Şimdi Ara

her kafadan bir ses?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • efendim öncelikle merhaba. borç harç kredi falan derken bir ev sahibi olduk sonunda. 30 yaşında, eski, yalıtımsız, yığma dedikleri kara tuğladan yapılmış 4 katlı bir binanın 4. katı(üstü çatı)

    eve her şeyiyle doğalgaz tesisatı yaptırma niyetindeyim yalnız başlıkta söylediğim gibi her kafadan bir ses çıkıyor. 50 tane firmayla konuştum abartısız. velhasıl az buçuk bir fikir sahibi oldum. kendi çizdiğim evin planını ekleyip öyle derdimi anlatayım. k harfleri kapı p harfleri pencere :)

     her kafadan bir ses?

    evin planı bu. 110-120 metrekare civarı. salonu doğu-kuzey cepheli yatak odaları batı cepheli bir ev. mutfak ve diğer odanın pencereleri apartman boşluğuna bakıyor.mutfakta petek koymaya yer yok. bursagazın şartları gereği kombiye uygun yerler salonun tam zıttı olan batı cephesi. eşimin rahatsızlığı(kansızlık) nedeniyle zamanı en çok geçireceğim salonun(27metrekare yaklaşık) ısınmasını özellikle istiyorum. bu yüzden gereğinden uzun petekler koymayı uygun gördüler. velhasıl 50 firma ve 1 haftalık süreden sonra benim kafamda en uygun plan şu şekilde oldu. borular antre kırılıp salona kadar alttan gidecek odalarda süpürgelik kenarlarından gidecek şekilde.

    salon 1.5x2= 3metre
    antre=1.5 m
    y. odası_1.5 m
    oda=1m
    oda=1m
    havlupan.

    50 firmanın da ortak söylediği tek şey demirdöküm plus radyatör. o yüzden radyatör seçiminde bir sıkıntı yok. ama işin en kafa bulandıran kısmı kombi.

    efendim yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı? bu bir kere ciddi problem.

    yoğuşmalı dersek

    viessman vitodens 100 26kw
    vaillant 286-3

    yoğuşmasız olacaksa

    sonsuz sayıda seçenek :)

    ben ne yapayım kafayı yemek üzereyim.







  • azazel8685 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kırma dökme işi olacaksa öncellikle mobil sistem (sistem 2000) öneririm, kolektörü evin merkezi bir yere taktırın kombiden kolektöre kadar sıva altından 32mm kalınlığında oksijen bariyerli boru kullandırın.

    Odaların net metrekaresini ve kombinin yerini belirtirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.