Şimdi Ara

Her kanaldan ses alamıyorum!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende Logitech Z-680 var! 5.1 digital bir sistem. Ses kartı da On-board 5.1 destekliyor ve S/PDIF çıkışı da mevcut. Sistem her iki çıkışa da bağlı. Ses kartı ile gelen driver programında test yaptığımda harici decoderda coax(digital) input seçili iken DD veya DTS algılamadıgı için her kanaldan ses gelmiyor stereox2 efekti seçili olduğundan malum sağda ve soldakilerden ses geliyor. Hadi bu neyse DVD izlerken DD ses formatı ise bu problem yaratmıyor da asıl sorun Direct(Analog) input seçili iken, centerdan gelmesi gereken ses, ön sağ-soldan geliyor subwoofer için test edemiyorum zaten! Bu testi İntervideo WinRip(bir player programı) ile yapınca da center sesi SW'den SW sesi de Center'dan geliyor! Center/SW girişinde kullandığım stereo kabloyu ters olacak şekilde bağlanmış başka bir kablo ile değiştirsem hallolur mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betelguise -- 14 Nisan 2005, 1:31:09 >







  • öncelikle kartta digital veya coaxial çıkış varmı yoksa sadece spdif çıkışı mı var? ses sisteminde dd dts decoder var mı? bunun yanıtı önemli.
    sonra ses kartının bütün özelliklerini 6 kanala göre getirdin mi? ac3 filter diye bir programın var mı? yoksa dolbydigital dinleyemezsin.
    o center ve subbass ters geliyorsa swap seçeneğine bir bak yada seniedediğin gibi yerlerini değiştir. bir de iki bağlantıyı birden kullanma. varsa ya digital kullan yoksa analog spdif kullan
    bu dediklerim senle ne kadar alakalı bilmem. çünkü ben anladığım kadarı ile yazdım.
    sonra yazışalım

  • Yaw zaten S/PDIF(Sony/Philips Digital InterFace) çıkışı digital çıkış demek degil mi zaten; bi yanlışın var gibi senin? Malum Coaxial çıkış bu bahsettiğim ve mevcut zaten bunu söyledim! Ses kartının driver'ı 6 kanala ayarlı bu da tamam! SWAP seçeneği nerede? bunu bilmiyorum hiç de rastlamadım, söylersen sevinirim. AC3 filter da mevcut, ses sisteminin DD ve DTS kod çözme özelliği de var; zaten digital çıkışı kullanıp DVD izlerken her kanaldan doğru ses geliyor. Problem analog çıkışta. Bu arada dijital ve analog tüm kablolar takılı; hangisini kullanacagımı ses sisteminin menüsünden seçebiliyorum! Bunun bir zararı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betelguise -- 14 Nisan 2005, 17:35:17 >




