Şimdi Ara

HI-LEVEL 48UHL950 UHD 3D SMART TV A101'DE 1799 TL! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.272
Cevap
26
Favori
83.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trt 4K yı açmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masty45


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Miracast de varmis arkadaşlar. Lg g3 un menüsünde olan bir program. Dlna herhalde normal tenik tanimi. Hiçbir wifi noktasina ihtiyac duymadan tv telefon arasinda kablosuz goruntu aktariliyor. Teldeki 4k videlolarimi actim izledik. Her tv de var mi bilmiyorum ama baktiklarim da hep ust seviye tvlerde oluyordu. Kaynak ayarinda wireless ekran var oradan giriliyor menuye

    Smart özelliklerini denediniz mi hocam benim önceliğim smart tv olması Vestel kullanıyorum memnunum yoksa görüntü kalitesinden bide 4K olması çok güzel

    Merhaba, hocam smart özelliğini çok kurcalamadım açtım bir kaç kere bugün sadece video için ama eldeki kumanda ile olacak iş değil kesin kablosuz bir klavye mouse lazım hatta logitech in touchpadli klavyesi var o çok güzel olur. Fakat şöyle bir seçenek 'de var marketten telefonunuza ya da tabletinize vestelin iki tane programı var.
    İkisinin de kumanda özelliği çok güzel çalışıyor, hatta remote olan'da dokunmatik yüzey çıkıyor touchpad gibi kullanabiliyorsunuz. telin klavyesini youtube 'da kullanamadım, kablosuz klavye de taktım onu da kullanamadım ama internet tarayıcı da falan logitech kablosuz klavye çalışıyor (k360).

    Youtube da şöyle bir iyilik var. Herkesin akıllı telefonu var zaten, aynı ağda iseniz telefonla youtube sizin tv yi görüyor telefonda. Ona harici ekran olarak bağlanıp telefondan videoyu seçiyorsunuz video telde değil de tv de indirilip oynuyor. Bir sürü 4K video izledim bu şekilde.

    İnternet tarayıcısında uzun bir sayfa açtım ama aşağı inemedim, zamanım da kısıtlıydı biraz bizimkiler dizi falan izlemek istedi onlara bıraktım sonradan.

    Yazılım güncellemesi yapmadım, smart'ın hızına etki ediyor mu acaba güncelleme yapan arkadaşlar haber verirse iyi olur. Çünkü smart özelliği elimizdeki telefonlar kadar akıcı değil açıkcası. Daha önce hiç smart tv kullanmadığım için şimdi ne desem yalan olur hocam beki hız çoğu tv'de aynıdır da sadece çok çok üst modellerde iyidir belki o yüzden yanıltıcı bir şey söylemek istemem. :)

    Ama ben tv den gerçekten memnun kaldım.




  • https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vestel.smartcenter

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.VestelTvRemote

    Vestelin şu iki programı televizyonla uyumlu şekilde çalışıyor.
    Remote olanda dokunmatik ekranı touchpad olarak kullanabiliyorsunuz imleci hareket ettiriyor.
    Smart center 'da tv kanal listesini falan eşleştiriyor sanırım. Uydu olmadığı için daha denemedim bu hafta çanak 'da taktıracağım. Teledünya takılı şu anda kendi next kutusu ile.

    48 inç için konuşuyorum. Kasa da aynıdır büyük ihtimal 55'inde,

    Kasası gerçekten kaliteli duruyor. Ben hi-level diye bir markayım beni sakın almayın diyen ucuz plastik oyuncak bir görüntüsü yok. Ayakları metal krom kaplama lakin öndeki panelin altına yapılan krom ise plastik üzerine kaplama. Keşke o da alüminyum falan olsaymış, darbe almamasına dikkat edin o kısmın.

    Askı aparatları pek güven vermiyor. Gerçi harici satılanlar gibi kutu içinden çıkan hiç bir askı güvensiz geliyor insana ama ben 50"seg tv astım buna benzer bir aparatla maşallah 2 senedir duruyor olduğu yerde :) Fakat ayakları çok hoşuma gitti duvara asmam herhalde.

