Şimdi Ara

Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
3.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • canskru kullanıcısına yanıt

    Öyle yaptım çok ince sürdüm ayrıca sistemi bilgisayarcıya götürdüm güç kaynagının montajını o yaptı ve dediki işlemcinin sogutucusunu montajlamışsın dedi , şuan dying light 2 oynuyorum ışın izleme kalitesi ultrada 50-65 derece dolaşıyor ama the last of us'ı açınca gölgelendiriciler oluşturuluyor yerinde 80 dereceydi sonra git gide arttı 91'e kadar çıktı ama 91 den yukarı çıkmadı , sınır zaten 95 , ama normalde bu kadar yükselmiyor , Donanım arşivi 7600x %100 yük altında 85 dereceyi buluyor demişti bir videosunda. Bence sıkıntı yok gibi. Hiç bir oyunda bir sıkıntı olmuyor. Şimdikte squad oyununda deniyorum 2k maksimum grafik ayarlarında oynuyorum 50-60 derecelerde geziniyor ve +100 fps alıyorum , grafik kartından çok işlemciye dayanan bir oyun çünkü sunucular 100 kişilik 50vs50.



    Oyun içinden görüntü derece fps verileri sol üstte gözüküyor





    DL2 Grafik ayarlarım







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 12 Ekim 2023; 18:53:26 >




  • Legit L kullanıcısına yanıt

    Kasa havalandırması iyi değil o zaman. Veya işlemci soğutucundaki fanlar kasanın içinden dışarıya doğru üflüyor. Dışarıdan içeriye üfleyecek şekilde ayarlayıp, fan hızını da bir tık daha yükseltin bence.

  • Bilgisayarcı kasayı komple sıfırdan yeniden montajladı çünkü ben 1 tanesini çıkartmak zorunda kalmıştım 1 tanesinide ters çevirmiştim :D yani fanı ilk geldigi gibi yeniden vidaladı, fanları dışarıdan içeri dogru vidalamıştı. Kasanın üst kısmında 2 tane fan var dışarıdan içeri hava çekiyor birde arkada var o dışarı atıyor sıvı sogutucunun fanları radyatöre üflüyor yani dışarı üflüyor. Ana kartın kendi soğutucusu var büyük , ana kart bu kadar büyük olmasaydı kasayıda büyük alsaydım sıvı sogutucuyu radyatörü üst tarafa montajlardım, keşke full kasa alsaydım. Bu arada yukarıdaki yazımı güncelledigim şekilde okudunmu ekran görüntülerine felan baktınmı işlemciyi 1 saat %100 yük altında bıraktım 85'i 2 kere gördü sonra 84 dereceye düştü ve devam etti, ekran görüntülerini attım yukarıda. Fan hızı sonda çalışıyor. Youtube'dan RDR2 2K çözünürlülük + dlss kalite ayarlı 80-90-100 fps veriyor, ben fsr'yi açtım bazen 100 fps alıyorum bazen 80 fps alıyorum yani 4070ti'a 30-35 bin lira vermeye gerek yokmuş bunu anladım.


    RDR2 Online'da bütün grafik ayarları sonda ve 2k çözünürlülükte maksimum 72 dereceyi gördüm, iyiki arctic liquid freezer ii 360 sıvı sogutucu almışım anca sogutuyor işlemciyi :D

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 11 Ekim 2023; 11:5:3 >




  • The witcher 3 ultra grafik + ultra ışın izlemede fsr performansta güzel görüntü veriyor en yüksek 80 dereceyi gördü işlemci sonra geri hemen anında derece düştü. Soğutucunun vidalarını gevşettik şuan daha iyi durumda galiba vidaları çok sıkmışız, vidaları sıktıktan sonra sabit 60 derecede durmaya başladı çok nadir artıyor yükseliyor. Vidaları gevşettigimden itibarer 70 dereceyi çok nadiren geçiyor. Msi afterburner rivaturner statistic den bakıyorum işlemcimin derecesine galiba yanlış gösteriyor ana kartın kendi yazılımı Armoury Crate 10 derece az gösteriyor dereceyi. Msi'ın yazılımı yanlış gösteriyormuş yani hiç bir zaman 90 dereceyi görmedi işlemci Asus anakartında yazılımı yanlış gösteriyor amd nin yazılımı dogru gösteriyor nasılmı anladım core temp 1.18.1'i ve open hardware monitör bu iki yazılımı kurdum ve amd adrenaline yazılımıyla eşleştiler bunlar dogru gösteriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 12 Ekim 2023; 12:14:5 >




