasın ama bu kadar embesillik olmaz. Sisteme jpg olarak yüklemişim, HB nin talebi üzerine whatsapp hattına pdf göndermişim, kimse bir şey demediği halde kutuya basıp koymuşum. Tamam kutudakini görmediniz kaybettiniz hiç mi yazışmalara notlara bakmıyorsunuz. Ben salak mıyım da değişim kağıdı olmayan cihazı göndereyim. Hadi savrukluğunuzdan bu 3 yoldan size gönderdiğim iade formunu göremediniz niye zahmet edip arayıp kutudan form çıkmadı tekrar gönderin vs demiyorsunuz. Tam çıldırmalık durum.

    Tabi hemen telefona sarıldım konuştum tekrar sisteme yükledim vs vs sonrasında konuştuk ve dediler ki biz cihazı kargodan geri çekelim. Peki çekebildiler mi? Tabi ki hayır. Cihaz evime dağıtım yapan sürat kargo şubesine kadar geldikten sonra geri HB ye gitti ve 29 haziran da 3. Kez HB ye ulaştı. Birkaç günlük bekleyişin ardından daha önce konuştuğum sosyal ağlar müşteri temsilci bayan 1 Temmuz da aradı ve ürünün değişiminin onaylandığını ancak yeni ürünün şu an ellerinde olmadığını istersem HB stoklarına girmesini bekleyebileceğimi istersem para iadesi alabileceğimi söyledi. Tabi ki 26 mayısta bilgisayar alıp 35 gün beklemiş biri olarak para iadesi talep ettim. Aynı gün iade geldi ve bu çok sıkıntılı süreç bitti.







  • 1,5 yıl önce sırf bu tür durumlar olabileceğini tahmin ettiğim için 1.000 tl fazla verip laptopu vatandan almıştım. Aynı laptopu arkadaşım daha ucuza hb'dan aldı sorun çıkmadı.
    Şans işi hocam geçmiş olsun en azından parayı kurtarmışsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten tam bir maceraymış hocam. Sonuna kadar okudum. Maşallah sizde bayağı bir dirayetli davranmışsınız ve sonuna kadar gitmişsiniz. Meraktan soruyorum. Peki çek ne oldu?:D Yani siz ürünün parasını geri alınca onlar çeki geri aldılar mı:)?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    internetten almak her zaman daha mantıklı. Mağazadan gidip aldığında adamlar isterlerse iade almaya bilirler ürünü. İnternetten aldığında en azından yasal hakların var. E-ticaret sitesi sorun çıkarsa bile belki uğraşırsın ama her türlü paranı ya da ürününü geri alırsın
  • Katip3463 K kullanıcısına yanıt
    yok abi geri almadılar. henüz o kadarını yapmıyorlar en azından :-)
  • Hepsiburada iyice leş bir firma haline gelmiş. Şikayetler çok arttı. Mecbur kalmadıkça veya ölü fiyatına ürün bulunmadığı durumlarda yanına yaklaşılmaması gereken sitelerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.