Şimdi Ara

heyecandan el titremesi, ağız kuruluğu hakkında!!.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yanlış bir izlenim bıraktırmasa iyiydi  

  • Parkinson olabilir nadiren genclerde oluyor dopamin eksikliğinden
    Parkyn veriyorlar
    Antipsikotiklerin yan etkisi de olabilir çünkü dopamin antagonisti antipsikotikler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam muhtemelen klinik bir vakasiniz. Uzun yıllardır ilaç tedavisi gördüğünüz için çok üzüldüm. Muhtemelen tam bir teşhis koyamadilar. Şayet parkinson gibi bir hastalık olmadığına eminsek bence monotonlasan hayatınıza ani heyecan ve büyük değişiklikler katıp şok durumuna geçmeniz bir ihtimal bunyede farkındalık yaratabilir. Misal yükseklik korkunuz varsa üstüne gidilebilir. Yamaç paraşütü gibi. Ya da cinsellik yoksa hayatınızda deneyimleyin vs. Umarım normale donersiniz.

    Edit. Hekim değilim sadece kişisel yorumum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 27 Mart 2023; 23:21:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt

    dopamin eksikliği benimde aklımda aslında. sanırım bir iş veya sosyal faaliyetten zevk alabilmemiz için ihtiyaç olan bir değer. araştırdığım kadarıyla böyle. yanlışım varsa düzeltin. bıkkınlık ve isteksizlik te sorunlarımın başında geliyor. ama takıntılara öncelik verdiğim için önce onlardan kurtulmaya çalışıyorum :)

  • Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt

    merhaba, çok teşekkür ediyorum. bu genetik bir rahatsızlık. babamdan bana kaldı. o da gençken aynı dertten mustaripmiş. ama iş bulup evlendikten sonra hepsi düzelmiş. evet, epey uzun süren bir ilaç tedavi sürecim var. 2008de başladım. ve aralıksız kullanıyorum. hele bir ara vereyim, hemen tekrarlıyor takıntılar. hayatımda aksiyon yok denecek kadar az. değişiklik çok iyi geliyor elbette. ama sanırım biraz asosyallikte var bende. her halükarda bugünlerimize de şükür. en azından bir tedavisi var bu rahatsızlığın. yaşım 34. ben daha iyi olacağıma inanıyorum. benim için dua edin.

  • Yani bi de kesin cozumden soz etmek gerek.

    ilaclar sadece teskin eder.

    ilacin cozme ihtimali yok.

    sadece sorunlari torpuleyebilir.

    ama gercek cozum meditasyon ile olabilir.


    ben Sahaja Yoga meditasyon ile gunluk 3 paket sigara bagimliligimdan kurtuldum.

    hem de hic cabalamadan.

    reklam gibi falan da dusunulmesin,

    bu teknik tum dunyada ucretsiz ogretilir.

    Sadece eger memnun kalirsaniz bagis yapabilirsiniz.

    Turkiyede bircok ilde merkezleri mevcuttur.

    denemenizi tavsiye ederim.


    Sahaja Yoga;

    Sempatik, Para-Sempatik ve Merkezi Sinir Sistem`lerini onararak calisir.

    Bu yuzden neredeyse her alanda mucizevi dokunuslar gosterebilir.


    @myron88




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega.108 -- 29 Mart 2023; 9:6:19 >
  • Bir evcil hayvan, özellikle köpek sahiplenmeyi öneriyorum. Hem duygusal olarak çok daha iyi hissettirir, hem de gezdirmesi falan derken sosyallestirir, hayvan sevgisi tatmış insanlarla çok güzel etkileşim oluyor. Hanımların özellikle hoşuna gidiyor olması da cabası ;) cins falan değil de cins olmayan, sahipsiz bir yavru olursa hele vereceği mutluluğun tarifi yok :) biraz tecrübe kazanilinca yetişkin köpek de sahiplenilir.

    Ekleme: özgüven açısından da ayrıca faydalı, sonuçta senin sözüne bakıyor, bi de kimse sana posta koyamiyor ;) sokak kopeklerinden de korkmamak cabası.