  • İşlemci, the last of us oyununun gölgelendiricilerini oluşturuyorken ortalama 85 derece oluyor. İnternete "the last of us shader building r5 7600x temp" bunu yazdıgımda baya bir konu ve tartışma oldugunu gördüm sanırım çok çok normal bir sıcaklık degeri bu galiba heleki amd ryzen 5'in x model bir işlemcisi için. İşlemcisi intel olan bile bu durumdan dolayı dert yanmış sanırım benim için çok normal.

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 12 Ekim 2023; 17:28:5 >




  • Sıcaklıklar da anormal lik yok. Ha çok mu iyi hayır ama ideal dereceler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnternette "powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e100 -ATTRIB_HIDE" şöyle bir CMD kodu buldum bunu cmdye yapıştırdım enterladım ve güç yönetimine işlemci frekansını ayarlama seçenegi eklendi bende işlemcinin frekansını 5.1 olarak ayarladım işlemcinin derecesinin çok yükselmesini engellermi önceden 5.4 - 5.2 gibi hızlara çıkıyordu. Ayrıca the last of us daki gölgelendiricileri oluşturma kısmında bir çok kişi sorun yaşamış 95 dereceleri görenler olmuş intel kullananlar bile bu durumdan yakınmış. Normaldir degilmi. Ayrıca yukarıda yükledigim asus'un yazılım ekran görüntüsü yanlış , asus dogru işlemci derecesini göstermiyormuş bunu sonradan fark ettim yukarıda 84 derece diye gözüküyor ama aslında 78 derece felan galiba. Ryzen master ile teşhis ettim


    Sistemi 16 dakika boyunca %100 yük altına soktum maksimum 80 dereceyi gördü 5.4 işlemci frekansını 5.1 yaptım olay baya degişti , 5.0 ghz'de kullanmam sıcaklık açısından daha iyi olacaktır sanırım.

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.

    Yukarıda yaptıgım gibi güç seçeneklerinden işlemcinin frekansını 5.0'a ayarladım ve 20 dakikalık stres testinde maksimum 73 dereceyi gördü. Bence sıvı sogutma şimdi mükemmel bir sonuç vermiş oldu diye düşünüyorum tabi sizin yorumunuzuda merak ediyorum.


    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.

    DL2 ultra grafik + ultra ışın izlemede 50 dereceyi geçmedi. %100 yük altındayken en yüksek 73 dereceyi görmüştü. İşlemcimin dogru frekansını buldum :D.


    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.

    Cod mw2 gölgelendiricileri oluştururken en fazla 55 dereceyi gördü.

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 13 Ekim 2023; 5:56:5 >




  • Legit L kullanıcısına yanıt

    85 dereceden fazla da olmuyorsa sorun yok bence. O soğutucudan daha iyisini beklerdim sanırım o yüzden 75 dedim : )

  • canskru kullanıcısına yanıt

    Bekledigin performans bu dimi :D %100 yük altında bile 73 derece, işlemci hızını 5.0'a düşürdügüm için fps de gram kayıp yok 5.4-5.2 olması hiç önemli degil ozamanda çok ısınıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 14 Ekim 2023; 5:54:20 >
  • Legit L kullanıcısına yanıt

    çok düşük çözünürlük değilse işlemci frekansının bir miktar düşük olması sorun yaratmaz bence. hem daha serin çalışır. en son sınırlarına kadar zorlamamak uzun ömürlü olması açısından daha iyidir.

