Şimdi Ara

Hepsiburada Rezaleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Hepsiburada üzerinden 25.Eylül. 2023 tarihinde satın aldığım Realme C55 8/256 modeli cihazın SIM kart takmadan önce kurulumunu yapıp fabrikasyon hata mevcut mudur diye test edecekken ekranında kusur olduğunu fark etmem üzerine 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanuna istinaden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederek 27 Eylül. 2023 tarihinde cihaz HepsiJet kargo tarafından satıcıya iade edilmek üzere teslim alındı.

    Realme C55 8/256 model cihazın ekranı kusurlu ayıplı, cihaza SIM kart takılmadan 14 günlük yasa süre içerisinde 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanuna istinaden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim.

    Realme müşteri hizmetleri ile görüşmem sonucunda ürünün ayıplı olması ve SIM kart takılmadığı için rapor alınmadan 14 günlük cayma hakkımı kullanabileceğimi ilettiler.

    Satıcı iade onaylamadı ve sebep olarak " ürün, paket içindeki aksesuarlar ve/veya ambalajında hasar/aşınma tespit edildiği için talebiniz olumsuz sonuçlandırılmıştır. " cevabını vermiştir bunun üzerine Hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüşme sağladım tekrardan satıcı ile iletişime geçtiler bugün içinde hızlıca mağduriyetimi gidereceklerini ilettiler bekliyorum konuyu güncelleyeceğim



    Hepsiburada Rezaleti


    Hepsiburada Rezaleti


    Hepsiburada Rezaleti


    Hepsiburada Rezaleti


    Hepsiburada Rezaleti


    Hepsiburada Rezaleti








  • Ben anlamadım bu çin mali telefonlari kimde varsa herkes şikayetci cevremde samsung ve apple kullanicilarina bakiyorum adam yillardir kullaniyor. Çin mali araba aldi komsuda yok su bu o var diye baktim araba paslanmis yanindaki 97 toyota hala fabrikadan ciktigi gibi duruyor Allah çine muhtac etmesin kimseyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle kronik ya da fabrikasyon sıkıntısı olmayan laptop telefon gibi ürünleri iade almakta sorun yapmıyorlar çünkü daha pahalıya satacam kafasında oluyorlar. sıkıntılı ürünlerde ise kime geçirirse tamamdır artık iade almamak için bin dereden su getirirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcının halt yemesi aslında bu tip durumlarda satıcı ürünü iade alıp senin paranı geri verip, arızalı ürünü de distribütöre yönlendirip yeni cihaz yada ürün ücretini distribütörden iade alsa hiç sorun kalmayacak. Muhtemelen Hepsiburada satıcıya baskı yapıp olayı çözer.

  • Ekrandaki kusur tam olarak nedir? Fotoğraflardan tam anlaşılmıyor da.

    Hakem Heyetine verin gitsin. Hepsiburada da sorumlu bu durumdan. Pazaryeriyim ben diyerek sıyrılamaz. Bir sürü vaka mevcut böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THH başvurusu sonrari KVK Teknik servis 25 Ekim de ücret iadesi yaptı M14 aldım memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.