    Ekleme2: el titremesi için tabii nörolojiye basvurulabilinir. Ağız kuruluğu için başta şeker, diğer tıbbi sebepler arastirilabilinir, ilaç yan etkisi de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 29 Mart 2023; 11:11:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    ahh ahh.. :) hayvanları o kadar çok seviyorum ki. ailemle beraber yaşadığım için hijyen açısından pek sıcak bakmıyorlar bu işe. kendi evim olsa hem kedimin hem de köpeğimin olmasını çok isterdim. zaten doktorumda sizin söylediğinizi söyledi bana geçen gün. bir evcil hayvan sahiplen dedi. çok iyi geliyormuş sahiden. sosyal açıdan da çok faydalı olur, eminim. yorumunuzu anneme babama gösterip bir umut belki müsaade ederler :) değerli cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

  • Omega.108 kullanıcısına yanıt

    bu meditasyon yöntemini ilk kez sizden duyuyorum. daha bilmediğimiz neler var kim bilir :) sigara ile benimde başım dertte. vakit varken iyi olmak için mücadele etmek lazım. çok teşekkür ediyorum. hemen araştıracağım.

  • myron88 kullanıcısına yanıt
    rica ederim, umarım her şey gönlünüzce olur ama bu iş biraz emrivaki işi. biz de vakti zamanında karşı çıktık, kardeşim alıp getirince mecburen alıştık. biz toplumca kültürel olarak cahiliz bu konuda, batıda yerleşmiş, oturmuş ama. elbette dikkat edilmesi gereken konular var, başta düzenli kullanılacak ilaçlar vs. ama evde ufak önlemlerle halledilir bu iş, mesele sizin sağlığınız, istiyorsanız gerçekten kimsenin ne dediğini umursamayın. sonuçta tüm eksiklerimizin, yanlışlarımızın asıl sebebi ebeveynlerimiz, bize ne yapacağımızı söyleme hakları yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myron88

    dopamin eksikliği benimde aklımda aslında. sanırım bir iş veya sosyal faaliyetten zevk alabilmemiz için ihtiyaç olan bir değer. araştırdığım kadarıyla böyle. yanlışım varsa düzeltin. bıkkınlık ve isteksizlik te sorunlarımın başında geliyor. ama takıntılara öncelik verdiğim için önce onlardan kurtulmaya çalışıyorum :)

    Ben kullanıyorum. Nöroloji yazmıştı. Huzursuz bacak sendromu için.
    Parkinson için tam atıyorlar sanırım.
    Ama antipsikotikler ile kullanılmaz yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuKurgusu -- 7 Nisan 2023; 4:24:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhabalar psikiyatriste gidiyormuşsunuz, doktordan başka birinin ilaç tavsiyesi vermesi zaten doğru olmaz. bitkisel olarak passiflora önerilir hep böyle durumlarda tabii ama ne kadar etki eder bilemiyorum. Bu durumun kaynaklarını araştırmak için psikodinamik psikoterapiye başlamanızı öneririm. sadece bu konuyu ele almayacaksınızdır süreçte ama semptomlarınıza da iyi gelmesi beklenir neticede. bazen konuşulamayanlar, bilinçdışındakiler böyle bedende gösteriyor kendini işte. çok geçmiş olsun, dilerim farkındalığınızı artırarak kendinize iyi gelebilirsiniz

  • İlaçla bir anda geçmeyebilir ama cesaret toplayıp rahat olursanız kendiliğinden geçer

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lunarssm L kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ediyorum. yıllardır süren bir rahatsızlık. Allah başka dert vermesin. bunlar aslında ufak tefek şeyler. ama toplum içinde çok rahatsız ediyor beni. karşı tarafa zayıfmışım gibi gösteriyor beni. dediklerinizi araştıracağım. çok teşekkür ediyorum.

  • haklısınız. iş insanın kendisinde bitiyor. ilaçlar sadece yardımcı.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.