Şimdi Ara

HI - FI ile ilgili temel bilgiler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
476
Cevap
39
Favori
268.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yalnız bende şunu ilave etmek istiyorum,cerwin vega lar herkesin beğenisine göre değildir.Eğer dinleyip beğenmişliğiniz varsa ve o tarzı seviyorsanız mesele yok.cerwin vegalar genellikle club tarzı hoparlörlerdir,desibelleri oldukça yüksek ve sesleri serttir.Bu 715 modeli devasa bir şey tip olarak 102 desibel gibi müthiş bir değere sahip.Evde 102 desibelde ne kadar süre sabredip dinlenir orası biraz meçhul.Eğer çok şiddetli seslere alışık değilseniz 15 dakikadan sonra sizi rahatsız edeceği kesin.Baslarının gücüne bir çok speakerın yetişmesi mümkün değil ama desibelide çok yüksek olduğu için ses çok ön planda çıkar ve 2-3 kat alt ve üst komşularınızla ortaklaşa dinleyebilirsiniz aynı anda :) Bu sizin için sorun olmazsa mesele yok ve dinleyipte karar vermişseniz tercih sizindir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sivil

    Yalnız bende şunu ilave etmek istiyorum,cerwin vega lar herkesin beğenisine göre değildir.Eğer dinleyip beğenmişliğiniz varsa ve o tarzı seviyorsanız mesele yok.cerwin vegalar genellikle club tarzı hoparlörlerdir,desibelleri oldukça yüksek ve sesleri serttir.Bu 715 modeli devasa bir şey tip olarak 102 desibel gibi müthiş bir değere sahip.Evde 102 desibelde ne kadar süre sabredip dinlenir orası biraz meçhul.Eğer çok şiddetli seslere alışık değilseniz 15 dakikadan sonra sizi rahatsız edeceği kesin.Baslarının gücüne bir çok speakerın yetişmesi mümkün değil ama desibelide çok yüksek olduğu için ses çok ön planda çıkar ve 2-3 kat alt ve üst komşularınızla ortaklaşa dinleyebilirsiniz aynı anda :) Bu sizin için sorun olmazsa mesele yok ve dinleyipte karar vermişseniz tercih sizindir.

    elbette.
    Ben de dinlenildiği varsayıyorum.
    Teknik olarak ta adı geçen amfiler ve uyum olması itibari ile 102db. bu hop. amfi ile rahat rahat sürüleceğini söylüyorum. ev ortamında da kullananlar tanıdım.zati cerwin-wega ın bir kitlesi vardır bütyük amerikan ürünlerinden biridir.amerikalılar hep büyük yapar. japonlarda tam tersi. ve technics sa-ax6 ile kullanıldığında da yumuşacık ama bastan feragat edilmeyen bir ses alınabilceğini garanti söylüyorum.iddialı oldu ama idare edin.
    saygılar sevgiler.




  • Arkadaşlar Kenwood LST 9300 500Watt speaker KC992 ampli,KM992pre ampli(pre amli ne demek onu da bilmiyorum) hakkında bilgisi olan var mı. Bugün dinleme fırsatım oldu. Hoparlörler büyüleyici.Hem ses hem görünüm itibariyle.
  • Bi-wiriring'i amplinin bi-wire cıkısı oldugu icin sormustum. Amplilerin hepsi 8 ohm. Kenwoodlar da Technics amplimde en ufak problem yasatmıyorlar. Sadece bass suruculeri samanla eskidigi icin, cok yuksek seslerde Deli basslarda problem yasatıyor hoparlore 100W'lık giris yapınca. Ayrıca Cerwin-Vegaları tam dediginiz amac icin kullanacagım. Bunun dısında diger muzikler icin Kenwood beni tatmin ediyor. Ben Cerwin-Vegaları Kodaları atmak, bass seslerini de temiz duymak, ve bass sesinin odada esit olarak dagılmasını saglamak (ve tabi kodaları arabalara koyarak arabalarda da guzel muzik dinlemek) amaclı alacagım. Sanırım isimi gorecekler... Bu aletleri Turkiye'de nerde bulabilirim? Bir fikrim olsun en azından, belki fiyatı cazip gelirse burdan da alabilirim. Ankara'dayım ama bazen istanbul'a da gidiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Bu aletleri Turkiye'de nerde bulabilirim? Bir fikrim olsun en azından, belki fiyatı cazip gelirse burdan da alabilirim. Ankara'dayım ama bazen istanbul'a da gidiyorum.

    cerwin vega

    http://www.infomuzik.com/eseries.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Bi-wiriring'i amplinin bi-wire cıkısı oldugu icin sormustum. Amplilerin hepsi 8 ohm. Kenwoodlar da Technics amplimde en ufak problem yasatmıyorlar. Sadece bass suruculeri samanla eskidigi icin, cok yuksek seslerde Deli basslarda problem yasatıyor hoparlore 100W'lık giris yapınca. Ayrıca Cerwin-Vegaları tam dediginiz amac icin kullanacagım. Bunun dısında diger muzikler icin Kenwood beni tatmin ediyor. Ben Cerwin-Vegaları Kodaları atmak, bass seslerini de temiz duymak, ve bass sesinin odada esit olarak dagılmasını saglamak (ve tabi kodaları arabalara koyarak arabalarda da guzel muzik dinlemek) amaclı alacagım. Sanırım isimi gorecekler... Bu aletleri Turkiye'de nerde bulabilirim? Bir fikrim olsun en azından, belki fiyatı cazip gelirse burdan da alabilirim. Ankara'dayım ama bazen istanbul'a da gidiyorum.

