Şimdi Ara

Hi-fi de upgrade tecrübesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepsi 2002 model Sony Avr - Magnat motion 144 3 yollu kule sistemimi analog tadını almak, daha fazla detay,sahne ve derinlik adına yükseltmek istedim.

    Amfiyi Rega Elicit-r alınca, detaylı çözünürlüğü yüksek hi-end sayılabilecek bir amfiyi elimdeki 2002 model kule Magnatlar ile -ki zamanında amfime göre dinleyip beğenerek almıştım- uyuşmayacağını hoparlörün bu çözünürlüğü aşamayacağını düşünmüştüm. En baştan beri yeni hoparlör arayışına girmiştim.

    Amfiyi ilk takınca da evet dağınık baslar hemen toplandı dinamik hale geldi, detay arttı ama tatsız tutsuz gibiydi. Sonrasında adam akıllı bir hi-fi sehpası aldım. (elektra audio mağazasındaki sehpa ciddi başarılı tavsiye ederim) Magnat'ların altına spike taktım. Yeni Pikabın ve Yeni Cd çaların yeni olan Rca kabloları (red river) pişmeye başladı. Beklemediğim şekilde sistem gittikçe lezzetlendi ve bugün black rodium hoparlör kablolarınıda bağlayınca tam istediğim şekilde derinlik, sahne ve enstrüman tınılarının tonları daha da muazzam hale geldi. Şu an cidden şahane çalıyor..

    Siz siz olun evinizde sahip olduğunuz sesini beğendiğiniz kulağınızın alıştığı hoparlörleri değiştirmeden önce amfinizden eminseniz, kaynak cihazları yenileyerek işe başlayın. Bağlantı kablolarına, ses kablolarına yatırım yapın. Zaten yeniyi almak istediğinizde bu ara bileşenlerinde bütçeniz kadar iyisini almak zorunda kalacaksınız. Avr'den müzik dinliyorsanız -ki Avr'lerden de iyi stereo çalanları var- önce stereo güzel bir amfi alın vs..

    Şimdi sadece bookselflerimi gayet keyfi proac d2 veya tannoy ile değiştirmek istiyorum tabi gönlüm harbeth, atc gibi gerçek bir monitörde fakat bütçemi aşıyor..


     Hi-fi de upgrade tecrübesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavuryas -- 18 Ocak 2016; 15:34:11 >







  • Hayirli olsun.gule gule kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun ... Ancak hoparlörünüz sistemi oldukça aşağıya çekiyor gibi sizin de uğraştığınızı biliyorum ...bu arada 4 yollu demişsiniz ama sanırım magnat 3 yollu sanırım 4 sürücüsü olduğu için böyle yazmışsınız.q

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi sırayla gidiyorum HI-DEF-MAN...Ses kablolarını Black Rodium Tango ile değiştirince marifet hoparlörlerde mi kablolarda mı bilemedim:)
    Sesi artık hoparlörden değil iki hoparlörün tam ortasına yerleşik sahneden dinliyorum. İleride geride, yukarıda aşağıda çalan enstrümanlar, tınılar, boyut...bunların hepsini Rega Elicit-r ve Tango yaptı. Magnatlar ne verirsem alıyor valla hayır demedi:) Bu arada Elicit-r'ın volume kontrolu %20-25 kuvvetlendi. Plakta yarıyı geçirirdim şimdi geçiremiyorum. Amfi meğer kendi dengi bir kablo istiyormuş.

    Dediğiniz gibi hi-end dengi bir hoparlörde deneyeceğim elbet. Almak istiyorum. Monitörlere vuruldum:) Fakat şu an bile çok mutluyum.
    Ve yarın bir kablo daha deneyeceğim; Dh Labs Power Plus enerji gelecek. Birde onu takalım bakalım neler olacak:)

    Hi-Fi cilere sesleniyorum ses ve rca kablolarınızı değiştirin. Yeni sistem almış gibi keyfini sürün:)
  • Dh Labs power plus enerji kablosunu Cd playera taktım ve sonuç: Midler gövdelendi lezzeti arttı, Basslar her frekansta dogru bir sekilde arttı ve bir huzur geldi..
    Sistem neredeyse 1 sınıf atladı desem yeridir. Bir elektrik kablosu bunları yaptı arkadaşlar!
    hi-fi de elektrik mevzusu cidden onemliymis..tavsiye ediyorum kesinlikle..
    üründen almak isterseniz özelden mesaj atın detaylari paylasayim..
     Hi-fi de upgrade tecrübesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pavuryas P kullanıcısına yanıt
    Şebeke kablosunun özelliği nedir sayın arkadaşım .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    http://www.timpani.com.tr/pages/dhlabs/power_plus.htm

    teknik özellikleri ilgili web sayfalarında var sanırım..
  • Anladım çok güzelmiş ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.