Şimdi Ara

hi level, adata ve kingston 1333 mhz 4gb farki nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hi level ve adata RAM vardı. Adata arizalandi. Simdi kingston RAM almayı planliyorum.

    Dell n5110 bilgisayarım var. İ7 2670QM iişlemcisi var. Daha çok solidwoks ve AutoCAD programlarinda 3 boyutlu modelleme yapıyorum. Performans alamiyorum. Hi level ve adata sorunlu gibi geldi bana.

    Kingston almak fayda verir mi ? Hi level ve kingston ayni anda sorun yaratır mi?

    Yoksa hi leveli de satip, bu programlar için ikisinide kingston mu almaliyim

    Not: ramler ddr3 herkes biliyordur da, ginede nolur nolmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearmusa -- 25 Şubat 2015; 17:04:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sonucta ram hizlari ayni ise marka farketmez notebooklarda. PC de farkedebiliyor oda sogutma farkliliklarindan dogan kucuk detaylar sayesinde. Gozle gorulur farkliliklar olusmaz.

    Mhz degerleri ayni olursa bir sknti olucagini sanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üzerinde fark yok gibi görünüyor fakat sıralam kesinlikle şu şekilde;

    1. Kingston
    2. Adata
    3. Hi-Level

    Notebook değil ama bende bir anakart var, oem ve hi-level denedim çalışmadı, sadece kingston ram ile çalıştı dolayısıyla hi-level çok kaliteli bi ram değil kısa zamanda arıza yapıyor bende daha garanti dahilindeyken bile arızalanan hi-level ramlar var. Adata bi parca daha iyi gerçi onunda kendi içinde farklı modelleri var ama, kingston value ram kesinlikle bu yazdıklarımızın daha iyidir. Ha kingstondan daha iyisi yokmu o da var ama bunlar içinde kingston
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, peki hi-level ve kingstonu aynı anda kullanmak bana sıkıntı yaratır mı ?
  • büyük ihtimalle sorun olmaz ama ben olsam hi-leveli elden cıkarıp biraz para ekleyerek her 2 raminde aynı marka model olmasını tercih ederim. Hatta kit olarak satılanlardan olursa daha iyi olur...
  • GSkill
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    bir çok yerde gördümde onu :) fakat ne yazıkki onu alacak param yok :) vatanda 150 yi buluyor. Aksarayda teknoloji marketi yok neredeyse başka. Teknosa ve bimekstede öyle şeyler yok gibi.

    kingstonu ücretsiz kargo ile 110 liraya bulmuştum.
  • Hocam teknosa ve vatan gibi yerler mahkum değilsiniz bir sürü site var araştırınca bulunur
  • hilevel düşük kaliteli dram yani ram çipi kullanır genelde bildiğim nanya kullanıyor ama samsung çipde kullanmaya başladı onda da fiyat farkı var tabiki. samsung çip haricinde hilevel ben tavsiye etmem

    Ram markasından daha çok üstünde yazan çip markasına bakın.

    Samsung Hynix Elpida Qimonda üstünde bu çipler varsa o rami alabilirsiniz markası önemli değil.

    Transcend ve Bigboy hep bu çipleri kullanır . Zaten apple kullanıcıları bu iki markayı iyi bilir .

    Micron ise 1.th 2.th yanında az da olsa nanya gibi 3th-4th yani 3-4.sınıf düşük kalitede dram üretiyor olması. Ebayda micronun aynı modellerin arasında 10larca dolar fark olmasının nedeni budur .

    Bu nedenle çok ucuz olan micron çipli ürünleri tavsiye etmem. Zaten 1-2 sınıf micronları bildiğimiz markalar performans ramlerinde kullanıyor onlarda sorun olmaz .

    Bana göre sürekli olarak 1.sınıf dram kullanan firma en iyisidir.

    Dikkat ederseniz ram markalarıda pazarda sürekli tutanamaz OCZ örneği var popüler ve kaliteli olduğu halde ram pazarından çekildi.

    Bunun nedeni düşük kaliteli dram kullanmayıp sürekli maliyetleri yüksek tutmak zorunda olduğundan düşük kar ve zarar nedeniyle pazardan çekilmeleri.

    Diğer bir neden rakiplerinin düşük kaliteli dram kullanmasıyla rekabet ortamında üstün gelmesi ayrıca bildiğimiz popüler markalar 1 seri düşük kalite 1 seri iyi kalite ürün çıkarıp ayakta kalmayı başarabiliyor bunu yapmazlarsa batarlar.

    Transcend ve Bigboy 1. kaliteli kullanıp yıllarca neden batmadı onuda açıklayabilirim . Transcend sanayi ve apple için özel ramler ssdler üretiyor ve yüksek kar ile bunları satabiliyor bu yüzden ayakta kalabiliyor. Bigboy ise daha çok sunucu ramleri satıyor eskiden usb bellek ve ssd üretiyordu şimdi üretmiyor örneğin .




  • verdiğiniz bilgi için teşekkürler, hiç dikkat etmemiştim açıkcası, pc yi kapattığım zaman ram üzerindeki değerleri okumay düşünüyorum bakalım neler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.