    Dostum sen piyasa ya bir bak. cerwin-wega lar pek ucuz sayılmaz. e-715 bir dinle koda ya net, tavizsiz bir şekilde bu da ne dersin.
    Technics sa-ax6 min. 6ohm biliyorum.




  • Cerwin Vegalar iyidir, güzeldir hoştur.Club-Pop için ideale yakındır.Ama beslemesi zor olur.Orta yada üst seviye anfi ister.Tam performansı hiç bir giriş modeli ile alamazsınız.(Yamaha rx-457, onkyo 502 ve türevleri)




    Sayın sivil, JBL E-80 leri nereden ve ne kadara aldınız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Cerwin Vegalar iyidir, güzeldir hoştur.Club-Pop için ideale yakındır.Ama beslemesi zor olur.Orta yada üst seviye anfi ister.Tam performansı hiç bir giriş modeli ile alamazsınız.(Yamaha rx-457, onkyo 502 ve türevleri)




    Sayın sivil, JBL E-80 leri nereden ve ne kadara aldınız?


    Birde CERVİN-VEGA'ların mid kalitesi iyi değil bildiğim kadarıyla,basları çok kuvvetli ama,okuduğum bir incelemede,bas performansı testteki tüm kolonlardan iyiydi ama mid kalitesinden iyi bahsetmemişlerdi
    Hoşçakalın,saygılar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!


    Sayın sivil, JBL E-80 leri nereden ve ne kadara aldınız?


    Sirkeci doğubanktan aldım.950 YTL Meksika malı.Çin mallarını biraz daha ucuza veriyorlardı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Cerwin Vegalar iyidir, güzeldir hoştur.Club-Pop için ideale yakındır.Ama beslemesi zor olur.Orta yada üst seviye anfi ister.Tam performansı hiç bir giriş modeli ile alamazsınız.(Yamaha rx-457, onkyo 502 ve türevleri)



    102db hoparlör ve empdans sorunu olmayan technics sa-ax7 rahat rahat sürer. yani bir 86db. hoparlör olsa mümkümdür performans kaybı ki 85db de de technics yine çalıştırır.

    Bu arada midleri için görüş okudum yapılan değerlendirmelerin kıstası başka olabilir, üst değerlendirmeye tabi tutulmuş olabilir. bunu bilemezsek hakkında varacağımız kanaatin çok iyi olacağını bilemeyiz. e-715 bana kalsa jln northridge sersinden daha kaliteli öttürebilir.misal.

    chef1119 dostum triangle kaliteli bir fransız markası. özelliklerini verdiğin hoparlörü bilmiyorum. baktığım kadarıyla bookself tipinde bir şey. herhalde. bu konuda diyeceğim piyasa araştırması yapmalısın. yani triangle aynı paraya 2 tane jbl e-90 alman bile işten değil. hoparlör özelliklerini vermişsin değerleri iyi gözüksede bu değerler hoparlörün potansiyeli hakkında ön bilgi veriyor.sonuç, netice ve değerlendirme(tabaitıyla insana) sana bağımlı. bu yüzden özellikler nötr olmaktan öteye geçemiyor. triangle kaliteli ve zevke hitap ettiğinden dinlemen gerekiyor. kaliteli al dostum dense iş o kadar ama bütçe, anlayış, zevk, amfi gibi kıstaslar öne çıkınca optimum veya uygun seçeneği bulmak size kalıyor. hoparlör hakkında bilgi verirseniz fiyat, model vs. yararlı olur.
    saygılar.




  • Ben de backlerin bile tower tpi olması gerektiğini düşünüyorum.bookself ler pek tercihim değil.Arkadaşın da dediği gibi model ve fiyat bilgisi verirseniz daha kolay yardımcı oluruz.
  • Dostum yanlış anlaşılma olmasın. tam da ondan bahsedecektim unuttum. bookself ten de iyi müzik dinlenir. aiwa msetinden çıkma raf tipi hop. vardı harika idi. mseti bakın.kaliteli idi.
    buna üst markaların kef, triangle, dali, b&w, guadral, wharfedale raf tiplerini eklerseniz harika sonuçlar alırsınız. müzik için detay, sahne, dinamik. bas konusunda sıkıntı olsa stereo amfi ile pasif modda woofer sürersiniz enteger yapıda yine zevkli sonuç alırsınız.ben tavsiye ederim. öyle kullanıyorum zaman zaman sinema subwoofer'nı. harika da oluyor.
    floorstandings(yer tipi) ise amfinin sürmesi nispeten daha zor ve ampli güçlü değilse müzik sinyalinden kaynaklanan hoparlörün yaratabileği kontrolsüzlüğü engelleyemeyebilir. zaten farketmeziniz.bir ara değinelim.
    saygılar