  • Arkadaşlar bir önceki soruma cevap alamadım ama, hazır benim ses sistemini ayrıntılı bir şekilde anlatmışken şunu da sorayım: Ekstra bir ses kartı alsam bana bir faydası olur mu? Ses sisteminin decoder özellikleri yeterince mevcut olduğundan, ektsra bir katkı sağlar mı bana pek emin değilim!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betelguise -- 14 Nisan 2005, 23:51:52 >
  • Valla arkadasim sen bugüne kadar on-board kullandigin icin kendini suclayacaksin iyi bir ses karti alinca bence burda onboard ses karti kullanarak müzik dinlemeyi maskeyle gül koklamak'in asil anlamina benzetiyorum sen anla gerisini Bence hemen bir audigy 2 ZS al sorunun sanirim cözülür bendede logitech Z-5500 var audigy ES ile bile tam verim alamadim sonra AUDIGY 2 ZS aldım sorun cözüldü hele bir ara onboardla calistirmistim ses igrencti bas sonderece boguk tizler yutulmustu ve 5 hoparlorun sadece 4 unden ses geliyordu. SPDIF dedigin gibi dijital bir cıkıs cd-rom dan ses kartina ara kablo kullanarak baglaman gerekiyor. Ama sana tavsiyem kesinlikle onboarddan kurtul onboard 5.1 destekliyomus falan palavra resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 15 Nisan 2005, 3:48:01 >
  • hocam girişlerin yerini değiştirmeyi düşündünmü hiç?
    yada ses kartın Nvidia ise "speaker wizard" gibi bir seçenek olmalı.oradan ayarlamalısın...
  • valla haklısın ben yanlış anlamışım. ama swap ses kartının kendi programında 6 kanal sesi seçtiğin yerde ufak bir kutucuk içinde. yani bendekinde öyle. benim de ac97 onboard ses kartı. spidif var ama ayrı bir kablo ile sağlanıyor. yani ses kartının arkadaki mic ve line girişlerine kolon bağlayınca bir şey çıkmıyor.
    bu arada ben o kadar donanımdan anlamıyorum. abim olsaydı o bu işte prof.
    şunu biliorum. ac3filter sadece dolbydigital çözüyor. o işte başarılı. bizde bir ara audigy 2 zs platinium thx vardı. 99$ vermiştik. ama sukuti hayale uğradık. bence çok kötü bir ses kartı. sattık. biz onu bir de digital reciever a bağlıyorduk. tabi ben ses konusunda çok hassasım. en ufak bir dandiklik ben soğutur. ondanda soğudum. şimdi ne yapıyorum pc den bişe dinlemiyorum.
    ben aşağı yukarı 10-12 yıldır dolby digital ile uğraşıyorum. öyle thx dinlemedim. bir kere thx denen şeyin mantığı sesler sinema ortamı için kayıt yapıldığı için ev sistemine geçtiği zaman bu bas ve tiz dengesinin iyi olması için lucas artsın çıkardığı bir durum. evin ebatı ile birebir orantılı. sinemada ses perde arkasından geldiği için tizler biraz parlak tutulur. bu da ev sisteminde rahatsız edici bir durum yapıyor. thx de bu dengeyi sağlıyor. buyüzden thx in ev boyutu için yaptığı uygulamalar var. thx selct,ultra,ultra2 gibi.
    benim anlamadığım creative bu sertifikayı nasıl almış. çünkü tizler direk bozuluyordu. baslar da öyle. 96/24 olayıda yalan. çünkü kart öyle bişe yapsa bile daha digital kablolar vs. 96/24 ses veremiyor. dinlediğin ses gene 48.
    bunları bir yana bırakacak olursan derim ki gene de direk dolbydigital olmasından dolayı ses kartı alabilirsin. onboard zamanla gıcıklık yapıyor. gerçi abim nasıl yapıyordu bilmiyorum ama biz divx leri dolbydigital izliyorduk onboard ile. çünkü receiver da direk ışığı yanıyor. ama dts izlenmiyor. ama creativde izleniyor.
    daha detaylı bilgi istersen sor ben yazarım. ben artıkuykularımda bile dolby film seyrediyorum. param olsa uçucam ama şimdilik sadece hi-end audiophie insanlarla dialog kurup dinleti odalarında kulak geliştiriyorum. çünkü bu çok önemli. sen şimdiden para biriktir. bir sistem yap kendine. rahat et. kurtul pc den. lüzumsuz




  • Ilgilenen tüm arkadaslara öncelikle teşekkür ediyorum. @Ilkerinanç kardeş ses girişlerinin yerini değiştirmiştim önceden kar etmedi. @Dolbythx dostum dediğin swap kutucugunu buldum işaretledim ama bu da işe yaramadı herhangi bir tepki vermiyor; Swap desteklemiyor galiba kart ya da driver her neyse! Galiba bana yeni bir ses kartı alma yolu göründü SB 24bit live mi neydi onu alsam beni kurtarmaz mı çok fazla para vermek istemiyorum da?
  • önerim dolby digital yazıp hem digital optik-coax hem de analog ses çıkışı olan olan bir ses kartı alman. eğer alacaksan tabi. live da var mı bilmiyorum ama dolby digital yok galiba. kartı iyi incele dolby digital logosu bulunan bir ses kartı al çünkü kart çözsün başka işlemlere gerek kalmasın. yoksa ses çok yerden geçiyor ve sorun oluyor.. hadi kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.