    Kutu içinden 1 adet scart dönüştürücü çıkıyor. Bunu ilk defa gördüm gerçekten, eski tip cihazınız varsa bağlamak istediğiniz, tv arkasına eşek kadar scart yapmak yerine hdmi gibi bir uçlu giriş yapmışlar diğer tarafı ise scart girişi. Bir de 3,5 jack 'lı Y-W-R composit bağlantı aparatı var ekstradan bunlar için yer harcamamışlar. Bunun dışında SUB/ L-R analog ses çıkışı (tahmin) ve bildiğimiz analog YPbPr bağlantısı var. 3 tane USB 3.0 , 4 HDMI, 1 adet analog karasal anten, bir adet dijital giriş SAT, RJ45 LAN bağlantısı, bir adet kulaklık çıkışı ve platformlar için modül girişi bulunmakta.


    Tablete indirdiğim vestelin programında followme menüsü var, denedim ama bizim tvlerde çalışmıyor herhalde o miracast ile cihazdan tv ye görüntü aktarabiliyoruz ama tvden cihaza görüntü aktarımı ya yok ya da kısıtlanmış sadece vestel tvlerde var. Çünkü menüde böyle bir ayara rastlamadım.

    Görüntü kalitesi olarak beni çok memnun etti, ben tv'yi köye gittiğimde gördüm 2 haftadır duruyormuş. 55'de gelmedi bugün zaten, dün gece sabaha kadar araştırdım netten en çok da buradaki yorumlar ve görseller almama teşvik etti beni. Köyde uydudan denedim, şimdi evde de uydu bağlatacağım ama içerideki odada teledünya aboneliğim vardı onun kutusunu taktım HD görüntüler daha da felaket hele star hd falan uydu yayınından daha iyi. Hep derlerdi ne kadar kaliteli uydu olursa olsun teledünya gibi olmuyor bitrate diye haklılarmış gerçekten. :) Gerçi onda da bütün ulusal Hd kanallar yok bir türlü anlaşamadılar hepsiyle.

    3D filmim hiç yok indirip deneyeceğim bu konuda net bişey yazamam ama 2D yi 3D yapma var Sanal 3D of şuna bak dedirtecek derinlik hissi yaratmıyor. Youtube da 3D videolar buldum yanyana görüntü olan onları açtım yan yana diye ayarladım lakin onda da beklediğimi bulamadım ki zaten çok bişey de beklemiyordum 3D geçici heves herkes için. Fakat indireceğimiz filmleri 3D seçerken dikkat etmemiz gereken bir husus var mı onu bilmiyorum. aktif gözlükler için pasif gözlükler için 3D filmler farklı mı acaba ?


    smart özelliği hiç daha önce kullanmadım tvde. Ne desem yalan olur ama günü kurtarır iş görür seviyede diyebilirim. Yazı yazması falan zor biraz ama kablosuz klavye ya da dediğim programları kullanırsanız tablet ya da telefonlarda işiniz kolay. Youtube uygulamasında yazmak için can çekişmeyin, aynı ağdaki tv'den direk bağlantı kurulup telefondaki youtube uygulamasını kumanda gibi kullanabiliyorsunuz. Telde değil de tv de çalıyor ve yükleniyor sadece.

    Wireless TV denen özellik var en çok aradığım. DLNA'dan farklı sanırım bu, DLNA aynı ağdaki cihazların uygun programla bilgi paylaşımı iken bu wireless TV cihazınızdaki görüntüyü özel bir protokol ile direk TV ye yolluyor. LG' de bunun adı miracast diğer TV ve cihazlarda dı değişiyor tıpkı her markanın kendine göre bir HZ adlandırması olduğu gibi.

    Arkadan ışık sızması rahatsız edici değil. Yok değil elbette var %100 led panel değil sonuçta fakat kafaya takılacak gibi durmuyor, tamamen simsiyah ekran yapmadıkça anlamadım bile şimdiye kadar. Demin full panel parlaklığında fark ettim telefonun ekran kararınca TV de kararmıştı. Film izlerken falan dikkat dağıtacağını sanmıyorum.

    Çanak kurulumunu yaptıktan sonra uydu yayınlarını tam anlamıyla değerlendireceğim upscale özelliği var mı varsa SD yayınlardaki performansı nedir bakacağım bakalım fakat köydeki kısa incelemem sonucu uydu da da sorunsuz şekilde çalışıyor TRT 4K mükemmeldi dibim düştü resmen .


