Şimdi Ara

Her yaşanan cinayet sonrası şeriat propagandası yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkede son yıllarda adaletin tecelli etmemesinden kaynaklanan cinayet yaşanıyor. Her cinayet sonrası katil zanlısına küfür ettiğimizle kalıyoruz çünkü yetkililer adaleti tesis edemiyor. Normal vatandaş olarakta bizim elimizden bir şey gelmiyor. Son zamanlarda farkettimde ardı arkası kesilmeyen toplumda şok etkisi yaşatan bir dizi cinayet sonrası sosyal medyada mevcut sistemin işlemediğini şeriat gelse bunların yaşanmayacağını bu katillerin asılacağını söyleyen bir grup türedi. Bu tip gazlamalara gelmeyelim arkadaşlar. Şeriat gelse ilk asılacak grup muhaliflerdir inanın bana katiller yaşamaya devam edecektir. Ayrıca katillerin türemesinin sebebi yetkililerin işini iyi yapmamasından kaynaklanan güvenlik boşluğudur. Adam biliyor 3-5 sene sonra salıverileceğini ya da izin gününde rahatça firar edebileceğini. Bu tip cinayetler Avrupa ve ABD'de daha az, onlarda şeriat mı var? Aksine, yüzüne kezzap atılıp hayatı kararan tüm kadınlar şeriatın hüküm sürdüğü ülkelerde... Yaşanan şu zor günlerde şeriat propagandasına geçit vermeyelim arkadaşlar. Hayırlı forumlar.







  • Yarım akıllarıyla şark kurnazlığı yaptıklarını sanan beyinsizlerden ne beklersin ki? :) Kaldı ki idam için şeriat şart değil. Türkiye'de zaten idam vardı yakın tarihe kadar. Ben kaldırmadım, kaldırana söyleyin onu. Lakin yargısı bu kadar boktan olan bir ülkede idamın olması felaket olurdu. Düşünsenize Ergenekon-Balyoz dönemlerini. Aslan gibi subayların hepsi bugün toprak altında olurdu. Eğitim ve kanunların doğru uygulanması, bu ülkenin düzene girmesi için yeterlidir. Fakat o da ne? Yıllardır ortada ne eğitim bıraktılar ne de yargı. Hepsi yalama oldu gitti.
  • Yarım akıllarıyla şark kurnazlığı yaptıklarını sanan beyinsizlerden ne beklersin ki? :) Kaldı ki idam için şeriat şart değil. Türkiye'de zaten idam vardı yakın tarihe kadar. Ben kaldırmadım, kaldırana söyleyin onu. Lakin yargısı bu kadar boktan olan bir ülkede idamın olması felaket olurdu. Düşünsenize Ergenekon-Balyoz dönemlerini. Aslan gibi subayların hepsi bugün toprak altında olurdu. Eğitim ve kanunların doğru uygulanması, bu ülkenin düzene girmesi için yeterlidir. Fakat o da ne? Yıllardır ortada ne eğitim bıraktılar ne de yargı. Hepsi yalama oldu gitti.
  • Ben seriat destekcilerinden bir tanesiyim. Evet, Turkiye'ye seriat gelmelidir.

    Kadinlar disari yanliz cikmamali, edep yerleri kapali olmali, ve okula gonderilmemeli, calistirilmamalidir.

    Goz onunde olmayacaklari icin bu kadar da cinayet olmaz. Kadina siddet ve tecavuz gibi olaylar da idam cezasina cevrilirse, olaylarin onune gecilecegini dusunuyorum.

    Neden?

    Bu millet bunu hakediyor cunku.

    2020 yilinda hala bir toplum seriattan bahsediyor, anaokulundaki cocuga takke verip, annesinin calismasinin neden kotu bir sey oldugunu anlatiyorsa, bu millete seriat mustehaktir.

    1923'den beri bir adim, geriye gittikce gitmisiz, 2020 Turkiye'si gerek akil olarak, gerek sosyal olarak, gerek kisi basina dusen ekonomik imkan ve sosyal statu olarak 1930'larin turkiyesinden geriye dusmus.