  • canskru kullanıcısına yanıt

    İşlemci hızını 5.0ghz'ye ayarlamadan önce Prim95 %100 yük altında bırakma testinde 85 dereceeyi görüyordu, şimdikte 73 felan Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz. .

  • Bilgisayarın başlatma dügmesine bastıgımda siyah ekranla karşılaşmaya başladım araştırdıgım kadarıyla amd ekran kartlarının bazılarında veya hepsinde kronik bir rahatsızlıkmış , 4070ti super ekran kartının çıkışıyla birlikte ben istiyorum ki 4070ti super satın alim ve onu kullanayim ama kafamda bir takım soru işaretleri var bu 4070Tİ Super şuan kullandıgım r5 7600x işlemciyi darbogaza sokarmı herhangi bir sıkıntı çıkarmı diye buraya yazmak istedim umarım görür ve cevap verirsiniz şimdikten teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 29 Ocak 2024; 15:2:54 >
  • Yapmaz.

  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

    Tamamdır abi sagol.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 29 Ocak 2024; 16:16:49 >
  • Legit L kullanıcısına yanıt

    Sende sağol.

  • Abiler son bir buçuk 2 aydır bilgisayara garip bir şeyler oldu bilgisayarın açma dümesine bastıgım zaman siyah ekranla karşılaşıyorum açılmıyor bende şunu denedim ekran kartını çıkarttım ana kartın pilinide çıkarttım bekledim sonra 10board ekran girişine display kablomu taktım ve çalıştırdım bilgisayar açıldı sonra kapattım tekrar açmayı denedim açılmadı 10boardlık girişi deneme yoluya görüntü bir var bir yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 6 Şubat 2024; 1:2:4 >
  • Bios update yaptım düzeldi galiba.

  • Asus Rog Strix 4070Tİ Super aldım içinden çıkan kablo 3 uçlu pcıe 5 dönüştürücü güç kaynagından çıkan ekran kartına giren kablo 2 uçlu taktım pcie 5 dönüştürücüye, pcie gen5 dönüştürücünün 3. girişi boş kaldı

    , dönüştürücüyüde ekran kartına taktım ama görüntü gelmedi , sonradan araştırdıgım kadarıyla anladım ki pcie 5 dönüştürücünün 3 ucunada güç kaynagından çıkan kabloyu takmak lazımmış 5-6 kere açıp kapattım açmayı denedim benim aklımdan geçen sorulardan biride şu ekran kartı zarar görmüş olabilirmi hiç bir yerde de yazmıyor ki kullanıcının pcie 5 e ihtiyacı vardır diye içinden dönüştürücü çıkıyor benim güç kaynagımdan çıkan kablo 2 tane toplam 16 pin dönüştürücüyü kullanacaksam ekran kartının ihtiyacı 24 pin oluyor ama bende 2 tane çıkış var 3 tane yok koskaca asus veya nvidia bunu neden düşünememişler aklım almıyor içinede bir tanede pcie gen5 kablosu koymak bu kadarmı zor yani , bugün pcie 5 kablosu almaya gidicem , takıntılı birisi olarak bilgili abilerimden yardımcı olmalarını elzemle rica ediyorum birinci sorum şu ekran kartı zarar görmüş olabilirmi bu aptalca denemelerimden dolayı lütfen en önce bu sorumu yanıtlarsanız sevinirim teşekkür ederim.



    Bu Asus Rog Strix 4070Tİ Super'in kutusundan çıkan pcie gen5 dönüştürücü

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.

    Sanırım benim ihtiyacım olan kablo bu pcie gen5

    Her oyunu ultra grafikte oynamamı saglicak sistem toplamama yardımcı olurmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legit -- 5 Mart 2024; 8:35:55 >




  • Hallettim , yeni güç kaynagı aldım , güç kaynagından 3 tane kablo çıkıyor dönüştürücüye taktım 3 çıkışıda dönüştürücüyüde ekran kartına taktım , Dying light 2 de dlss ile fps iki katına çıktı.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.