Şimdi Ara

Her akşam hızım düşüyor, pingim yükseliyor. Sizce sorun ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, geçen sene Ağustos ayında SuperOnline 500 Mbps'lik pakete geçiş yaptım. İlk iki ay sorun yoktu ama Kasım-Aralık gibi bir sorun başladı ve hala devam ediyor. Gündüzleri internetimde herhangi bir sorun yokken (500 Mbps download sorunsuz alıyorum), neredeyse her akşam internet hızım düşüyor ve pingim çıkıyor. Hızım 80 ile 200 Mbps arasında gidip geliyor, pingim ise o kadar yüksek oluyorki bazen sitelere bile girmiyor. Aralık ayından beri bu sorun ile uğraşıyorum, onlarca arıza kaydı oluşturdum; modemim değişti, kablolar değişti, binadaki portum değişti ama sorun devam ediyor. Bir türlü çözüm bulamadılar. Binamda FTTB altyapısı var. Gözlemlerim sonucu şunları farkettim:

    -Her gece aynı saatte olmuyor, rastgele saatlerde oluyor kimi zaman akşam 8'de kimi zaman 9'da sorun başlıyor.

    -Sorunun başladığını oyun oynarken ping artmasıyla ve cmd ping'den anlıyorum, ilk ping artmaya başladığında speedtest'ten test yaptığım zaman bulunduğum şehir değilde çevre şehirlerden sunucu seçiyor.

    -Sanki biri portumu değiştiriyormuş gibi bir şey oluyor. Sorun başladıktan belli bir süre sonra pingim normale dönüyor ama hızım hala düşük devam ediyor, ping düzeldikten sonra test yaptığım zaman sunucu olarak geri bulunduğum şehri seçmeye başlıyor. Sorun genelde gece 2-3 gibi bitiyor. Hızım eski haline 500 Mbps'e dönüyor.

    Benim aklım almadı. Sizce sorun ne olablir?








  • Tarifeni değiştirip bir üst tarifeye geçince hızını arttıran kimse düşürende odur.

  • aylar önce hatta yıllar önce aynı sorunları yaşadık. akşam yoğun kullanım zamanlarında ping artışları, paket kayıpları ve hız düşüşleri. altyapı kaynaklı da olabiliyor ama dinamik ip havuzunda yavaşlatma yapıyorlar son zamanlarda. herkese statik ip satmaya çalışıyorlar. superonline 2018 de bitti 10-12 yıldır kullanııyorum bu sene son.

  • Mânâlùx Râpérâ M kullanıcısına yanıt

    Valla ben anlamadım 500'den 400'e düşsün eyvallah ama pingin aşırı yükselipi 100 Mbps'lere düşünce saçma geliyor. Allah'tan 1000 Mbps kullanmıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.