Şimdi Ara

Hepsiburada secili mobilyada sepette %50 indirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
13.439
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yok ben siz haksızsınız falan demedim ,sadece hb. nın böyle tuhaf bir uygulaması olduğunu söyledim
    yanlış ürün dahi olsa değişim yerine siparişi iptal ediyorlar (bence kendilerince caydırıcılık gibi kullanıyorlar)

    siz sonuna kadar haklısınız ve bence THH kesin sizi haklı bulur (başvurursanız)
  • Elbette başvuracağım, saçmalıktan öte birşey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komidin ve çalışma masası almıştım ikisi de 1 hafta içinde geldi. Şanssızlık olmuş sizin için. Bence Hepsiburada ile değil direkt ürünü satan firma ile iletişime geçin. Süreç hızlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu basligi %20 olsa iyi olur. Heyecan yapip giriyorum hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki üründen 1 adet satın aldım bugün elime ulaşmasını bekliyorum bakalım nasıl bir ürün çıkacak, fiyata göre beklentim yüksek değil ama en azından bilgisayarı kurabileceğim bir masa olması yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

    Ayrıca koltuk lazım, koltuk önerisinde bulunacak var mı ?


    http://www.hepsiburada.com/bestline-gelincik-fonksiyonel-ofis-masasi-p-MBBEST0765
  • %50 yi görmüşken niye %20 den alayım? ne değişti iki haftada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hepsiburadadan veya başka bir yerden fark etmez, wenge renginde yani epey koyu kahverengi olan renkte kitaplık gözünüze çarparsa beni bir dürter misiniz? ben bakındım ama daha açık kahverengiler var. onlar da evdeki mobilyalarla uyumlu olmuyor malesef :(
  • 28.01.2017 kızıma kitaplık aldım karne hediyesi 12.02.2017 hala gelmedi iptal etmiyolar kırkbintane azında yalanlar emailime ürün teslim edildiğine dair bilgi notu ve fatura gönderiyolar rezil ettiler bizi m hizmetleri komşunuz almış olabilir diyor başka bir yetkili araskargodan yurt içine geçtik diyor diğer bir yetkili işlemi iptal ettik 2 gün sonra hesabınıza yatar diyor ne yapacağımı şaşırdım ücreti iade etmediler bu 5 gün zarfında hergun kayıt açtırdım birdaha hayatta alışveriş yapmam güvenli e ticaretten şaşmamak lazım n11 gittigidiyorda hiç başıma gelmedi böyle şeyler
  • bunu kaçırdım, gül gibi tv ünitesi 100 liraya düştüydü. bir daha gelmez mi bu ya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal genç

    Bu kampanya kapsamında nav decoration isimli satıcıdan duvar rafı aldım, kargom bugün geldi fakat içindeki beyaz suntaları görünce şok oldum. Neyse dedim beyaz da olur sıkıntı yok, adamları uğraştırmayayım. Bir de ne göreyim, suntaların yanında 4 tane sehpa ayağı var. Kurulum kılavuzuna baktım, yan sehpa kurulumunu anlatıyor. Şimdi bir de beni uğraştıracaklar iadesiyle, değişimiyle, kargosuyla.



    Aldığım Ürün:http://www.hepsiburada.com/nav-decoration-nil-kelebek-kitaplik-ve-duvar-rafi-ceviz-p-MBNAV58335

    Gönderilen Ürün:http://www.hepsiburada.com/metropol-cok-amacli-sehpa-tekerlekli-yan-sehpa-ve-kitaplik-beyaz-p-MBNAVMTRPL01?magaza=Navdecoration

    Önemli Edit:
    Arkadaşlar hepsiburada'yı aradım konu ile ilgili olarak. Dedim böyle böyle yanlış ürün geldi, ücret iadesi yapabiliriz diyor. Aldığım ürün o zaman 25 liraydı şu an 50 lira dedim, yaptığınız iade ile aynı ürünü alabilecek miyim dedim. Hayır alamazsınız dedi, o zaman bana aldığım ürünü göndermek zorundasını dedim. Ürün yanlış gönderiliyorsa benim suçum ne burada dedim. Kayıt açıyorum yetkililerimiz size 24-48 saat içerisinde ulaşacaktır dedi. Ne yapmam gerekiyor sipariş ettiğim, parasını ödediğim ürünü alabilmem için? Adamlar hem yanlış ürün gönderiyorlar hem de ücret iadesi yapabiliriz, değişim yapamayız diyor. Sanki değişim isteyen var, aldığım ürünü yollayın yeter bana, salaklığın bu kadarı.

    Arkadaşlar adamlar hem diyorlar ki ürünü bize gönderin yanlış gönderildiği için doğrusunu göndereceğiz, sözlerine güvenip verdikleri kod ile birlikte ürünü yurtiçi kargoya teslim ediyorum. Sonra da diyorlar ki ücret iadesi yapacağız. Bu ne saçma bir durumdur, ücret iadesini kesinlikle istemiyorum, yanlış gönderilen ürünün doğrusunu gönderin dememe rağmen dalga geçer gibi ücret iadesi yapıyorlar. Üç kağıtçılıktan başka birşey değil. Madem illaki ücret iadesi yapacaksın, yazılı olarak bana doğru ürünün gönderileceği bilgisini verme! NAV Decoration ile de görüştüm, onlar da ilgileneceklerini söylediler ama yalan oldu bizim raf. Canımı sıkan nokta 10-20 lira değil, müşteriyi enayi yerine koymaları. Ücret iadesi yaptıkları için tüketici hakem heyetine gitsem de bir sonuç alamam sanırım değil mi? Hepsiburada pişmanlıktır.




  • olcay343434 O kullanıcısına yanıt
    ürün gelir gelmez cayma hakkı kapsamında iade edin geçin hiç uğraşmayın.
  • 27.02.2017 %50 indirim gördü . Alanlar varsa hangi markalarda indirim geçerliydi şu aşağıdaki geçerliyse bekleyeceğiz indirimi.

    http://www.hepsiburada.com/mobetto-enigma-large-vestiyer-sumela-beyaz-p-MBMDLENIGMALRGSMLB
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olcay343434

    28.01.2017 kızıma kitaplık aldım karne hediyesi 12.02.2017 hala gelmedi iptal etmiyolar kırkbintane azında yalanlar emailime ürün teslim edildiğine dair bilgi notu ve fatura gönderiyolar rezil ettiler bizi m hizmetleri komşunuz almış olabilir diyor başka bir yetkili araskargodan yurt içine geçtik diyor diğer bir yetkili işlemi iptal ettik 2 gün sonra hesabınıza yatar diyor ne yapacağımı şaşırdım ücreti iade etmediler bu 5 gün zarfında hergun kayıt açtırdım birdaha hayatta alışveriş yapmam güvenli e ticaretten şaşmamak lazım n11 gittigidiyorda hiç başıma gelmedi böyle şeyler

    Satıcı kimdi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.