Şimdi Ara

Her gece ayni saatlerde internetim kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar senelerdir superonline kullaniyorum daha once sorunlarimda olmustu lakin bu yeni basladi her gece saat 2-3 gibi telefondan tabletten film falan izliyorum bi bakiyorum internet kesilmis yani soyle modemde 3 isik var biri hep yaniyor zannedersem modemin isigi o, biri adsl isigi digeride internete baglandiginda yaniyor veri isleniyor gibisinden hizli yanip yanip sonuyor.

    Eskiden adsl isigi bi gittimi gelmezdi millet modemi 10sn de resetler geri baglanir ben 10dk beklerdim (adsl isiginin hep yanmasi icin) o duzeldi bide duzelmedigi zaman servisi cagiriyorduk saha dolabinden bisiler yapip duzeltiyorlardi dns adresini falan almiyordu modem. Neyse bunlardan kurtuldum simdi ise 2 gundur ardi ardina olmaya basladi gece saat 2-4 arasi kesin bi 30-40dk lik kesinti oluyor. Modem isigi yaniyor adsl isigi sabit yaniyor yani ip dns falan almis durumda ama internete baglandiginda hizli yanip sonen isik yanmiyor.

    Modemden oluyor dicem hep gecenin 2-3 unde mi olur bu olmaz.

    Bilerek mi kesinti yapiyorlar acaba ? Cunku bunun teknik arizasi falan olmaz her gece ayni vakitte pat diye internet kesilirmi?

    Bundan baska indirme yapmadigim aylarda bile ayin en gec 17 sinde(kimi zaman 14 ama son 3 aydir klasik 17 sinde 3mbps e dusuyor hizi) kotanin dolmasi durumu var ki bunu benim gibi yasayan binlerce adam varmis.

    Yani arkadaslar ne yapmali buna? 2.10 gibi gitti saat oldu 2:30 halen yok 3 e kadar da geleceginden supheliyim.

    Edit 15dk once geldi filmin son 10dk si kalmisti onu izledim dizi yi actim 5dk izledim yine kestiler.

    Geceleyin download a bile birakamaz oldum ne bu boyle!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 9 Aralık 2016; 3:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam saate tam bakmadım ama sanırım aynı zamanda aynı şekilde oldu benimkide,yeni farkettm yarın falan da bakcam. İst bağcılar bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milliadam M kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde bakirkoy.

    Normalde 1 kere saat 3 gibi olurdu saat en gec 4 te duzelirdi onceki gece 2 gibi oldu sonra bide 3.10 gece oldu buyuk ihtimal 4 te geri geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline kendi modemlerinde;

    Power Işığı sabit

    ADSL ışığı sabit

    Link ışığı (üzerinde dünya resmi olan) sabit

    Wi-Fi ve Ethernet ışıkları link alırken hareketli olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Kendi modemlerini kullanmiyorum. Seneler once bi modem getirdiler daha insanlar 2mbps ile baglanirken taktigimiz gibi yandi modem bedavaya vermislerdi. Sonra yenisi icin para istediler bizde baska modem aldik datron marka 5 sene sonra o da patladi bosta bi tane us robotics vardi antika ama canavar bisi 1 sene onu kullandim sonrada asus dsl n10e iste simdiki modemimi aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hat değerlerinizi konuya ekleyebilir misiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hocam nasil bakiliyor modem asus dsl n10e port acmak icin bile 30dk ugrasiyorum bu modemlen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 12 Aralık 2016; 21:9:56 >
  • GUI aynı olması lazım Sistem Günlüğü menusunden DSL Günlüğü kısmında görmeniz gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı sorun ttnet de yaşadım 4 gün boyunca aynı saatde kesildi aradım iki saat de zor derdimi anlattım sonra sapık gibi devamlı aradım durdum gecenin ilerleyen vakitlerinde ttnet erzurum bölge müdürlüğünden aradığını söyleyen biri hatlardan kaynaklı bir sorun olduğunu ve bir dünya açıklama yaptı o günden sonra bir daha kesinti olmadı
  • Bu sorun bende var her ay 2 defa gece 2-3 gibi internet gidiyor, Millenicom'un sisteminden kontrol ettiğimde "Bölgesel altyapı çalışması" sebebiyle kesinti olduğu söyleniyor.


    Sabah kontrol ettiğimde çalışma bitmiş ve siteden kaldırılmış oluyor fakat her seferinde modeme baktığımda ip almıyor.


    Bende bunun üzerine arıza kaydı açıyorum bana her seferinde "Modem kurulumu yapılması gerekmekte" şeklinde yanıt vererek arıza kaydımı kapatıyorlar.


