Şimdi Ara

Hi-End Ev Sinema Sistemi Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    şimdiye kadar yapılan yorumlardan benim çıkarırımım şudur
    pioneer lx90 susano(@teknika) ile birlikte jbl project array(@hometheatre) ve bunlara uygun bir bluray player o da pioneer olursa hoş olur...
    tabi bu kadar para verilecekse dinlemek esastır biraz daha bekleyip bu takımı herhangi bir mağazada dinlemenizi öneririm kolay gelsin...
  • Dediğiniz doğru, ancak bir ön eleme olmadan dinleyeceğimiz bir müzik bizi çok yanıltır gibi geliyor. Dünyanın en iyi markasını, isterse 1.000.000$'lık amfisi şusu busu olsun, yanlış bir ayarda dinlediğiniz zaman muhtelemen almayacaksınız hatta irite olacaksınız. Maalesef benim ses işine pek yatkınlığım olmadığından, yarın bana bir müzik açtıkları zaman tam olarak "aha bu!" diyemeyeceğim. Özellikle böyle kompleks amfilerde 40 çeşit ayar olduğundan da (yok classicdi yok studioydu yok bilmemneydi yok staddı) tam almam gereken markayı yanlış ayarla dinleyip cayma şansımız var. Veya tam tersi almamam gereken markayı dinleyip amma güzelmiş deyip yarın kafaları duvarlara vurma ihtimalimizde yüksek.

    Ondan en azından 3-5 seçenek arasında kalıp sonra dinlersek daha mantıklı olacak gibi. Şuan seçeneklerim harman kardon 645/745, pioneer lx70/lx90 ve jbl gibi gözüküyor.

    Yanlız ben hala mesela bir harman kardonun pioneera nazaran nerede üstünlük gösterdiğini veya nerede madara olduğunu çözemedim. Belki biz bilgisayarcı olduğumuzdan daha spesifik verilerle ürün almaya alışmışız (yok 3dmarktı yok superpiydi tarzı) ama maalesef bu ses işi anlaşılan biraz şansa ve kulağa kalacak gibi duruyor. Bu yüzden harman kardona sıcak bakıyorum çünkü arabada bu marka takılı sesi meside hiç fena değil :)




  • Sayın @ybah

    Bence siz önce ses rengini belirlemek adına marka bazında bir ön eleme yapıp ardından kalan markalar içinde model bazına inerek seçim yapın. Üstelik seçeceğiniz üst sınıf anfiler içinde vereceğiniz parayıda teknik özellik ve bileşenlerine bakarak vermenizi öneririm.

    Heleki imkanınız varsa TR de olmayan bir çok modelide yurt dışından temin edebilirsiniz. Hem fiyat bakımından uygun olur hemde alternatif yükselir.

    Ama önce ses rengi açısından markalar bazında bir ön eleme şart bence. Eğer heleki bütçeniz el veriyorsa tüketici elektroniği üreten markalardan uzaklaşıp sadece hi-fi, hi-end ürünleri üreten işinin ehli markaların ürünlerini tercih ediniz.
  • gerçekten söylediğinizde haklısınız @ybah ses işi %90 diyebilirim rahatlıkla kişisel beğeniye dayanan bir şeydir. harman/kordon a gelince de gerçekten hk doğru tercih olacaktır malum ses konusunda üst düzey ve kendini kanıtlamış bir marka @oronra nın dediği tüketici elektroniği değil de ses üzerine firmalara yönelmeniz de sizi pioneer dan uzaklaştırıp hk a yaklaştıracaktır he şimdi diyeceksiniz ki 2 mesaj önce pioneer diyordun şimdi hk mu diyorsun? hayır kesinlikle öyle değil bu ayırımı sizin adınıza ben yapamam zaten adı geçen bütün modeller sınıfında üst düzey teknoloji olarak eksikleri yok ihtiyacı karşılayacağı zaten aşikar kalan kıstaslar ise sizin beğeniniz ve uyum bunu da hepsini canlı tecrübe etmiş arkadaşlardan fikir alarak siz karar vereceksiniz... gerçekten zor bir durum işiniz hiç kolay değil ama ben yine de kolay gelsin demeyi ihmal etmiyim




  • Herşey kapital ve dinleti yapabilecek ürün, ortam bulmakla alakalı

    Gerisi kolay kanımca.
  • amfide lx70.. hoparlörler içinse KEF ürünlerini öneririm.. kimse önermemiş ama test imkanınz olursa mutlaka KEF ürünlerine de bir bakın.. harman kardondan daha iyilerdir bana göre...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.