  • Ben müzikte sub un gereksiz olduğunu, tek tarafa konulan sub un dengeyi bozduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 8 Şubat 2006 22:27:13 >
  • beyler bu b&w markasını istanbulda nerde bulabilirim bir hifi sistem kuracam ve bu b&w yer tipi ahşap hoparlörlerinin fiyatları ne civarda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    beyler bu b&w markasını istanbulda nerde bulabilirim bir hifi sistem kuracam ve bu b&w yer tipi ahşap hoparlörlerinin fiyatları ne civarda


    selam dostum sanırım sen bose acustimass 15 alacaktın noldu aldınmı?? yoksa vazgeçip hi-fi sistemmi kurmak istiyorsun?? bu soruyu sorduğuna göre galiba hi-fi sistem kurucaksın neyse ben sorunu cevap vereyim.. istanbulda b&w ı beşiktaş'ta can hi-fi de bulabilirsin fiyatları 800 dolardan 5000dolara kadar çıkar ama senin ne amaçla kullanıcağına bağlı yani ne tür müzik dinlenecek veya sadece film içinmi?? ardesi ve telefon numarasını pm den yolladım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KillForYou!

    Ben müzikte sub un gereksiz olduğunu, tek tarafa konulan sub un dengeyi bozduğunu düşünüyorum.Sende şimdi çıkıp sub alt basları verir, kulağın ne taraftan geldiğini anlamaz deme, benim kulağım algılıyor kardeşim.

    tabi ki. orası öyle de subwoofer ile yinede müzik dinlenir.
    bir de şu açıdan bakalım iki subwoofer olsun ve iki adet yer tipi hoparlör ile subwoofer ı pasif modda çalıştırıp iyi netice alınır. sabbasın bu kullanımı mesela ''av amfi ile müzik daha iyi nasıl olur?''sorusuna binanen cevap olabilir; stereo için de öyle.buraya kadar sorun yok.

    elzem ki subwoofer müziği bozuyor. ister istetemez.şunun şurasında kalite subwoofer dersen birden fiyatı 30000$ fırlayıverir.boşverelim. kalitesi zaten pahalı. Zaten iyi bir
    stereo kombinasyon varsa sub'a ihtiyaç bırakmaz. seçenekleri değerlendiriyoruz. subwoofer istenirse müzikte rahatlıkla tamamlayıcı eleman olur.
    sabas gereksiz olabilir ama bas sesinin yönü ile ilgimiz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 10 Şubat 2006 14:40:57 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: venom800


    quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    beyler bu b&w markasını istanbulda nerde bulabilirim bir hifi sistem kuracam ve bu b&w yer tipi ahşap hoparlörlerinin fiyatları ne civarda


    selam dostum sanırım sen bose acustimass 15 alacaktın noldu aldınmı?? yoksa vazgeçip hi-fi sistemmi kurmak istiyorsun?? bu soruyu sorduğuna göre galiba hi-fi sistem kurucaksın neyse ben sorunu cevap vereyim.. istanbulda b&w ı beşiktaş'ta can hi-fi de bulabilirsin fiyatları 800 dolardan 5000dolara kadar çıkar ama senin ne amaçla kullanıcağına bağlı yani ne tür müzik dinlenecek veya sadece film içinmi?? ardesi ve telefon numarasını pm den yolladım


    bose yi aldım bende arkadaşa kuracaz bende ona b&w met ettim ondan sordum sağol




  • quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@


    quote:

    Orjinalden alıntı: venom800


    quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    beyler bu b&w markasını istanbulda nerde bulabilirim bir hifi sistem kuracam ve bu b&w yer tipi ahşap hoparlörlerinin fiyatları ne civarda


    selam dostum sanırım sen bose acustimass 15 alacaktın noldu aldınmı?? yoksa vazgeçip hi-fi sistemmi kurmak istiyorsun?? bu soruyu sorduğuna göre galiba hi-fi sistem kurucaksın neyse ben sorunu cevap vereyim.. istanbulda b&w ı beşiktaş'ta can hi-fi de bulabilirsin fiyatları 800 dolardan 5000dolara kadar çıkar ama senin ne amaçla kullanıcağına bağlı yani ne tür müzik dinlenecek veya sadece film içinmi?? ardesi ve telefon numarasını pm den yolladım


    bose yi aldım bende arkadaşa kuracaz bende ona b&w met ettim ondan sordum sağol


    hayırlı olsun güle güle kullan eee nası beğendinmi peki annat bakalım anfi olarak ne aldın??




  • marantz SR-6300 6.1 amfi aldım ses sistemi ile ilgili söylenecek tek kelime harika.bu kadar dolgun kaliteli güçlü hiç bir şekilde bozulmayan ses hiç duymamıştım amfimde çok kaliteli çıktı marantz ii markadır zaten artık hem sinema hemde güzel bir müzik sistemim oldu
  • Güle güle eskitin.Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.