Şimdi Ara

Her gün 1-2 kez aynı saatlerde kopma oluyor. Hızım gereksiz yere düşürüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her gün 1-2 kez aynı saatlerde kopma oluyor. Hızım gereksiz yere düşürüldü

    Hat değerlerim bunlar her gün aynı saatlerde internet kopuyor ayrıca daha yüksek olan hızımı 79 a sabitlediler. Normalde bu değerlerle 90 ın üzerine çıkması lazım ki forumda gördüğüm bazı arkadaşların max download değeri daha düşük olmasına rağmen 90 larda hızları var bu hızların düzeltilmesi gerekli desteğe mesaj atıyorum yükseltmiyorlar. Siz bana vadettiğiniz hızı verin eğer kaldırmazsa modemimden kararlılık ayarından zaten ben onu düşürebiliyorum.
    İnternet kopma saatleri; akşam 19:00 da genelde kopuyor. Desteğe yazıyorum standart cevaplar geliyor. Teknik ekip gelecek dediler 2 hafta oldu hala gelecek. Telefonla size ulaşılacak dediler arayan soran yok ne yapayım gidip kendim sağı solu mu kazayım direğe mi tırmanayım. Kendim bina içi kablolarını değiştirdim yeni kablolarla snr değerim 15-16 arası bu değerlerde kopuyorsa normal değil bu.







  • Port problemleri hattınızda zaten crc yani anlık kopma yani paket kaybı var asus modemleri bu yüzden çok seviyorum.Ama bu firmalar ilgilenmek şöyle dursun isterseniz gidebilirsin taahütsüzüz diyorlar.
  • Crc hatalarını takip ettim dediğim saatte özellikle yükseliyor akşam 18:45-19:15 arasında diğer zamanlarda crc hatası düşük 5-10 gibi. Bu saatler arasında birşey var ya ana makinede bir işlem gerçekleştiriliyor hattı bozuyor ya da aynı porta bağlı başka kullanıcıların modemlerinde birşeyler var. Kopma da bu aralıkda gerçekleşiyor genelde.
  • Akşam saatlerinde CRC hataları şu an türkiye çapında genel sorun(VAE altyapıda). Bu yüzden Turknet'den TT'ye geçtim geçen hafta. Düzelmedi saha dolabından port değiştirttim yine düzelmedi bu sabah ankastreden eve gelen kabloyu yeniledim, yine düzelmedi. Azaldı ama yine de akşam 9-12 arası mutlaka 300-400 crc alıyorum. CRC den başka probleminiz yoksa bu aralar gaza gelip operatör değiştirmeyin tavsiyem. Bu arada konuyu açan arkadaşım, hat değerlerin oldukça iyi 100 mbit down da alabilirsin Turknet profilini güncellerse. 100 mbit alamamanın hat değerlerinle alakası yok şu an. Ama SNR'ın 8 seviyelerine düşer tavsiye etmem taban değer çünkü. Şu anki değerin daha iyi.
  • Esas sorun crc değil neredeyse her gün aynı saatte internet gidiyor. Aynı zamanda hızımı da gereksiz yere düşük ayarlamışlar.
  • şu an 79mbps 12 SNR ile alman 100 mbps'yi 8 SNR ile almandan daha iyi emin olabilirsin onu hiç zorlama bence. Eğer DSL sinyalin komple gidiyorsa(ve belli saatlerde) Bu Türk telekomun problemi. Saha dolabından veya bölgendeki yoğunluktan dolayı tamamen. Yanlış anlaşılmasın bende daha yeni lanet ederek Turknet'ten TT'ye geçtim fanatik değilim yani ama sizin durumunuzda doğrusu bu.
  • Turknet bana 100 mbit şu fiyat demiş almışım. Versin o hızı ben kendim düşürebilirim kaldırmazsa. FOrumda görüyorum 8 snr ile girenler var max rati 105 100 mbps ama 89 tanımlamışlar. Hızımı düzeltmelerini istiyorum.
  • Ben almayın yada almamalısınız demedim şahsi fikrimi belirttim. Forumda Turknet kategorisinde herkes bir gergin atarlı saldırgan.
  • Benimde o saatlerde kopuyor günlerdir, arıza kayıtlarına klasik cevaplar. TT müşteri kaynaklı sorun diye kapatmış arıza bildirimini, artık kurtulmak istiyorum bu firmadan bu süreç geçse de bir an önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunumu çözmezlerse ben de değiştireceğim hızımı yükseltin diyorum hat kaldırmaz diyorlar forumda bakıyorum değerleri benden daha kötü olanlara 90 tanımlamışlar benimki 90 üzerini bile kaldırabilecek değerlere sahip. Belli saatlerde internet gidiyor diyorum mesaj atıyorlar 48 saatte teknik ekip gelecek diye 480 saat olmuş ne gelen var ne giden.
  • katarsis222 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Hızım şu anda yüskeltildi.

    Her gün 1-2 kez aynı saatlerde kopma oluyor. Hızım gereksiz yere düşürüldü

    Yeni değerler bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.