    Insanlar ac olduklari icin, umutsuz olduklari icin siyanurle inthiar eder olmus.

    Bunlarin icinde, bu ulkenin vekilleri cakarli araba derdindeyse, cibuti'ye imamhatip acmak derdindeyse, bu ulkeye seriat gelmelidir.

    Kadina siddet uygulayanin kellesi ucurulmali, soyup soyanin eli kesilmelidir.

    Belki o zaman 1923'un ilerisine gideriz.




  • Yakın zamandaki en saf/orjinal şeriat ışiddeydi. Ben pek gitmek isteyen görmedim. Bizim şeriatçiler genelde almanya isveçe falan gidip oraya şeriati getirmeye çalışıyorlar(!) 😂

    Şeriatin kısas, el kesme, taşlama, sopa falan gibi net (her zaman net değil), kalanı da muallak olan kuralları var. Fakat laiklikte kuralların hepsini ortak akılla belirleyebilirsin.

    İstersen daha yumuşak, istersen daha sert kural koyabilirsin. İslamiyette kural varsa değiştiremezsin.

    Misal, şeriatte kadını döven kocasına ceza veremezsin, köle ve cariyeyi kullanıp satabilirsin çünkü ayette açık biçimde yazıyor.

    Ama laik hukuk sisteminde istersen cereni öldüren şerefsize işkenceyle idam bile verebilirsin (insan haklarında işkence yok, örnek olarak verdim. Ama her rengi boyadık, bi fıstık yeşili mi kaldı dersen...)

    Bizim şu andaki asıl sıkıntımız, bizi yönetenlerin suçlulara ceza vermek istememesi. Habire af çıkıyor, dahası da sırada bekliyor. Öyleyse konu çok net: yöneticiler suçluların yeterli ceza almasını istemiyorlar. Nedenini de siz anlayın artık.




  • Şeriata gerek yok, TEKSAS YASALARI lazım. Adalet sistemini, adaleti bilenlerin düzenlemesi lazım sevgi pıtırcığı hümanistlerin değil.

    Bizim ve AB'nin adalet sistemi VASAT. ABD'deki Demokrat eyaletler de iyi sayılmaz ama Cumhuriyetçi eyaletlerinin (özellikle Teksas) sistemi ŞAHANE!


    Ne varsa Cumhuriyetçilerde var. Teksas'ta evinize hırsız mı girdi? Pompalıyı alıp odanızdan çıkarsınız HEADSHOT'I koyarsınız.

    Sonra şerifi ararsınız, size birkaç şey imzalatır cesedi alıp gider. Sistem, hırsızın değil mağdurun yanındadır çünkü Teksas'ta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 8 Aralık 2019; 2:34:5 >
  • Hala verilen ceza ne kadar büyük olursa bu olaylar o kadar azalır diye düşünen bir halk var bunu gördükçe üzülüyorum.Okadar kurum var,dernek var,bakanlık var ana sorunu görmezden geliyor EĞİTİM...Yahu sen birini öldürmeye kafaya koymuş adama 20 yıl versen ne 30 yıl versen ne ?Ortaokullarda ve liselerde vatandaşlık ,demokrasi gibi dersler verirlerdi öğretmen de öğrencide bir yere takmazdı.Okunur geçinirdi. Liseye geçiş sınavında sor Üniversiteye geçiş sınavlarında sor ezber bilgiler şeklinde değil yoruma anlamaya dayalık sor ,dönem sonu ortalamasında etkisini arttır.Bu ülkede her gün şiddet gördüğü için boşanan kadını beni aldatıyor diye vuranlar var,boşandıktan sonra karısı başka adamla evlendiği için adı her yerde gavata çıkıp cinnet getirip karısını öldürenler var bunlar zaten alacağı cezayı gözü görmüyor.İnsanlara boşanmanın saygı duyulacak bir şey olduğunu öğret,haklarını aramayı öğret,sesini duyurmayı öğret...Biz hala 20 yıl az 30 yıl olsun ,şeriat gelsin bunu tartışıyoruz .Saçma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 8 Aralık 2019; 3:16:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.