    Defalarca modem üzerindeki switch ile hard reset yaparak fabrika ayarlarına çevirip yeniden kurdum sorunum düzelmedi.


    Keenetic Hero modem satın aldım, sorunum düzelmedi.


    Millenicom, TürkNet gibi sağlayıcıların sitesinden adres ile kontrol ettiğimde 75MBPS altyapımın desteklediği söyleniyor, modem arayüzünden baktığımda 68MBPS ulaşılabilir hız var.


    Benim kullandığım paket 35MBPS, hızla da çok işim yok sadece bağlantının kopmaması ve gerektiğinde IOT cihazlarıma uzaktan bağlanabilmem gerekiyor.


    Belki çözüm olur diye hızımı 26MBPS'ye sabitlettirdim fakat yine yeni yeniden bu sorun tekrar etmeye devam ediyor.


    Özellikle bu hafta 4 defa bu sorun tekrarladı, hep gece saat 2-3 arası internet kesiliyor sabah olduğunda arızayı sistemden kaldırmalarına rağmen modem ip almıyor.


    Modem ip almadığı zaman ne yapmam gerekiyor? 3 saatlik mesafe kat edip modemin yanına geliyorum, modemi kapatıp açıyorum ve sorun düzeliyor yada laf anlamayan müşteri temsilcileri ile kavga dövüş hattımı güncelleterek 3-5 dakika gibi bir zaman diliminde modemin tekrar ip almasını sağlayabiliyorum.


    Millenicom öyle rezil bir firma ki WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşamıyorsun, daha düne kadar TürkNet ile robot müşteri temsilcisi değil gerçek insan ile hizmet veriyoruz diye dalga geçen çapsız şirket ve yaptığı iş ortada.


    Müşteri hizmetlerini arıyorsun, teknik birime bağlanmak mümkün değil otomatik olarak telesekreter "Hattınız kontrol ediliyor, hattınızda sorun yok" band kaydı ile telefon suratıma kapatılıyor, derdimi anlatabileceğim bir insan yok.


    Şikayetvar, Twitter üzerinden açtığım kayıtlarla ilgilenilmiyor, geri dönüş yapan genel müdürlük çalışanı da bana "Müşteri hizmetlerini aradığınızda 1'i tuşlayın, 5 seçenek sayılacak sonra telesekreter susacak 15 saniye sonra müşteri temsilcisine bağlanmak için 11'i tuşlayın seçeneği çıkacak buradan bağlanabilirsiniz" gibi şark kurnazlığı öğretiyor, yahu padişahla mı konuşacağım nedir bu saçmalıklar Allah aşkına? bu firmalar gram denetlenmiyor mu? Btk'dan da kaç defa yazdım kimsenin umrunda değil.


    Neyse genel müdürlük çalışanının tavsiyesiyle 11'i tuşlayarak bağlandığım müşteri temsilcileri de teknik birim olmadığımız için yapamıyoruz, yardımcı olamıyoruz vs diye kestirip atıyorlar.

    Bazen 2. yada 3. 11'i tuşlamamda denk gelen farklı müşteri temsilcileri de yardımcı olabiliyor, yemin ederim ben böyle kanser bir çözümsüzlük, iş zorlaştırma, her şeyi kişiselleştirme, inatlaşma ile yaklaşım gibi saçmalıkları başka hiç bir yerde görmedim.


    TürkNet'e geçiyorum umarım orada bir sorun olmaz, evde FTTH (Daireye kadar fiber) var, TürkNet ile 99TL'ye 100MBPS'ye kadar olan paketi kullanıyorum, anlık 270-300MBPS gibi hızları bile görüyorum üstelik modemi bile adamlar verdi.


    Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama Millenicom'un bu yüzünü herkesin görmesini istedim.





  • Arkadaşlar ülkemizin altyapısının %90ını oluşturan Turk Telekom firması altyapı çalışmalarını gece yapmaktadır. Bölgesel veya genel olarak kesintilerin gece olması çok normal. Buna bir çare bulamazsınız çünkü sadece sizin değil tüm mahallenizdeki internet kesiliyor, en mantıklı çözüm gece uyumaktır.

  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun bende de var. hem de aylardır. her gece 05:40-05:50 arasında internet gidiyor bir kaç dakika sonra geri geliyor. Sağlayıcıyı aradım fakat ekranlarında herhangi bir sorun görünmediğini belirtip kapatıyorlar. Bir türlü çözüme kavuşmadı. Çözüm bulan var mı?


    Türksat Kablonet Fiber internet kullanıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.