    Şunu da mutlaka belirteyim, tek çanak var dedikten sonra kanalları otomatik ayarlayayım mı dedi. Evet dedim ve süper bir listeleme ile bütün kanalları dizdi çat diye. Ben uydu alıcısı gibi saatlerce uğraşacam sandım kanal aramakla bunu da çok sevdim hazır kurulu geliyor. Ama Power HD ve SD yayınında bal tv çıkıyor Kanal D Hd yazan bir süre sonra SD oldu. Frekanslar değişmiş sanırım onları ayarlarım artık çanak takınca.


    USB portları da güzel çalışıyor. Bugün 4K film indiririm bakarım denemek için, Sandisk 3,0 bellek 'de aldım 14,95'e TV ile aynı gün gelmiş 1 tane kalmış oda. Eğer almayı düşünüyorsanız, USB 3.0 portunda denedim lenovo laptop'da Yazma 16mb/ Okuma 125mb . USB 2.0 da ise okuma 30mb yazma 8mb çıktı.

    Diyeceklerim şimdi bu kadar. Dedemlerdeki 50" SEG ile karşılaştırınca 48" de hemen hemen aynı, 48 olduğu anlaşılmıyor bile. 55" belki fark yaratabilir arada 6cm var nereden baksan 15cm eder. Yani diyeceğim şu ki, 50 mi 48 mi diye arada kalmayın Tv alacak olursanız uygun olanı tercih edin. Ama 48 mi 55 mi derseniz bütçe uygunsa 55 düşünebilirsiniz.


    edit ekleme1:

    Youtube dan indirdiğim 4K MKV videoları oynatıyor fakat sesini çözemiyor sessiz izledim. Bir tane daha bir şey indirdim onu deneyeceğim bakalım. Gerçi mkv indirmiyorum eskisi kadar, çok yer kaplıyor yify ripler oldukça kaliteli indirdiğim bütün yify rip filmleri açtı tv.


    edit ekleme 2:

    yify rip 3D The martian indirdim demin. Gündüz 2D yi 3D ye çevirme ve youtube dan 3d örneklere baktıktan 3D tırt demiştim bir önceki sayfada ama tükürdüğümü yalıyorum. 3D muhteşem, evet bir pasif gözlük gibi konforlu değil ama mağazalardaki demo filmlerle bizleri etkileyen 3d görüntüleri gibi bir görüntü aldım. Film mi iyi yapılmış yoksa her 3D filmde bu tat var mı merak ettim doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Ocak 2016; 5:57:30 >




  • fbmert F kullanıcısına yanıt
    Bilgi verirmisin memnun kaldinmi alallim mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 55 inc olanını aldım.Ama Trt 4K desteklemiyor.Bunu geri iade etsem a101 geri alırmı.Alıp iade eden oldumu.2500 tl para verdik 4k yok.Canım aşırı derecede sıkıldı.Yardımlarınızı bekliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl 4k açmaz yanlışın var iyi bak frekansa açması lazim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trt 4k yı buluyor ama ses geliyor görüntü yok yazıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbmert F kullanıcısına yanıt
    Yazılım guncellemesi var mı bir kontrol edin. Lglerde de ayni sorun vardı uydu alicisi ve panel destekliyorsa ki büyük ihtimal destekliyor Codec guncellemesi ile görüntü de geldi onlara bu tv de de böyle bişey olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aldım ama daha 4k yi denemedim
  • fbmert F kullanıcısına yanıt
    Nasıl olmaz ben 4k var diye aldım ama daha deneme fırsatım olmadı
  • Beyler gözlükler satılıyor mu? 2 tane az geldi bir kutu daha almak istiyorum da cok mu pahali acaba. Birde her aktif gözlük uyar mi ki alırken dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır.

    Ayrica bu aktif gozlukler de calisinca polorize ozelligi kazaniyor yan çevirince ya da ust uste bindirince lcd kararıyor da niye pasif polorizeler çalışmıyor. hic arastirmamistim merak ettim bakalım bir araştırayim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Ocak 2016; 15:06:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımını kontrol ettim.Vestelin sitesinede baktım son yazılımı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbmert

    Yazılımını kontrol ettim.Vestelin sitesinede baktım son yazılımı yok.

