Şimdi Ara

Her tweeti son tweetinizmiş gibi okuyun: Twitter’da ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her tweeti son tweetinizmiş gibi okuyun: Twitter’da ne oluyor?
    Twitter, bir süre önce hesabı olmayan veya giriş yapmamış olan kişilerin platformdaki içeriği görüntülemesini engellemiş ve giriş yapmayı zorunlu tutmuştu. Çok geçmeden ise binlerce kişi Twitter’da “kullanım limiti aşıldı” sorunu yaşamaya başladı. Esasında bunun arkasındaki neden Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın bir gün içerisinde görüntülenebilecek tweet sınırı özelliğini kullanıma geçirmesi.



    “Kullanım limiti aşıldı”



    Twitter’da “kullanım limiti aşıldı” sorunu çözümü arıyorsanız boşuna araştırmaya devam edip vaktinizi harcamayın, çünkü bir çözüm yok. Musk’a göre bu sınırlamanın önemli bir sebebi var. Yapılan açıklamada tweet limiti, aşırı veri kazıma ve sistem manipülasyonu olaylarını engellemek için getirilen “geçici” bir sınırlama.





    Hatta Musk’a göre bu dolaylı olarak size iyi bile gelebilir: "Derin bir transtan uyanıyorsun, telefonundan, aileni ve arkadaşlarını görmek için uzaklaşıyorsun"



    Okuduğunuz son tweetmiş gibi



    Her tweeti son tweetinizmiş gibi okuyun: Twitter’da ne oluyor?
    Halihazırda Musk’a göre tweet okuma sınırı doğrulanmış hesaplar için günde 10.000, doğrulanmamış hesaplar için 1.000 ve yeni doğrulanmamış hesaplar için ise 500 adet gönderi  ile sınırlı. Buradaki hesaplama nasıl çalışıyor bilinmiyor; sadece tıklayıp okunan tweetler mi yoksa akışta gördüğümüz tüm tweetler bu sayıya dahil mi belli değil. Ancak, çok sayıda kullanıcıların limite ulaştığı düşünülürse görünen her tweet sayılıyor.





    Öte yandan çoğu kişinin ıskaladığı veya görmek istemediği karanlık bir taraf söz konusu: Açık internet kapanıyor mu? Örneğin, ChatGPT'nin gelişinin ikinci derecenden bir etkisi de açık internet üzerine olacak gibi görünüyor. ChatGPT ve OpenAI’ın yapay zeka çözümleri sayesinde dünyadaki herkes artık veri kazıyabilir. Veri kazımak için ise Twitter, Facebook veya Instagram gibi açık ve devasa platformlar kadar uygun bir mecra yok. Elbette sadece OpenAI değil, tüm yapay zeka çözümleri ile bunlar yapılabilir. Twitter'ın tweetleri görüntülemek için hesap açma zorunluluğunu ve ardından tweet görüntüleme sınırı getirmesi esasında bundan kaynaklanıyor. Bu sınırlama elbette kalıcı olmayacak ama yansıyan sorundan ziyade buna neden olan etmenleri de görmek gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.Twitter'da bir gün içerisinde görüntüleyeceğiniz tweet sayısı sınırlanıyor



    Twitter’ın eski sahibinden açıklama





    Twitter’ın eski sahibi ve CEO'su Jack Dorsey de yaşanılan olaydan sonra kendi hesabından bir açıklama yayınladı ve değişikliklere inandığını belirtti: “Twitter'ı yönetmek zordur. Bu stresi kimsenin yaşamasını istemem. Ekibin sahip oldukları kısıtlamalar altında ellerinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyorum. Kararları uzaktan eleştirmek kolay... ki ben de bundan suçluyum... ama amacın Twitter'ın geliştiğini görmek olduğunu biliyorum. Gelişecek de. Ve umarım bu yükü hafifletmek için bitcoin ve nostr gibi sansüre gerçekten dirençli açık protokoller üzerine inşa etmeyi düşünürler. Herkes için iyi ve açık interneti korumak için kritik.”



    Dorsey aynı zamanda Twitter hesabından internet dünyasında kullanılan bir terim olan ve birinin daha fazla dışarıda vakit geçirmesi gerektiği anlamına gelen "Çimene dokun (Touch grass)" söylemine işaret eden bir fotoğraf paylaştı. Dorsey’nin aynı zamanda Twitter alternatifi BlueSky platformunu kurduğunu ve platformun, Twitter’a getirilen sınırlamalardan sonra yoğun bir ilgiyle karşılaştığını da belirtelim.