    İlginç gerçekten servisi arayin hocam bence. Eğer guncelleme ile çözülebilecek bir problemse heri vermezsiniz güncelleme beklersiniz. A101 iade komusunda sorun cikartmiyor. Ben alirken sordum begenmezsem getiririm dedim yardimci oluruz demişlerdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestelin kendisine bir soruyum olmazsa servis çağırıyım.4K desteklemiyorsa iade ederim artık.Tsk...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 48 inch olanında 4k çalışıyor sorun yok. 3D'yi de denedim , yanyana olan 3D görüntülerde güzel oluyor ancak düzgün bir film indirip denemek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbmert

    Vestelin kendisine bir soruyum olmazsa servis çağırıyım.4K desteklemiyorsa iade ederim artık.Tsk...

    öyle yapın hocam en iyisi o. Çünkü iki tv nin serisi de aynı biri 48 diğeri 55 model farkı olsa belki desteklemiyordur diyeceğim fakat cihaz desteklemese trt4k yayını listede gözükme diye tahmin ediyorum. Eski tip uydu alıcılarda HD yayınlar listeye girmiyordu diye biliyorum HD cihaz olunca kanal listelerinde hd kanallar da çıkmaya başlamıştı bu da buna benziyor. Cihaz 4k yı izlettirecek ama güncel Hevc codecleri yok gibi.



    3D olarak Marslı'yı indirdim ben, cimri vestel 2 gözlük koyduğu için ben odamdayım şimdi annemler izliyor sonra ben izlerim dedim. Şu gözlükler ucuzsa alacağım bir paket daha. 3D si beklediğimden iyi çıktı. Youtube videoları falan izlemeyin 3D onlarla tat alamazsınız. Gerçek bir 3D bluray ya da iyi bir rip indirin öyle deneyin. Youtube dan 3D test videoları izlerseniz canınız sıkılır 3D bu mu dersiniz

    Bu arada gözlükleri ilk açılışta eşleştirince bir daha eşleştirmeye gerek yok. Filmi açın yan yana 3D ise film, seçin menüden film açılınca gözlükte açma kapama düğmesine basın gözlük açılıp çalışmaya başlayacak.

    İlk eşleştirme için de, 3D yi açınca TV de gözlüğü açın açıktan sonra tekrar açma kapama tuşuna uzun süre basın gözlük ve TV eşleşir.




  • Bir salaklık yaptım inşallah tv nin uydu alıcısına zarar vermemişimdir. Çanağı kendim kurayım dedim bir türlü sinyal alamadım kablo mu hasarlı diye bakayım derken Tv den kabloyu sökmeden teledünya kutusuna takmışım. Arkamı bir döndüm tv tunner aşırı güç yükleme hemen fişi çekin yazıyordu. Fişi falan çektim ama inşallah birşey olmamıştır uydu alıcısına. Uydu da yok çalıştıramadım deneyemiyorum içim içimi yiyor vallahi. Herşeyi beceriyorum şu teknolojide ama kıytırık bir çanağı bir türlü takamadım. Hep girişiyorum ama köyde de yapamamıştım, amma hassas lanet bişey bu çanak işi ya.
  • Hangi uyduyu kuruyorsun ben uydu işi yapiyorum yardımcı olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbmert

    Hangi uyduyu kuruyorsun ben uydu işi yapiyorum yardımcı olurum.

    Sağolun, ben hiç uğraşmadığım için baya zorlandım. Demin tekrar denedim sinyali tutturdum neyse lnb ve kabloda sorun yokmuş TVye de zarar vermemişim Lnb Sharp Universal. Arıza uyarısını araştırdım tv önlem olarak çıkartıyormuş o yazıyı. Tek eksik çanak için ayak şu anda. Yarın elektronikçilere soracağım, nerelerde bulunur uydu satanlarda var mıdır yoksa yaptırtmak mı gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Ocak 2016; 4:33:57 >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Sansiniz varmis icindeki uyduya kisa devre yaptirabilirdiniz.
    Bizim normal uyduyu o sekilde kisa devre yaptirip yaktirmistik..sonra tamir ettirdik, gerci eski uyduydu, belki yeni olanlara onlem amacli devreler koymus olabilirler.

    Su 55 lik olani hala merak etmekteyim, olumlu yorumlari okudukca hep alasim geliyor.hala a101 e bakamadim,,ama var olabilme ihtimali yuksek,,belki fiyatida duserse alirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 16 Ocak 2016; 12:59:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.