    Kaynak:https://twitter.com/elonmusk/status/1675187969420828672







  • Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın. Paran var, pulun var, coinlerin var, her şeyin var, binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana Twitter'la oynamak? Yakışır mı bunca anonime siteyi kapamak, kayıt olanlara limit koymak? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin elinde lavaboyla ofise giren, çalışanlarına tekmeyi koyan. Anlamıyor musun beyim, bu kullanıcılar Twitter'ı seviyor.

    (Münir Özkul'a en derin saygılarımla)
  • Tek umudumuz Mark

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her tweeti son tweetinizmiş gibi okuyun: Twitter’da ne oluyor?
  • %100 vergi getirdikten sonra bunu %75'e çekip milleti düşünüyoruz, millet için yaptık diyen devlet adamları gibi. 600'ten 1000'e çektiler limiti. Komedi.

  • Sosyal ağlar ve sahiplerini iyi işler ve iyi insanlar olarak görmüyorum, öyle olsalardı internet bugün böyle saçma bı hâl almazdı,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın. Paran var, pulun var, coinlerin var, her şeyin var, binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana Twitter'la oynamak? Yakışır mı bunca anonime siteyi kapamak, kayıt olanlara limit koymak? Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin elinde lavaboyla ofise giren, çalışanlarına tekmeyi koyan. Anlamıyor musun beyim, bu kullanıcılar Twitter'ı seviyor.

    (Münir Özkul'a en derin saygılarımla)

  • Boş bir ortam zaten. 3 tane akıllı var onlar da yavaştan kafayı sıyırır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alternatiflere yöneliriz bluesky var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 2 Temmuz 2023; 23:9:57 >
  • Bu adam 4-5 aya kalmaz platformun komple fişini çeker, demedi demeyin! Şu an durum onu gösteriyor.

  • Her gününüzü son gününüzmüş gibi yaşayın


    diye okudum ben mesajı

  • Bu adam elindeki gücü, mevcut sisteme karşı gelmek için "kendi silahıyla" vurma taktiğini mi kullanıyor acaba merak etmeye başladım.

  • Valla twitter baya sağlam temeller ile yapılmış esaslı bir siteymiş. Zira itinayla her gün içine etmek için bu kadar çaba harcandığı halde bu güne kadar ayakta kalabilmesi bunun bir kantı adeta.

  • Boş işler.

  • Seçimlerden sonra twitterın ne kadar boş bir mecra olduğunu anladım. Artık daha az kullanıyorum. Kapansa da hiç kullanmasak. Twitter eski twitter değil. Çoğu gündemin içi boş. Neden trend olduğu belli değil. Adnancılar, eskortlar, troller basmış, ayrıca hiç takip etmediğim saçma sapan tiplerin tweetleri önüme düşüyor. Mantıklı tweet okumak samanlıkta iğne aramaktan farksız.

  • Arkadaş, "veri kazımak" nedir.



    Her şeye değişik isim koymayın, konudan kopuyoruz sonra...

  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Data scraping teknik terim. Ama dersen ki kabile dilleri gibi 300-500 kelimeyle konuşalım o zaman ayrı.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    hocam kabile dillerine ne gerek var...

    Ama bu tür haberleri okumak veya anlamak için biz okurlar fazla vakit harcayamayız.


    Makaleler mümkün olduğunca anlaşılır olmalı. Aksi halde, okurlar uzak kalır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji sitesindeyiz nihayetinde. Bu teknik terimleri kullanmazlarsa okurlar konulara uzak kalır. Her şeyi anlayacağız bileceğiz takip edeceğiz diye bir kaide yok. Kulak dolgunluğu olsun yeter.

    Sadece şöyle bir eleştiri getirilebilir: Her haberin sonunda bir mini sözlükle okurlar aydınlatılabilir. İlgilenmek istemeyebiliriz ama bakınca zaten bu teknikleri, terimleri Batı buluyor, bari öğrenelim geri kalmayalım.

  • twitter ı bıraktım.

  • Platformun iyice içine etti mahvetti. Kapansa keşke.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.